Terug naar ‘iOS 16 krijgt verbeterde notificaties en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 16 krijgt verbeterde notificaties en meer’

Door Laura Grootaarts11 april 2022 09:462 min. leestijd0

Tijdens de WWDC begin juni gaat Apple iOS 16 aankondigen, de grote iPhone-update van het jaar. Wat zijn dan de nieuwe iOS 16-functies? Apple-kenner Mark Gurman doet alvast een boekje open in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief.

concept: het nieuwe iOS 16

Nieuwe iOS 16-notificaties

Gurman verwacht voor iOS 16 ‘significante’ verbeteringen voor wat betreft de notificaties. Volgens eerdere iOS 16-lekken werkt Apple inderdaad aan een functie waarmee je sneller kunt reageren op berichtjes – die functie zou ‘Siri Reply Suggestions’ heten. Daarnaast zijn er nieuwe opties voor het monitoren van je gezondheid.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verder verwacht hij geen drastisch nieuw ontwerp voor het nieuwe besturingssysteem, ook al is het inmiddels bijna tien jaar geleden dat er voor het laatst een opvallend nieuw design was. Dat was het geval bij iOS 7. Ook in ons eigen iOS 16 concept gaan we ervan uit dat de veranderingen subtiel zijn.

Over de andere updates

Gurman weet ook het een en ander te vertellen over de andere updates van dit jaar. iPadOS 16 heeft natuurlijk weer heel veel overlap met iOS 16, maar het multitasken op de iPad gaat er heel anders uitzien. watchOS 9 brengt aanzienlijke updates voor het tracken van je activiteit en gezondheid naar de Apple Watch.

Over macOS 13 weet Gurman nog maar weinig te vertellen. En dat terwijl het dit jaar best om een grote update zou kunnen gaan want Apple wisselt grote updates af. macOS Big Sur twee jaar terug was een grote update, macOS Monterey van vorig jaar was een bescheiden update, dus is het nu tijd voor iets imposanters.

Over Macs gesproken

Als we het dan toch over de Mac hebben: Gurman heeft ook wat te vertellen over nieuw hardware. Apple zou werken aan een MacBook Air met een nieuw ontwerp, een vernieuwde 13-inch MacBook Pro, een vernieuwinde 24-inch iMac en een Mac mini. Twee daarvan gaan we zien tijdens de WWDC, lees hierover ook ons artikel Apple kondigt twee nieuwe Macs aan tijdens WWDC 2022.

Het eerstvolgende Apple-event is de WWDC die start op 6 juni. Apple geeft dan traditioneel een sneakpreview van alle nieuwe besturingssystemen. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via Bloomberg.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar