Terug naar ‘MacBook Pro 2021 krijgt HDMI-poort en SD-kaartlezer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro 2021 krijgt HDMI-poort en SD-kaartlezer’

Door Koen van Ekeren23 februari 2021 09:142 min. leestijd0

De kans is groot dat een paar belangrijke aansluitingen terugkeren naar de MacBook. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zijn de twee nieuwe MacBook Pro-modellen van 2021 uitgerust met een HDMI-poort en SD-kaartlezer.

MacBook Pro 2021 met HDMI

MacBook Pro 2021 met HDMI en SD-kaartlezer

In 2016 werd de MacBook plots ongelooflijk dun. Maar door de slankere behuizing was er minder ruimte voor aansluitingspoorten. De traditionele usb-aansluiting maakte plaats voor usb-c. En ook de poorten voor HDMI, ethernet en de SD-kaartlezer verdwenen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De MacBook werd daarmee veel lichter en compacter, maar het zorgde ook voor gehannes met dongles. De keuze kwam Apple op kritiek te staan. Veel MacBook-gebruikers zagen liever een dikkere MacBook met meer poorten. Vooral fotografen en videomakers.

Dit jaar lijkt Apple te luisteren naar de wensen van deze groep. Volgens Kuo ondergaat de MacBook Pro van 2021 een aantal belangrijke veranderingen in het ontwerp en de specificaties. Zo zouden de MacBooks worden uitgerust met een SD-kaartlezer en HDMI-poort.

MacBook Pro 2021 aansluitingen

Kuo schreef al eerder dat het gaat om een nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro. Naast de SD-sleuf en HDMI-poort keert er nog iets belangrijks terug: de MagSafe-oplaadconnector. Dit is een techniek waarbij een magneet de oplader op de juiste plek houdt. Verder krijgt de MacBook Pro 2021 naar verluidt een wat platter ontwerp en verdwijnt de Touch Bar.

Veel van deze voorspellingen zijn ook gedaan door een andere erkende Apple-analist: Mark Gurman. Hij was de eerste die melding maakte van de terugkeer van de SD-kaartlezer. Het gerucht van de HDMI-poort horen we nu wel voor het eerst. Inmiddels zijn er ook foto’s opgedoken van de nieuwe aansluitingen, meer daarover in ons bericht Moet je zien: foto’s van de nieuwe poorten op de MacBook Pro 2021.

Hoe groot is de kans?

Kuo en Gurman zijn allebei zeer goed geïnformeerd als het om Apple gaat. De voorspellingen die zij doen over toekomstige Apple-producten komen vrijwel altijd uit. Zeker het feit dat ze allebei hetzelfde voorspellen, maakt de kans levensgroot dat de genoemde aansluitingen dit jaar terugkeren naar de Mac.

Het duurt waarschijnlijk nog wel even tot de nieuwe MacBook Pro-modellen worden onthuld. Kuo voorspelt een release in het derde kwartaal van 2021. Waarschijnlijk is dat in oktober, de maand waarin Apple vaker nieuwe Macs aankondigt.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar