Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Exclusief: zo ziet iOS 16 er waarschijnlijk uit!

Auteur: Ward Edema
3 reacties
iOS 16


Lees verder na de advertentie

iOS 16 brengt in 2022 een nieuw design én nieuwe features naar je iPhone. In ons nieuwe iOS 16 concept – gebaseerd op de laatste geruchten en leaks – zie je alvast hoe dat eruit ziet. Wordt dit de grootste verandering voor de iPhone sinds iOS 7?

Gelekt: iOS 16 functies

Hoewel we iOS 16 pas in september verwachten, zijn er al de nodige details gelekt. Zo weten we dat de update een nieuw design brengt, met icoontjes die lijken op die van macOS. Ook het toegangsscherm krijgt een subtiel redesign.

Daarnaast worden widgets aangepakt, met een nieuwe extra grote ‘InfoShack’-widget. Hierin verzamel je allerlei kleinere widgets die interactief zijn. Dit betekent dat ze knoppen hebben waar je op kunt tikken, in tegenstelling tot de ‘passieve’ widgets van nu.

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

iOS 16 concept


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Aan de hand van de laatste geruchten, en de screenshots die vorige week door Twitter-account @LeaksApplePro zijn gelekt, heeft de redactie van iCreate een iOS 16 concept samengesteld. Hierin zie je het nieuwe ontwerp, de InfoShack-widget en meer.

Wil je een grotere versie zien? Alle screenshots en promobeelden van ons iOS 16 concept zijn via de onderstaande knop te downloaden, en mogen met bronvermelding gedeeld worden.

Download het iOS 16 concept (ZIP-bestand)

Nieuw design

iOS 16 design

Het design gaat in iOS 16 op de schop, maar je moet wel een beetje zoeken naar de verschillen. De icoontjes komen van macOS en hebben daardoor wat meer textuur, diepte en schaduw. De widgets zijn ook aangepast, met grotere en opvallende lettertypes. Dit geldt ook voor het toegangsscherm: hier vind je een aangepaste klok.

De standaard achtergrond is ook vernieuwd: ook deze is gebaseerd op gelekte screenshots. Scrol naar beneden om deze wallpaper te downloaden!

Nieuwe widgets

iOS 16 widgets

De meest opvallende vernieuwing van iOS 16 die tot nu toe gelekt is, is de InfoShack-widget. In dit voorbeeld zie je hoe hij gevuld is met kleine widgets van Weer, Agenda en Berichten, en dat je er ook knoppen aan toe kunt voegen die je van het Bedieningspaneel kent.

Ook passen er in een InfoShack meerdere pagina’s, waardoor je er zo tientallen widgets in kwijt kan. Dit allemaal terwijl het nauwelijks ruimte inneemt op je thuisscherm. Handig!

iOS 16 concept wallpaper

Je kunt de wallpaper van ons iOS 16 concept op je eigen iPhone gebruiken door hem via de onderstaande knop te downloaden. Sla hem op, en stel hem vervolgens in via ‘Instellingen>Achtergrond>Kies een nieuwe achtergrond’.

Download de iOS 16 wallpaper (PNG-bestand)

iOS 16 release

iOS 16 icons

iOS 16 komt waarschijnlijk in september 2022 uit, tegelijk met de aankomende iPhone 14. De update wordt echter al in juni aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC-presentatie van Apple. Nog even geduld dus!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief: