Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple kondigt twee nieuwe Macs aan tijdens WWDC 2022’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WWDC nieuwe Macs


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde vorige week aan dat de WWDC 2022 op 6 juni begint, met een keynote vol aankondigingen. Naast iOS 16 kunnen we volgens nieuwe geruchten ook twee nieuwe Macs verwachten: dit moet je weten.

Nieuwe Macs bij WWDC 2022

De WWDC gaat doorgaans vooral over software. Zo worden ieder jaar tijdens dit evenement de nieuwste versies van iOS en macOS aangekondigd, evenals updates voor watchOS en tvOS. Dat we dit jaar iOS 16 en macOS 13 kunnen verwachten, is dus een open deur. Soms kondigt Apple tijdens de WWDC echter ook nieuwe hardware aan, en volgens Apple-analist Mark Gurman zal dat dit jaar ook het geval zijn.

Gurman geeft aan dat hij twee nieuwe Macs verwacht rond het midden van het jaar, of vroeg in de tweede helft ervan. De aankondiging van deze modellen zou tijdens de WWDC plaats moeten vinden. Dit is vrij logisch: Apple gaf tijdens de WWDC in 2020 aan dat binnen twee jaar álle Macs over zouden gaan op Apple Silicon (de M1-chip). Wat is dan een beter moment om de laatste Macs over te zetten, dan exact twee jaar later?

Welke Macs komen er?

MagSafe 3


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Om welke Macs het gaat, is niet helemaal duidelijk. Gurman verwacht wel dat er een nieuwe MacBook Air 2022 tussen zit met een volledig nieuw ontwerp, maar het tweede model is nog een vraagteken. De kans is echter groot dat het om de Mac Pro gaat.

Apple gaf namelijk tijdens het Apple-event in maart nog aan dat er nog één Mac-model de overstap naar Apple Silicon gaat maken: de Mac Pro. Dat sluit dus de 27-inch iMac en de duurdere Mac mini uit. Wel verwachten we nog een goedkoper MacBook-model, maar we achten de kans groter dat we de Mac Pro gaan zien tijdens de WWDC.

WWDC 2022 datum

De Apple-presentatie van alle nieuwe software en producten tijdens de WWDC 2022 vindt plaats op 6 juni om 19:00. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste geruchten en ontwikkelingen rondom de WWDC 2022, iOS 16 en de nieuwe Macs? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac