Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 14 bèta downloaden: zo werkt het!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 14 beta download


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt iOS 14, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Wil je de widgets, de Appbibliotheek en talloze andere nieuwe functies nu al proberen? Dat kan, want sinds eind vorige week kan iedereen de iOS 14 bèta downloaden.

iOS 14 beta download

iOS 14 bèta

Naar verwachting verschijnt de definitieve versie van iOS 14 dit najaar. Maar voordat het zover is, brengt Apple nog verschillende testversies van de software uit. Hier kunnen nog wat kleine foutjes in zitten. Het is de bedoeling dat de testers deze dan rapporteren aan Apple, zodat ze verholpen kunnen worden.

Inmiddels zijn er twee testversies verschenen voor ontwikkelaars. De ergste kinderziektes zijn eruit gehaald en de iOS 14 software is inmiddels stabiel genoeg om door een grotere groep testers uitgeprobeerd te worden. Iedereen die geïnteresseerd is en een geschikte iPhone heeft kan vanaf nu de iOS 14 publieke bèta downloaden en installeren. Deelname is gratis.

iOS 14 bèta download


kooptip

In het stappenplan hieronder lees je hoe je de bèta kunt downloaden. Maar let op: hoewel de software erg stabiel lijkt, is en blijft het een testversie die wat nukken kan hebben. Je iPhone of bepaalde apps kunnen anders reageren dan je gewend bent. Zet de bèta daarom bij voorkeur op een toestel waarvan je niet dagelijks afhankelijk bent, en maak vooraf een iPhone backup.

1. Inschrijven Apple Beta Software programma

Apple Beta Software programma

Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

2. Voeg je iPhone toe

Voeg je iPhone toe

Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Zoek in de tekst naar de link ‘Enroll your iOS device’ en tik erop.

3. Profiel downloaden

Profiel downloaden

Tik op de volgende pagina naar de ‘Download profile’-knop. Er verschijnt een melding over de download: tik op ‘Sta toe’. De melding dat het profiel gedownload is, kun je sluiten.

4. Installeer profiel

Installeer profiel

Ga naar de app Instellingen en tik op ‘Profiel gedownload’. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Installeer’ en doorloop de stappen.

5. Download en installeer

iOS 14 beta download

Ga terug naar het eerste scherm van Instellingen. Tik op ‘Algemeen>Software-update’ en ten slotte op ‘Download en Installeer’.

Je kunt nu je iPhone met alle nieuwe iOS 14-functies gebruiken. Loop je nog tegen rare fouten aan, dan kun je die melden bij Apple. Dat is niet verplicht, maar wel wenselijk. Je kunt je feedback geven via de app Feedback.