Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo voorkomt Apple dat mails je volgen

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
Privacybescherming in Mail


Lees verder na de advertentie

Zeg je Apple, dan zeg je privacy – privacy is een van de kernwaarden van het bedrijf. Deze week werden iOS 15, macOS Montery en andere nieuwe besturingssystemen aangekondigd, en daarmee ook enkele nieuwe privacy-functies. Met name Mail heeft vernieuwingen om blij van te worden – ténzij je een online marketeer bent. Dit is er nieuw!

Privacy-bescherming in Mail

Je weet het misschien niet, maar in veel commerciële mails en nieuwsbrieven zit een zogenaamde onzichtbare pixel of trackingpixel verstopt. Die is letterlijk 1 x 1 pixel groot, en je ziet hem niet. Want hij is transparant of heeft dezelfde kleur als de achtergrond van de mail.

Als jij een mail binnenhaalt, wordt deze pixel ingeladen, precies zoals alle andere plaatjes. Bij het binnenhalen van de pixel wordt er informatie over je geregistreerd: zo wordt je IP-adres opgehaald. De verzender weer dan of jij de mail al dan niet geopend hebt.

Met de nieuwe iOS 15-optie ‘privacy-bescherming in Mail’, wordt het voor verzenders onmogelijk om aan de hand van deze pixel nog informatie over je te verzamelen. Je schermt er je IP-adres mee af, zodat er geen koppeling kan worden gemaakt met je andere online activiteiten of je huidige locatie.

Verberg je e-mailadres


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iCloud plus

En dan is er nog een andere handige nieuwe Mail-functie. Waarschijnlijk ken je de wat oudere optie ‘Log in met Apple’ al: als je in de zoveelste app weer eens een nieuw account aanmaakt, kun je ervoor kiezen om je mailadres af te schermen. Er wordt dan een uniek en willekeurig mailadres gegenereerd dat berichten doorstuurt naar je echte mailadres.

Wat zou het handig zijn als zoiets ook kon in de mail-app. En dat kan binnenkort! Als je een betaald iCloud-abonnement hebt (vanaf 1 euro), dan krijg je daar voortaan automatisch iCloud+ bij. En daarmee krijg je de optie om unieke mailadressen te genereren. Zo hoef je niet je persoonlijke mailadres te verklappen.

iOS 15 en macOS Monterey

Apple kondigde iOS 15 en macOS Montery eerder deze week aan tijdens de WWDC-keynote. Dit najaar kun je je iPhone en Mac updaten, ze krijgen er dan diverse nieuwe functies bij!