Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hoop jij op een iPhone SE 2? Dan hebben we goed nieuws voor je

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE Face ID


Lees verder na de advertentie

Nog een paar maanden en dan verdwijnt mogelijk de iPhone SE, zo schreven we dinsdag op basis van een analyse van onderzoeksbureau BlueFin. Eén prangende vraag bleef echter hangen: komt er na twee jaar een einde aan de iPhone SE en vervult de aankomende iPhone 9 de rol van de Special Edition, of maakt hij plaats voor een nieuwer model: de iPhone SE 2? We hebben goed nieuws: het lijkt het tweede te zijn.

iPhone SE

‘Apple werkt aan iPhone SE 2’

In een analyse schreef BlueFin dat zowel de iPhone X als de iPhone SE in het derde kwartaal van dit jaar worden stopgezet. Veel media maakten hieruit op dat de iPhone SE volledig verdwijnt, maar dit blijkt een verkeerde interpretatie te zijn.

Dat bevestigt het onderzoeksbureau tegenover MacRumors. BlueFin zou in het bericht niet hebben willen refereren naar het beëindigen van de iPhone SE, maar juist bedoelen dat Apple plannen heeft voor een tweede generatie, de iPhone SE 2!

Er mogelijk dus toch een vervolg aan de SE, die nog steeds onverminderd populair is. Allereerst vanwege zijn prijs (€420,45), waarmee hij veruit de goedkoopte iPhone van het moment is. Ook is de SE het meest compacte model, dat zich gemakkelijk met één hand laat bedienen.

iPhone SE 2 geruchten


kooptip

Al maanden wordt er gespeculeerd over de komst van de iPhone SE 2, maar de geruchten lopen erg uiteen. Bijvoorbeeld als het gaat om het moment van verschijnen, maar ook over het design. Volgens sommige berichten wordt de SE 2 een soort miniatuur van de iPhone X, met een vrijwel randloos scherm, een TrueDepth-camera en draadloos opladen.

Andere bronnen, waaronder de accurate Apple-analist Ming-Chi Kuo, rekenen op een bescheidenere upgrade. Hij voorspelt dat de iPhone SE 2 alleen een snellere processor krijgt en een nóg lagere prijs.

Het laatste scenario lijkt ook aannemelijker, want over twee maanden presenteert Apple naar verluidt al een budget-versie van de iPhone X: de iPhone 9. Die bezit vrijwel alle kenmerkende iPhone X-functies, maar bestaat uit goedkopere componenten, waardoor hij aanzienlijk goedkoper is dan het huidige vlaggenschip.