Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Vooruitblik watchOS 7: deze Apple Watch-functies komen eraan!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Bungelt er aan jouw pols ook zo’n gave Apple Watch? Dan ben je vast benieuwd naar wat Apple volgende week te vertellen heeft. Tijdens de WWDC geeft Apple namelijk een sneakpreview van de nieuwe functies voor de Watch!

Nieuw in watchOS 7

Apple werkt in het geheim al tijden aan een nieuwe software-update voor de Apple Watch. Die komt dit najaar uit, en maandag onthult Apple wat je ervan mag verwachten. Nu al zijn er diverse geloofwaardige geruchten over de update: dit is er nieuw in watchOS 7!

Op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Nog meer wijzerplaten


kooptip

Je kunt nooit genoeg Apple Watch-wijzerplaten hebben, dat weet Apple ook. Daarom worden er ook aan watchOS 7 weer nieuwe wijzerplaten toegevoegd. Zo krijgt ieder land zijn eigen vlaggen-wijzerplaat. Ook nieuw is de mogelijkheid om foto’s uit bijvoorbeeld je gezinsalbum te laten circuleren op het scherm.

Wijzerplaten delen

We blijven nog even bij hetzelfde thema. Heb jij je wijzerplaat superhandig ingedeeld met allerlei complicaties (kleine appjes)? Bijvoorbeeld de ideale wijzerplaat voor sporters? Vanaf watchOS 7 kun je je favoriete wijzerplaat delen met andere Apple Watch-eigenaren.

Fitness

Je Watch is altijd al je ideale sportmaatje en motiveert je straks nóg meer. Er komt een nieuwe fitness-app die je helpt bij het goed uitvoeren van oefeningen. Deze app is straks overigens ook beschikbaar op de iPhone en de Apple TV.

Ouderlijk toezicht

Op de iPhone, iPad en Mac is het voor ouders al mogelijk om een oogje in het zeil te houden. Straks wordt dat ook mogelijk met de Apple Watch. Ouders kunnen dan bijvoorbeeld aangeven dat apps die zorgen voor afleiding tijdens schooluren niet gebruikt mogen worden.

Slaaptracker

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. In watchOS 7 zou Apple een slaaptracker introduceren. Die houdt je slaapcyclus in de gaten en geeft tips voor hoe het beter kan. Misschien wekt hij je ook op een gunstig moment, zodat je zo fris als een hoentje je bed uit springt. Voor een slaaptracker is het wel nodig dat je je Apple Watch ook ’s nachts draagt. Dat vraagt nogal wat van de accu. Daarom zou het kunnen dat deze functie alleen naar de nieuwere modellen komt.

Bloedzuurstofmeter

De Apple Watch geeft je al waarschuwingen als je hartslag te hoog of te laag is. Belt 112 als je na een val hulp nodig hebt. En straks geeft de Watch je ook een seintje als het zuurstofgehalte in je bloed een gevaarlijk lage waarde aantikt. Deze functie is waarschijnlijk voorbehouden aan de nieuwe Apple Watch Series 6, die dit najaar moet verschijnen.