Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘MacBook Pro 2021 krijgt mini-led en dunnere randen’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Nieuw ontwerp MacBook Pro 2021 


Lees verder na de advertentie

Het wordt een spectaculair Mac-jaar. Het iMac-ontwerp gaat in 2021 compleet op de schop, zo lieten gelekte renders deze week zien. Maar ook bij de nieuwe MacBook Pro 2021 zijn straks de nodige veranderingen te bespeuren.

MacBook Pro 2021 nieuw ontwerp

Apple heeft plannen om in de tweede helft van 2021 een nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro te onthullen, meldt DigiTimes. Die beschikken over heldere mini-led schermen. De Taiwanese website baseert zich op bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple.

Nu meet het scherm van de kleinste MacBook Pro nog 13-inch. Waarschijnlijk is zijn opvolger niet of nauwelijks groter. Apple zou de randen om het scherm kleiner maken, waardoor er meer scherm in de behuizing past. Op een vergelijkbare manier groeide het scherm van de grootste MacBook Pro in 2019 al van 15 naar 16 inch.

Vernieuwingen

De geruchten komen overeen met eerdere uitspraken van Apple-analist Ming-Chi Kuo. Ook hij verwacht dat Apple in de tweede helft van 2021 een nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro lanceert.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De veranderingen van de MacBook Pro zijn waarschijnlijk groot. Beide MacBooks zijn uitgerust met een nieuwe generatie Apple Silicon-processor. De huidige M1-chip is al verbluffend krachtig, dus dat belooft wat.

En er verandert meer. Naast de smallere randen krijgen de Pro-modellen een nieuw ontwerp met een plattere boven- en onderkant. Daarnaast maken allerlei aansluitingen hun comeback. Volgens de laatste geruchten gaat het om een HDMI-poort en een SD-kaartlezer. Enthousiast over de nieuwe MacBook Pro? In het artikel MacBook resetten lees je hoe je je huidige Mac straks terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Mini-led

Het eerder besproken mini-led display is ook interessant. Deze schermtechniek laat zich goed vergelijken met oled. De kleuren zijn intenser en de contrastwaarden hoger. De iPad Pro 2021 is waarschijnlijk het eerste Apple-product met zo’n mini led display. Volgens de laatste geruchten wordt deze iPad al in maart onthuld.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: DigiTimes