Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Zet de Apple Watch Series 5 of SE níét in spaarstand (en download snel watchOS 7.3.1)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 7.3.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren watchOS 7.3.1 uitgebracht. Het gaat om een kleine maar belangrijke update die uitsluitend beschikbaar is voor de Apple Watch Series 5 en de Apple Watch SE. Op deze twee modellen kan een probleem ontstaan als je de spaarstand inschakelt.

Update voorkomt vastloper

Heb je een Apple Watch Series 5 of Apple Watch SE met daarop watchOS 7.2 of 7.3? Dan kunnen er als je de spaarstand activeert, problemen ontstaan met het opladen van je horloge. Deze twee Apple Watch modellen hebben beide dezelfde chip, dus mogelijk heeft het probleem daarmee te maken. Volgens Apple gebeurt dit bij een ‘zeer klein aantal gebruikers’ – maar voorkomen is beter dan genezen. Heb je dus een Series 5 of SE, dan doe je er verstandig aan om de update onmiddellijk te installeren.

Wat nu als het al te laat is?

watchOS 7.3.1 is uitgebracht om te voorkomen dat je problemen krijgt met de spaarstand. Maar als je de spaarstand al hebt ingeschakeld, kun je niet meer updaten en is je horloge onbruikbaar geworden. Voor die gevallen heeft Apple een gratis reparatieprogramma in het leven geroepen. Meer daarover lees je op deze Support-pagina.

Wanneer is de spaarstand actief?

De Apple Watch heeft een spaarstand waarmee je de batterijduur verlengt. Is deze ingeschakeld, dan geeft het horloge alleen nog de tijd weer, alle overige functies zijn uitgeschakeld.


kooptip

Je kunt de spaarstand zelf aanzetten (let op: doe dit absoluut niet voordat je de update geïnstalleerd hebt). Hiervoor open je het Dock door over de wijzerplaat naar boven te vegen en tik je op het batterijpercentage. Via de slider activeer je de spaarstand. Is je Watch bijna leeg, dan krijg je automatisch meldingen met daarin de vraag of je de spaarstand wilt activeren – die kun je nu maar beter negeren.

Zo kun je watchOS 7.3.1 downloaden

De update verschijnt enkel op de Apple Watch Series 5 en de Apple Watch SE. Daarop kun je hem als volgt downloaden.

Via je iPhone. Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Doorloop de volgende stappen:

  • Open de app Watch.
  • Open het tabblad Mijn Watch.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op software-update.
  • Tik op ‘Download en installeer’.

Via de Apple Watch. Hiervoor open je de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!