Terug naar Alles wat je kunt verwachten van de Apple-keynote (en de rest van 2019)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Alles wat je kunt verwachten van de Apple-keynote (en de rest van 2019)

Door Laura Grootaarts22 augustus 2019 15:345 min. leestijd0

Het aftellen is inmiddels begonnen: we verwachten dat er op dinsdag 10 september een Apple-event is met in de hoofdrol de nieuwe iPhone 11. Wat gaat Apple ons er allemaal over vertellen tijdens de keynote? En wat voor Apple-producten komen er nog meer uit in 2019? Bloomberg denkt het tot in detail te weten: de site heeft een reputatie hoog te houden, dus de kans dat het klopt is aanzienlijk.

nieuwe apple producten 2019

iPhone

 • Apple presenteert net zoals in 2017 en 2018 drie nieuwe iPhone-modellen. De iPhone XS en XS Max van vorig jaar worden opgevolgd door twee ‘Pro’-modellen. Ook is er een opvolger voor de iPhone XR.
 • De belangrijkste functie voor de Pro-iPhones is het vernieuwde camera-systeem aan de achterzijde. Er komt een derde lens bij: een ultra-groothoeklens. Er worden drie foto’s tegelijk afgedrukt en in combinatie met kunstmatige intelligentie biedt dat onverwachte voordelen. Voorbeeld: staat iemand er op een groepsfoto niet helemaal op? Dan kun je de foto in de nabewerking nog redden door voor een wijder perspectief te kiezen. Het systeem maak foto’s in een zeer hoge resolutie en blinkt ook uit als het gaat om foto’s die in het donker worden gemaakt.
 • De Pro-modellen maken betere video-opnames. Retoucheren, effecten toepassen, kleuren aanpassen, herpositioneren en croppen: het kan allemaal – live, terwijl je filmt.
 • De Pro-modellen kunnen ‘omgekeerd draadloos opladen’. Dat wil zeggen: je kunt er de nieuwste AirPods draadloos mee opladen. Hiervoor leg je die in hun oplaadcase op de achterkant van de nieuwe iPhone.
 • Qua ontwerp is er weinig nieuws onder de zon. Een verschil: de huidige iPhones glanzen, nu krijgen de Pro-modellen in sommige gevallen een matte afwerking. Ze zouden beter in staat moeten zijn om een val te overleven.
 • Een fijne verbetering voor Face ID: dat werkt voortaan vanuit meerdere hoeken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je iPhone te ontgrendelen als deze plat op tafel ligt.
 • Ook op de Pro-modellen nemen we afscheid van 3D Touch. De oled-schermen zijn dus niet meer drukgevoelig. Apple gebruikt er Haptic Touch voor in de plaats. Daarbij moet je niet harder, maar langer drukken, dit kennen we al van de huidige XR.
 • Het instapmodel, de opvolger van de iPhone XR, krijgt er een tweede camera bij. Hierdoor kun je eindelijk zoomen zonder kwaliteitsverlies, en betere portretfoto’s maken.
 • Het instapmodel is beschikbaar in een nieuwe kleur: groen.
 • Alle nieuwe iPhone-modellen krijgen snellere A13-chips. Er zit een nieuw component in de processor. Deze co-processor neemt het zwaardere rekenwerk op zich. Dit is ook wel nodig om uitgebreidere augmented reality-toepassingen uit te kunnen voeren.

iPad

 • Misschien tijdens niet tijdens de september-keynote maar later dit najaar: Apple zou de iPad Pro vernieuwen, net zoals de gewone iPad. Eerder dit jaar verschenen er een iPad Air en iPad mini.
 • De nieuwe iPads krijgen geen drastisch nieuw ontwerp. Ze worden net zoals de nieuwe iPhones voorzien van een betere camera en een snellere processor.
 • De ‘gewone’ iPad krijgt een 10,2-inch scherm. Dat betekent dat Apple na bijna tien jaar afscheid gaat nemen van het 9,7-inch schermformaat dat ook al gebruikt werd voor de allereerste iPad.

Apple Watch

Apple Watch Keramiek Titanium

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 • Vorig jaar kreeg de Apple Watch een drastisch nieuw ontwerp. Dit jaar verandert er weinig. Apple heeft zelf via de bèta van iOS 13 wel al het een en ander gelekt over nieuw materiaal dat wordt gebruikt voor de behuizing van de Apple Watch Series 5.

Mac

 • Apple komt met een MacBook Pro met 16-inch scherm. De randen rondom het scherm zijn smaller dan je gewend bent, en daardoor is de laptop in totaliteit niet veel groter dan het huidige 15-inch model. De nieuwe MacBook Pro is de grootste sinds in 2012 het 17-inch model uitgefaseerd werd. Apple wil hiermee de professionele gebruiker binnenboord houden.
 • De tijdens de WWDC aangekondigde Mac Pro kunnen we ook dit jaar nog verwachten, samen met de Pro Display XDR.

HomePod

 • Alvast een voorschotje voor volgend jaar: Apple werkt aan een goedkopere HomePod. Het huidige model heeft het niet zo bijster goed gedaan vanwege de hoge prijs – maar misschien ook omdat het in heel veel landen niet te koop is. Om de prijs te drukken, krijgt de nieuwe HomePod twee in plaats van zeven tweeters.

AirPods

 • Apple werkt wederom aan nieuwe AirPods. Deze zijn waterbestendig en hebben ruisonderdrukking. Ze zijn wel weer een stuk duurder dan het huidige model, dat dit voorjaar verscheen. Mogelijk kondigt Apple ze aan, maar zien we ze pas in 2020.

Apple keynote september 2019

Wat je wel van de nieuwe iPhone mag verwachten? Zet dinsdag 10 september maar alvast in je agenda, want dan horen we het! We verwachten dan een Apple-keynote die grotendeels in het teken van de iPhone 2019-modellen zal staan. Ook maakt Apple dan bekend wanneer de nieuwe besturingssystemen verschijnen, waaronder iOS 13. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar