Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze rode wijzerplaat is nieuw voor je Apple Watch – download hem hier

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Rode wijzerplaat


Lees verder na de advertentie

Al jaren werkt Apple samen met (RED), een organisatie die aandacht vraagt en geld opbrengt voor slachtoffers van Aids. Jaarlijks wordt hier extra aandacht aan besteed op 1 december, oftewel Wereld Aids Dag. Dit jaar doet Apple dat met een rode versie van de wijzerplaat ‘Metropolitaans’. En die kun je nu al downloaden.

Rode wijzerplaat

Apple en (RED) werken al 15 jaar samen voor de strijd tegen Aids. Zo verschijnen er al jaren rode iPhones en Apple Watches, waarvan Apple een deel van de opbrengst aan de organisastie doneert. Vorig jaar vierde de twee bedrijven het 15 jarig jubilueum van de samenwerking, en dat werd gevierd met zes bestaande wijzerplaten die in een rood jasje werden gestoken.

Ondertussen zijn we bijna een jaar verder, en heeft Apple er nog een aan dit rijtje toegevoegd: ‘Metropolitaans’. Deze wijzerplaat werd geïntroduceerd in watchOS 9 en ziet eruit als die van een ouderwets horloge. Maar dan dus rood.

Downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je de rode versie van de wijzerplaat ‘Metropolitaans’ gebruiken? Dan kun je hem nu al downloaden, maar niet zoals je normaal gesproken zou doen. Je vindt hem namelijk (nog) niet in de Watch-app, en Apple heeft de rode wijzerplaat ook nog niet toegevoegd aan de website. In plaats daarvan gebruik je een zogenaamde ‘App Clip’. Oftewel: de onderstaande afbeelding.

Rode wijzerplaat

Open de Camera-app van je iPhone, richt de camera op de afbeelding en er verschijnt onderin een gele tekst met ‘Kies (RED). Red levens’. Tik hierop, daarna op ‘Bekijk’ en je wordt doorgestuurd naar een pagina met alle rode wijzerplaten in Apple’s assortiment. Met vooraan de nieuwste aanwinst: ‘Metropolitaans’. Vink deze aan en tik op ‘Voeg toe aan ‘Mijn wijzerplaten” om af te ronden.

watchOS 9

Naast deze speciale (RED)-wijzerplaat zijn er in watchOS 9 maar liefst zes andere nieuwe wijzerplaten toegevoegd aan de Apple Watch. Bovendien heeft de Watch er een hele lading nieuwe functies bij gekregen. Wil je daar meer over lezen? Werp dan een blik op iCreate 142, waarin we uitgebreid alle vernieuwingen van watchOS 9 bespreken!

Apple Watch-nieuws

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple Watch-nieuws, bijvoorbeeld als er een nieuwe Wijzerplaat verschijnt? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!