Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo stel je het Medische ID in 4 stappen in op je iPhone

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Medische ID iPhone


Lees verder na de advertentie

Door je medische dossier op je iPhone in te vullen, kunnen hulpverleners te allen tijde al je belangrijke medische gegevens inkijken. Het instellen van een Medische ID doe je in de Gezondheidsapp van je iPhone. In deze iTip leggen we uit hoe het werkt.

Medische ID iPhone

Medische ID

Als je het bewustzijn verliest, of niet meer aanspreekbaar bent, dan zal het inschakelen van de SOS-functie waarschijnlijk niet meer lukken. Aan die gevallen heeft Apple gedacht, met het Medische ID.

In het Medische ID verzamel je alle medische informatie die van belang kan zijn in een noodgeval. Bijvoorbeeld je aandoeningen en allergieën, maar ook wie je wilt dat (als eerste) gebeld worden als jou iets is overkomen. De hulpverleners kunnen deze informatie vervolgens vinden zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen.

Medische ID iPhone instellen


kooptip

Je hoeft je Medische ID maar één keer in te vullen. Heb je dat nog niet gedaan? Dan is het nu de hoogste tijd. Je vindt het ID in de app Gezondheid, die standaard op je iPhone staat.

1. Gezondheid

De eerste keer dat je Gezondheid start, wordt je direct gevraagd om je medisch dossier aan te leggen. Is dit nog niet gebeurd, tik dan rechtsonder op ‘Medische ID’ en dan bovenin op ‘Wijzig’.

2. Bij vergrendeling

De bovenste schuif is super belangrijk: zet ‘Toon bij vergrendeling’ op groen, zodat de hulpdiensten je ID ook kunnen bekijken in het ergste geval dat ze jou en je iPhone ergens aantreffen.

3. Compleet dossier

Medische ID

Vul alle onderdelen zo uitvoerig mogelijk in: je aandoeningen, aantekeningen, allergieën en reacties, medicijnen, bloedgroep, gewicht, lengte – je kunt niet compleet genoeg zijn.

4. SOS-contactpersonen

Medische ID

Voer bij ‘SOS-contactpersonen’ de personen in die men moet bellen en geef ook jullie relatie aan. Zet bovenaan de belangrijkste, maar voeg ook back-ups toe, mocht nummer één niet bereikbaar zijn.

Privacy

In het Medische ID sla je bijzonder intieme gegevens op. Zaken als je medicijnen, aandoeningen en allergieën wil je wel met artsen delen, maar niet met de gemiddelde app-ontwikkelaar. Daarom is het goed om te weten dat Apple de gegevens volledig heeft afgesloten. Onder geen enkel beding kunnen app-ontwikkelaars de data in je ID bekijken of gebruiken.

Apps kunnen wel toegang krijgen tot de andere inhoud van de app Gezondheid en er ook gegevens in schrijven. Dat is handig in het geval van gezondheids- of sportapps. Die verwerken bijvoorbeeld van een hardloopsessie de afgelegde afstand, verbrande calorieën en de hartslagmetingen van je Apple Watch in de gegevens van Gezondheid. Zo geeft de app een zo compleet mogelijk beeld van je eigen gezonde levensstijl.