Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MacBook Pro M3 ondersteunt tóch twee externe schermen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Pro M3 review

De MacBook Pro M3 krijgt alsnog ondersteuning voor twee externe schermen via een update – maar dat roept vooral veel vraagtekens op.

Lees verder na de advertentie

MacBook Pro M3 externe schermen

Eind vorig jaar kondigde Apple de MacBook Pro met M3-chip aan. Dit model leeft naast de luxere modellen met de M3 Pro en M3 Max, en heeft door z’n tragere chip wat beperkingen. Eén van de grootste mankementen is de beperkte ondersteuning voor externe displays. Want hoewel de duurdere MacBook Pro-modellen meerdere schermen ondersteunen, kan de ‘normale’ M3-versie maar met één extern scherm overweg.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Hoewel werd gedacht dat dit een hardwarebeperking was, net zoals bij de M1- en M2-chip, blijkt dat nu toch niet het geval te zijn. Met een aankomende software-update krijgt de MacBook Pro M3 namelijk alsnog ondersteuning voor twee externe schermen, mits je de MacBook zelf sluit. Dat heeft Apple bevestigd tegenover techblog 9to5Mac.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Overgewaaid van de Air

Dat de MacBook Pro met M3-chip deze functie krijgt, verbaast ons niks na de introductie van de MacBook Air met M3-chip gisteren. Die heeft namelijk direct uit de doos al ondersteuning voor twee externe schermen, met exact dezelfde chip. Dat de Pro hetzelfde kunstje moest kunnen, was direct duidelijk.

MacBook Air M3

Waarom Apple de functie eerst nog niet geactiveerd heeft, is echter een raadsel. Bovendien is het vrij kwalijk: mensen die meerdere schermen wilden aansluiten moesten wel voor de M3 Pro- of M3 Max-chip gaan – maar achteraf blijken de bijbehorende extra kosten dus helemaal niet nodig te zijn geweest. We vragen ons ook sterk af of de ondersteuning voor één extern scherm op de M1- en M2-chip ook niet gewoon een kunstmatige beperking is die nog wel in stand wordt gehouden.

macOS 14.4

Welke update precies de ondersteuning voor twee externe schermen op de MacBook Pro met M3-chip gaat toevoegen, heeft Apple nog niet aangegeven. Wij gaan er echter vanuit dat het macOS 14.4 is. Die update komt deze week tegelijk uit met iOS 17.4, en zal waarschijnlijk ook voorgeïnstalleerd zijn op de MacBook Air met M3-chip.