Terug naar Apple Watch Series 4: zo werkt valdetectie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 4: zo werkt valdetectie

Door Laura Grootaarts1 oktober 2018 14:062 min. leestijd2

Sinds kort is de nieuwe Apple Watch Series 4 uit. Die heeft een aantal opvallende nieuwe functies. Een daarvan is valdetectie: wanneer je een harde smak maakt, helpt je Watch je om contact te leggen met de hulpdiensten. Maar hoe werkt dat precies?

Verbeterde gyroscoop

De Apple Watch heeft een verbeterde gyroscoop; een meetinstrument dat bewegingen en versnellingen registreert. De techniek is nu dusdanig geperfectioneerd, dat de Watch het opmerkt als je valt – en daarna onderneemt hij dus actie. Een handige functie voor senioren want die komen nogal eens ten val, of voor zieke mensen. Maar ook sporters zoals wielrenners en hardlopers kunnen de functie goed gebruiken – een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje.

Wat doet de Watch als je valt?

Valdetectie

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Als je een harde val maakt en daarna niet meer lijkt te bewegen, verschijnt er een melding op het scherm met drie opties. Met de eerste alarmeer je de hulpdiensten door de rode SOS-knop naar rechts. Daarnaast kun je aangeven dat je gevallen bent, maar oké bent, of ten slotte dat je niet gevallen bent (het horloge kan zich vergissen).

Reageer je niet en beweeg je na ongeveer één minuut nog steeds niet? Dan telt het horloge 15 seconden af. Ondertussen geeft de Watch klopjes op je pols en maakt hij een steeds harder wordend geluid. Daarna stuurt de Apple Watch automatisch een bericht naar de hulpdiensten. Vervolgens krijgen ook je SOS-contactpersonen zoals vermeld in je Medische ID een melding.

Valdetectie Apple Watch inschakelen

Valdetectie Apple Watch Series 4

Valdetectie is automatisch geactiveerd als je 65 jaar of ouder bent en dit hebt aangegeven bij het instellen van je Watch. Ben je jonger dan 65, of weet je niet zeker of je leeftijd bekend is bij je Apple Watch? Dan is dit de plek om de Apple Watch Valdetectie in (en weer uit) te schakelen.

  • Open de Watch-app op je iPhone en ga naar het tabblad ‘Mijn Watch’.
  • Tik op ‘SOS-noodmelding’.
  • Zet de schakelaar bij ‘Valdetectie’ om.

Zoals gezegd, de Valdetectie is niet feilloos. Niet alle vallen kunnen gedetecteerd worden. En ben je heel beweeglijk, dan kan intense activiteit worden aangezien voor een val.

Lees ook ons dossier over de nieuwe Apple Watch Series 4.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey Visser
Lezer
Joey Visser

Bij mij is de optie om het aan te zetten er niet