Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 9.2 is uit: race tegen jezelf (en andere nieuwe functies)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 8 Pro


Lees verder na de advertentie

Apple heeft watchOS 9.2 uitgebracht, de tweede grote update voor het watchOS 9-besturingssysteem dat in september werd gelanceerd. Het is de opvolger van watchOS 9.1, een update die verbeterde batterijduur tijdens work-outs toevoegde. Wat is er nieuw in deze update?

watchOS 9.2: wat is er nieuw?

watchOS 9.2 biedt verbeteringen, probleemoplossingen en nieuwe functies. De hele lijst met vernieuwingen zie je onderaan in dit artikel, bij de release-notes van Apple.

De opvallendste toevoeging is de nieuwe functie Route. Hiermee race je als het ware tegen de beste versie van jezelf. Leg een bepaalde route vast tijdens het fietsen en het hardlopen, en volg die route dan op een later moment opnieuw. Je krijgt dan op je Watch te zien hoe je tempo is ten opzichte van je beste tijd op die route. Zo daag je jezelf uit om telkens nóg iets sneller te zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Heb je een nieuwe Apple Watch (Apple Watch Ultra, de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE (2e generatie)? Dan is het goed om te weten dat ongelukdetectie verbeterd is. Ongelukdetectie zorgt ervoor dat de hulpdiensten gewaarschuwd worden in het geval van een auto-ongeluk, maar deed dat ook in achtbanen. De verbetering is ook al doorgevoerd voor de iPhone 14 – daarvoor kwam gisteren iOS 16.2 uit.

watchOS 9.2 downloaden

Je Watch updaten kan op twee manieren:

1 – Via je iPhone. Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Doorloop de volgende stappen:

 • Open de app Watch.
 • Open het tabblad Mijn Watch.
 • Tik op Algemeen.
 • Tik op software-update.
 • Tik op ‘Download en installeer’.

2 – Via de Apple Watch zelf. Hiervoor open je de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren.

Dit zijn de release-notes van Apple

 • Met ‘Route’ kun je het tegen jezelf opnemen, waarbii je prestaties voor buiten hardlopen, buiten fietsen en buiten rolstoelrijden worden vergeleken met je eerdere work-outs
 • Nieuw aangepast kickboksalgoritme in de app Work-out voor nauwkeurigere metingen
 • Weergave van de app Geluid wanneer het niveau van omgevingsgeluid wordt verlaagd is nu beschikbaar met de AirPods Pro (1e generatie) en de AirPods Max bij het gebruik van actieve ruisonderdrukking
 • Gebruikers van Gezinsconfiguratie kunnen worden uitgenodigd voor de Woning-app, zodat zij HomePod-luidsprekers en slimme woningaccessoires kunnen bedienen en deuren kunnen ontgrendelen met huissleutels in Wallet
 • Toegankelijkheidsondersteuning om te visualiseren wanner de sirene wordt gebruikt op de Apple Watch Ultra
 • Verbeterde reactietijd en nauwkeurigheid van regelaars voor handgebaren voor AssistiveTouch en Snelle taken
 • Optimalisaties voor ongelukdetectie op de Apple Watch Ultra, de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE (2e generatie)
 • Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat er op de Apple Watch een onjuiste tijd werd weergegeven direct na het sluiten van een wekker in de slaapfocus
 • Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat mindfulness-sessies werden onderbroken

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!