Terug naar ‘MacBook Pro 2021 krijgt mini-led en dunnere randen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro 2021 krijgt mini-led en dunnere randen’

Door Koen van Ekeren26 februari 2021 10:312 min. leestijd0

Het wordt een spectaculair Mac-jaar. Het iMac-ontwerp gaat in 2021 compleet op de schop, zo lieten gelekte renders deze week zien. Maar ook bij de nieuwe MacBook Pro 2021 zijn straks de nodige veranderingen te bespeuren.

Nieuw ontwerp MacBook Pro 2021 

MacBook Pro 2021 nieuw ontwerp

Apple heeft plannen om in de tweede helft van 2021 een nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro te onthullen, meldt DigiTimes. Die beschikken over heldere mini-led schermen. De Taiwanese website baseert zich op bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple.

Nu meet het scherm van de kleinste MacBook Pro nog 13-inch. Waarschijnlijk is zijn opvolger niet of nauwelijks groter. Apple zou de randen om het scherm kleiner maken, waardoor er meer scherm in de behuizing past. Op een vergelijkbare manier groeide het scherm van de grootste MacBook Pro in 2019 al van 15 naar 16 inch.

Vernieuwingen

De geruchten komen overeen met eerdere uitspraken van Apple-analist Ming-Chi Kuo. Ook hij verwacht dat Apple in de tweede helft van 2021 een nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro lanceert.

De veranderingen van de MacBook Pro zijn waarschijnlijk groot. Beide MacBooks zijn uitgerust met een nieuwe generatie Apple Silicon-processor. De huidige M1-chip is al verbluffend krachtig, dus dat belooft wat.

En er verandert meer. Naast de smallere randen krijgen de Pro-modellen een nieuw ontwerp met een plattere boven- en onderkant. Daarnaast maken allerlei aansluitingen hun comeback. Volgens de laatste geruchten gaat het om een HDMI-poort en een SD-kaartlezer.

Mini-led

Het eerder besproken mini-led display is ook interessant. Deze schermtechniek laat zich goed vergelijken met oled. De kleuren zijn intenser en de contrastwaarden hoger. De iPad Pro 2021 is waarschijnlijk het eerste Apple-product met zo’n mini led display. Volgens de laatste geruchten wordt deze iPad al in maart onthuld.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Bron: DigiTimes

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar