Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Publieke bèta watchOS 7 is uit – en dat is unieker dan je denkt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 7


Lees verder na de advertentie

Dit najaar komt er een grote update voor je Apple Watch. watchOS 7 krijgt allerlei nieuwe functies en die kun je nu al uitproberen, want Apple heeft de watchOS 7 bèta uitgebracht. Het is voor de allereerste keer dat je als gewone gebruiker nieuwe software voor de Apple Watch vooraf al kunt uitproberen. Een echte primeur dus!

Publieke watchOS 7 bèta

Apple heeft gisteren de eerste publieke bèta uitgebracht voor watchOS 7. En dat is best bijzonder, want wat de Apple Watch betreft, gaf Apple in de voorgaande jaren uitsluitend bèta’s uit voor ontwikkelaars. Nu kun je voor het eerst ook als gewone gebruiker een sneakpreview krijgen van de nieuwe software dankzij de publieke bèta. Bij de andere besturingssystemen zoals iOS en macOS verschijnen er altijd al én een ontwikkelaarsbèta én een publieke bèta.

Om de bèta te kunnen installeren op je horloge, is het noodzakelijk dat je op je iPhone ook al de iOS 14 bèta hebt staan. Vervolgens doorloop je de stappen op Apple Beta Software Program om de watchOS 7 bèta te downloaden en te installeren. Heel belangrijk om te weten: er is daarna geen weg meer terug naar watchOS 6, ook niet als je met problemen en vastlopers te maken krijgt. Wij raden het je daarom niet aan om dit te doen. Je bent dit jaar sowieso een beetje een proefkonijn.

Nieuwe functies

Met watchOS 7 komen er dit najaar diverse nieuwe functies naar de Apple Watch Series 3, 4 en 5. Met de bèta kun je die nu al uitproberen. Zo kan de Apple Watch voor het eerst je slaap meten, zijn er nieuwe wijzerplaten en is er de nu al veelbesproken handenwasfunctie. Wil je meer weten over de belangrijkste nieuwe functies? Lees dan ook ons dossier over watchOS 7:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt