Terug naar Hoop jij op een iPhone SE 2? Dan hebben we goed nieuws voor je
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoop jij op een iPhone SE 2? Dan hebben we goed nieuws voor je

Door Koen van Ekeren11 juli 2018 09:402 min. leestijd0

Nog een paar maanden en dan verdwijnt mogelijk de iPhone SE, zo schreven we dinsdag op basis van een analyse van onderzoeksbureau BlueFin. Eén prangende vraag bleef echter hangen: komt er na twee jaar een einde aan de iPhone SE en vervult de aankomende iPhone 9 de rol van de Special Edition, of maakt hij plaats voor een nieuwer model: de iPhone SE 2? We hebben goed nieuws: het lijkt het tweede te zijn.

iPhone SE

‘Apple werkt aan iPhone SE 2’

In een analyse schreef BlueFin dat zowel de iPhone X als de iPhone SE in het derde kwartaal van dit jaar worden stopgezet. Veel media maakten hieruit op dat de iPhone SE volledig verdwijnt, maar dit blijkt een verkeerde interpretatie te zijn.

Dat bevestigt het onderzoeksbureau tegenover MacRumors. BlueFin zou in het bericht niet hebben willen refereren naar het beëindigen van de iPhone SE, maar juist bedoelen dat Apple plannen heeft voor een tweede generatie, de iPhone SE 2!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Er mogelijk dus toch een vervolg aan de SE, die nog steeds onverminderd populair is. Allereerst vanwege zijn prijs (€420,45), waarmee hij veruit de goedkoopte iPhone van het moment is. Ook is de SE het meest compacte model, dat zich gemakkelijk met één hand laat bedienen.

iPhone SE 2 geruchten

Al maanden wordt er gespeculeerd over de komst van de iPhone SE 2, maar de geruchten lopen erg uiteen. Bijvoorbeeld als het gaat om het moment van verschijnen, maar ook over het design. Volgens sommige berichten wordt de SE 2 een soort miniatuur van de iPhone X, met een vrijwel randloos scherm, een TrueDepth-camera en draadloos opladen.

Andere bronnen, waaronder de accurate Apple-analist Ming-Chi Kuo, rekenen op een bescheidenere upgrade. Hij voorspelt dat de iPhone SE 2 alleen een snellere processor krijgt en een nóg lagere prijs.

Het laatste scenario lijkt ook aannemelijker, want over twee maanden presenteert Apple naar verluidt al een budget-versie van de iPhone X: de iPhone 9. Die bezit vrijwel alle kenmerkende iPhone X-functies, maar bestaat uit goedkopere componenten, waardoor hij aanzienlijk goedkoper is dan het huidige vlaggenschip.

Meer weten over iPhone SE 2?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar