Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Met iCloud+ gebruik je een eigen domein voor je iCloud Mail

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
iCloud plus


Lees verder na de advertentie

Zoals je wellicht weet krijgt iCloud binnenkort een grote update. Heb je een opslagabonnement op iCloud, dan krijg je vanaf september toegang tot een heleboel extra functies van iCloud+. De meeste verbeteren je privacy, maar er is ook een geinige nieuwe functie voor je e-mail. Binnenkort is het namelijk mogelijk om een eigen e-maildomein te gebruiken met iCloud Mail. Waarom dat heel cool is, lees je hier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Vooral in ‘officiële’ en zakelijke situaties is e-mail nog steeds het communicatiemiddel nummer 1. Dat weten Google en Microsoft maar al te goed, en daarom kunnen gebruikers van Microsoft/Office 365 of Google Workspace de e-mailinterface koppelen aan hun eigen domein.

Je mailt dan vanuit je eigen e-mailadres en e-mail hosting, bijvoorbeeld sven@icreatemagazine.nl, maar via de interface van Google of Microsoft. In de toekomst wordt dit ook mogelijk met iCloud+, waardoor Apple’s clouddienst misschien nog heel populair gaat worden in de bedrijfswereld.

Ook voor je gezin


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Op de website van iOS 15 beschrijft Apple dat je je eigen e-maildomein kunt gebruiken (je moet dan uiteraard eerst een eigen e-mailadres aanmaken) en benadrukt daarbij met name dat het handig is voor gezinnen die een chic ‘familie’-domein gebruiken.

Nu denkt Apple dus misschien nog vooral aan gezinnen, maar het is aannemelijk dat Apple zich nog op de zakelijke markt gaat storten en de dienst op grotere schaal gaat aanbieden. En wie wil nou niet de Outlook-interface op zijn werk verruilen voor de mooie iCloud-interface en -opties.

iCloud voor bedrijven

Maar er waren nog meer onthullingen tijdens de WWDC die erop duiden dat Apple ook de zakelijke markt wil omarmen. In de toekomst is het mogelijk FaceTime-belletjes als afspraak in een agenda te plannen, of als linkjes door te sturen. Eén klik is dan voldoende om aan het videogesprek deel te nemen. Bovendien werkt FaceTime binnenkort ook op Android en op Windows in de browser. Op die manier maakt Apple zijn producten veel breder beschikbaar dan voorheen. En dat zou dus gunstig zijn voor gebruik in de bedrijfswereld.