Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone 2018 iOS 12

7x dit weten we over de aankomende goedkope iPhone X van Apple

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
goedkope iPhone X


Lees verder na de advertentie

Het is misschien wel de interessantste nieuwe iPhone van 2018. Hij bestaat net als de iPhone X uit één en al scherm, is uitgerust met een innovatief TrueDepth-camerasysteem en je ontgrendelt de iPhone met je gezicht. En het mooiste: hij is véél goedkoper dan het huidige vlaggenschip. We hebben het over de 6,1-inch iPhone (ook wel iPhone 9 genoemd), het aankomende budget-toestel van Apple.

7x alles wat we weten over de goedkope iPhone X

De geruchtenstroom over de 6,1-inch iPhone draait al maanden op volle toeren en dat is vooral te danken aan Ming-Chi Kuo, een zeer gerespecteerde Apple-analist. Hierdoor weten we vrij concreet hoe de iPhone er waarschijnlijk uit komt te zien. Dit weten we tot nu toe over de goedkope iPhone X:

1. Het scherm is nóg groter dan dat van de iPhone X

Het oled-scherm van de iPhone X meet 5,8-inch. Daarmee heeft hij het grootste iPhone-scherm ooit, maar dat is niet voor lang meer. De iPhone 9 doet daar een schepje bovenop; naar verluidt heeft het toestel een schermdiagonaal van 6,1-inch.

Als het gaat om het formaat is de iPhone dus groter. Vermoedelijk meet hij 147,12 x 71,5 milimeter. Dat is langer en breder dan de afmeting van het huidige vlaggenschip (143,6 x 70,9 ,mm).


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone 2018 render voorkant

De schermverhoudingen van de iPhone X, iPhone 9 en iPhone X Plus.

2. Je gezicht is je wachtwoord

Alle geruchten wijzen dezelfde kant op: de iPhone is uitgerust met een TrueDepth-camerasysteem, dat we al kennen van de iPhone X. Dit systeem beschikt over een geavanceerde 3D-gezichtsherkenningtechnologie, genaamd Face ID. Daarmee ontgrendel je je iPhone met je gezicht in plaats van je vingerafdruk.

3. Een lcd-scherm in plaats van oled

De 6,1-inch iPhone heeft dus erg veel weg van de iPhone X, maar hij is minder gemeen voor je portemonnee. Dat hij zoveel budgetvriendelijker is, zit ‘m vooral in het type scherm: lcd in plaats van het oled. Lcd is minder van kwaliteit en dat heeft vooral te maken met het contrast. Een lcd-scherm heeft een backlight dat altijd aan staat, waardoor zwart eerder donkergrijs is. Bij oled kunnen pixels individueel in- of uitgeschakeld worden en is zwart ook écht diepzwart.

4. (Bijna) hetzelfde ontwerp als de iPhone X

Met een scherm dat vrijwel de gehele voorkant beslaat, het ontbreken van de thuisknop, de inkeping en de smalle randen heeft de 6,1-inch iPhone een uiterlijk dat erg op de iPhone X lijkt. Toch zijn er kleine verschillen. De inkeping (waarin de TrueDepth-camera is verwerkt) zou iets opvallender zijn. Ook kan Apple met de lcd-technologie niet helemaal hetzelfde schermontwerp gebruiken. Hierdoor moet de rand aan de onderkant iets breder zijn.

gelekte renders lcd-phone

Gelekte renders van de iPhone 9.

5. Een enkele camera

Naast het lcd-scherm zijn er meer aanpassingen waardoor Apple de iPhone goedkoper kan aanbieden. Op de achterkant is er naar verluidt geen dubbele, maar een enkele camera aanwezig. Ook zou 3D Touch ontbreken.

6. Een snelle A12-chip

Alle nieuwe iPhone-modellen die Apple in september presenteert, draaien naar verluidt op een nieuwe processor: de A12-chip. Dus óók de goedkope lcd-iPhone. Volgens geruchten is de nieuwe chip kleiner, sneller en efficiënter dan de A11 van de iPhone X. Daarmee moet het sneller worden om apps te openen, terwijl de zuinigere cores zorgen dat de batterij van de iPhone langer meegaat.

7. €300,- goedkoper dan de iPhone X

Het ontbreken van een dubbele camera en Touch ID is jammer, maar het prijskaartje maakt veel goed. Apple-analist Kuo rekent op een prijs van 700 dollar; dat is in de Verenigde Staten ook ongeveer de prijs van de iPhone 8. In Nederland kost de iPhone 8 zo’n 810 euro, dus waarschijnlijk is dit ongeveer het bedrag dat je neerlegt voor de iPhone 9.

Naast de 6,1-inch iPhone met lcd-scherm presenteert Apple nog twee andere toestellen: geruchten spreken van een tweede generatie iPhone X en de iPhone XS Max. Vermoedelijk doet Apple de toestellen in september uit de doeken, tijdens een keynote.