Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

3x waarom je iCloud+ moet hebben voor je privacy

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iCloud plus


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde gisteren tijdens het WWDC-event een uitbreiding van iCloud aan. Nee, helaas, ze gaan de 5 GB gratis opslag niet flink ophogen. Maar er is wel iets anders moois en dat heet iCloud+. Dat is een premium versie van iCloud, met enkele nieuwe functies die met name gericht zijn op privacy. Wat heb je er precies aan?

1. Verberg mijn e-mailadres

Met ‘Verberg mijn e-mailadres’ kun je unieke mailadressen genereren, die mail doorsturen naar je persoonlijke adres. Je kunt mail verzenden en ontvangen zonder dat je je eigen adres hoeft prijs te geven. Het doet een beetje denken aan het huidige ‘Log in met Apple’, waarbij je eigen mailadres verborgen wordt gehouden als je een account aanmaakt in apps.

2. Veilige video in HomeKit

Gebruikje je een beveiligingscamera met HomeKit-ondersteuning, dan zal iCloud je opnames end-to-end versleuteld opslaan. Alleen jij en mensen die jij aanwijst, kunnen de video bekijken. De opslag van de opnames gaat overigens niet ten koste van je iCloud-opslag.

3. iCloud Private Relay

iCloud Private Relay zorgt ervoor dat je anoniemer kunt surfen in Safari. Het is eigenlijk Apple’s versie van VPN – hoewel ze het zelf niet zou zullen benoemen. Het zorgt ervoor dat het verkeer dat je iPhone of iPad verlaat, versleuteld is. Niemand kan het lezen: het is hiermee niet meer mogelijk omje IP-adres, browse-activiteit of locatie te registreren. Een profiel van je opbouwen voor bijvoorbeeld commerciële doeleinden wordt hiermee ook onmogelijk.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Saillant detail: er zijn enkele landen waar Apple deze functie niet kan of mag aanbieden. Het gaat om China, Belarus, Colombia, Egypte, Kazachstan, Saudi-Arabië, Zuid-Afrika, Turkmenistan, Uganda en de Filipijnen.

iCloud+ prijs

De vraag is natuurlijk: wat kosten deze premium functies? Heb je op dit moment een betaald iCloud-abonnement, dan krijg je iCloud Plus er gratis bij. Overstappen gebeurt dit najaar automatisch. Heb je Delen met gezin geactiveerd, dan kunnen ook je gezinsleden er gebruik van maken.

Gebruik je meerdere HomeKit-video’s dan zul je je abonnement misschien moeten ophogen, want bij het goedkoopste 50 GB-abonnement wordt maar één camera ondersteund, bij 200 GB vier, en bij 2 TB is het onbeperkt.

Heb je enkel de 5 GB gratis iCloud-opslag? Dan krijg je deze functies helaas niet. Je zou dan het goedkoopste iCloud-abonnement kunnen overwegen, dat kost maandelijks €0,99. Daarbij krijg je dus ook 50 GB iCloud-opslag. Kortom: voor nog geen euro kun je in principe gebruikmaken van iCloud+