Terug naar ‘Apple kondigt twee nieuwe Macs aan tijdens WWDC 2022’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple kondigt twee nieuwe Macs aan tijdens WWDC 2022’

Door Ward Edema11 april 2022 09:142 min. leestijd0

Apple kondigde vorige week aan dat de WWDC 2022 op 6 juni begint, met een keynote vol aankondigingen. Naast iOS 16 kunnen we volgens nieuwe geruchten ook twee nieuwe Macs verwachten: dit moet je weten.

WWDC nieuwe Macs

Nieuwe Macs bij WWDC 2022

De WWDC gaat doorgaans vooral over software. Zo worden ieder jaar tijdens dit evenement de nieuwste versies van iOS en macOS aangekondigd, evenals updates voor watchOS en tvOS. Dat we dit jaar iOS 16 en macOS 13 kunnen verwachten, is dus een open deur. Soms kondigt Apple tijdens de WWDC echter ook nieuwe hardware aan, en volgens Apple-analist Mark Gurman zal dat dit jaar ook het geval zijn.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Gurman geeft aan dat hij twee nieuwe Macs verwacht rond het midden van het jaar, of vroeg in de tweede helft ervan. De aankondiging van deze modellen zou tijdens de WWDC plaats moeten vinden. Dit is vrij logisch: Apple gaf tijdens de WWDC in 2020 aan dat binnen twee jaar álle Macs over zouden gaan op Apple Silicon (de M1-chip). Wat is dan een beter moment om de laatste Macs over te zetten, dan exact twee jaar later?

Welke Macs komen er?

MagSafe 3

Om welke Macs het gaat, is niet helemaal duidelijk. Gurman verwacht wel dat er een nieuwe MacBook Air 2022 tussen zit met een volledig nieuw ontwerp, maar het tweede model is nog een vraagteken. De kans is echter groot dat het om de Mac Pro gaat.

Apple gaf namelijk tijdens het Apple-event in maart nog aan dat er nog één Mac-model de overstap naar Apple Silicon gaat maken: de Mac Pro. Dat sluit dus de 27-inch iMac en de duurdere Mac mini uit. Wel verwachten we nog een goedkoper MacBook-model, maar we achten de kans groter dat we de Mac Pro gaan zien tijdens de WWDC.

WWDC 2022 datum

De Apple-presentatie van alle nieuwe software en producten tijdens de WWDC 2022 vindt plaats op 6 juni om 19:00. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste geruchten en ontwikkelingen rondom de WWDC 2022, iOS 16 en de nieuwe Macs? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar