Terug naar Met iCloud+ gebruik je een eigen domein voor je iCloud Mail
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met iCloud+ gebruik je een eigen domein voor je iCloud Mail

Door Sven Lamers15 juli 2021 15:422 min. leestijd2

Zoals je wellicht weet krijgt iCloud binnenkort een grote update. Heb je een opslagabonnement op iCloud, dan krijg je vanaf september toegang tot een heleboel extra functies van iCloud+. De meeste verbeteren je privacy, maar er is ook een geinige nieuwe functie voor je e-mail. Binnenkort is het namelijk mogelijk om een eigen e-maildomein te gebruiken met iCloud Mail. Waarom dat heel cool is, lees je hier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iCloud plus
Vooral in ‘officiële’ en zakelijke situaties is e-mail nog steeds het communicatiemiddel nummer 1. Dat weten Google en Microsoft maar al te goed, en daarom kunnen gebruikers van Microsoft/Office 365 of Google Workspace de e-mailinterface koppelen aan hun eigen domein.

Je mailt dan vanuit je eigen e-mailadres en e-mail hosting, bijvoorbeeld sven@icreatemagazine.nl, maar via de interface van Google of Microsoft. In de toekomst wordt dit ook mogelijk met iCloud+, waardoor Apple’s clouddienst misschien nog heel populair gaat worden in de bedrijfswereld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook voor je gezin

Op de website van iOS 15 beschrijft Apple dat je je eigen e-maildomein kunt gebruiken (je moet dan uiteraard eerst een eigen e-mailadres aanmaken) en benadrukt daarbij met name dat het handig is voor gezinnen die een chic ‘familie’-domein gebruiken.

Nu denkt Apple dus misschien nog vooral aan gezinnen, maar het is aannemelijk dat Apple zich nog op de zakelijke markt gaat storten en de dienst op grotere schaal gaat aanbieden. En wie wil nou niet de Outlook-interface op zijn werk verruilen voor de mooie iCloud-interface en -opties.

iCloud voor bedrijven

Maar er waren nog meer onthullingen tijdens de WWDC die erop duiden dat Apple ook de zakelijke markt wil omarmen. In de toekomst is het mogelijk FaceTime-belletjes als afspraak in een agenda te plannen, of als linkjes door te sturen. Eén klik is dan voldoende om aan het videogesprek deel te nemen. Bovendien werkt FaceTime binnenkort ook op Android en op Windows in de browser. Op die manier maakt Apple zijn producten veel breder beschikbaar dan voorheen. En dat zou dus gunstig zijn voor gebruik in de bedrijfswereld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John
Lezer
John

Hmmm, en de meerwaarde voor mij als consument? Heb m’n eigen e-mail domein, heb iCloud met abonnement. Laat m’n mails via de mail cliënt van Apple lopen…. Wat gaat er dan precies veranderen met iCloud+ ?

Jeroen
Lezer
Jeroen

Dat je niet meer hoeft te mailen met john@icloud.com maar bv. met info@john.com (mocht het domein john.com in jouw bezit zijn). En mocht je dus al mailen via een ander mailplatform als Workspace, office 365 of gewoon een mailplatform van elke willekeurige hostingaanbieder, dan kun je die laten vervallen. Alles onder 1 dak ipv her en der een abbo voor een dienst. Ik gebruik Apple Agenda, Contacpersonen, Herinneringen en iCloud (voor bestanden maar ook Pages, Numbers etc.) zakelijk, maar voor mail moest ik altijd nog een maildienst (in mijn geval Google Workspace) afnemen. Dat hoeft niet meer wat wel erg… Lees meer »