Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch krijgt Baandetectie in Nederland: zo werkt het

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Baandetectie Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Apple heeft in Nederland eindelijk Baandetectie geactiveerd op de Apple Watch. Hiermee krijg je betere bewegingsdata als je rent op een atletiekbaan. Zo werkt het.

Baandetectie

De functie werd vol trots aangekondigd tijdens de WWDC 2022: Baandetectie. Hiermee detecteert je Apple Watch via je gps wanneer je op een atletiekbaan bent, waarna je veel betere bewegingsdata krijgt die daar op aangepast is. Je Watch houdt zelfs rekening met de specifieke strook waar je je op bevindt.

Met een update die in december uitkwam, watchOS 9.2, werd deze functie toegevoegd aan de Apple Watch – maar hij werkte alleen nog in Australië, Canada, Duitsland, Italië, het VK en de VS. Nu zijn ook stilletjes Frankrijk en Nederland toegevoegd aan dat lijstje.

Zo gebruik je Baandetectie

Baandetectie is beschikbaar vanaf watchOS 9.2, en is gekoppeld aan de Work-out-app op je Apple Watch. Open de app, kies de ‘Buiten hardlopen’ work-out. Je Watch detecteert dan automatisch of je op een atletiekbaan bent – dit kan bij de aanvang van de work-out zijn, maar ook tijdens de work-out.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Watch ronde melding

Er word je vervolgens gevraagd om de strook of baan aan te geven waar je op rent. Kies er een, tik op ‘bevestig’, en je kunt aan de slag. De eerste keer word je nog gevraagd om de meeteenheid – in ons geval is dat dus ‘meters’.

Rondemeldingen

Je kunt ook rondemeldingen ontvangen tijdens je work-out op een atletiekbaan. Tik daarvoor op de drie puntjes naast de ‘Buiten hardlopen’ work-out, en tik op het potloodje naast je gewenste doel. Tik dan op ‘Meldingen>Ronde op atletiekbaan>Rondemelding’.

Wil je meer van dit soort tips voor je Apple Watch, iPhone en andere Apple-apparaten direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors