Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 11 Pro & 6 andere Apple-event verwachtingen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Uitnodiging iPhone keynote


Lees verder na de advertentie

Het is weer bijna tijd voor het leukste Apple-event van het jaar. Dinsdagavond om 19.00 uur is het zover: dan presenteert Tim Cook de nieuwe Apple-producten van dit najaar. Wat er zoal op het programma staat? We weten niets zeker, maar we hebben wel sterke vermoedens. Dit is wat we verwachten van het iPhone-event 2019!

Uitnodiging iPhone keynote

1. iPhone 11 Pro (Max)

De nieuwe iPhone wordt natuurlijk de ster van de avond. Of iPhone: iPhones, meervoud dus. We verwachten dat Apple drie modellen aankondigt. Te beginnen met de 5,8-inch iPhone 11 Pro en de 6,5-inch iPhone 11 Pro Max – het formaat daargelaten, zijn deze iPhones gelijk. Overigens zijn deze namen nog onder voorbehoud.

De iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max zijn de luxere modellen die Apple dit jaar uitbrengt. Ze hebben net zoals de iPhone XS (Max) een superchic oled-scherm, en ze hebben ook nog steeds hetzelfde ontwerp als de iPhone vorig jaar. De voorkant is dus één en al scherm, smalle rand eromheen, zonder thuisknop. Wel zijn er geruchten over een iPhone in een nieuwe kleur – donkergroen – en in een matglazen uitvoering.


kooptip

iPhone 2019 Apple logo

De opvallendste vernieuwing dit jaar wordt ongetwijfeld de camera. De toptoestellen van iPhone hebben al jaren een dubbele camera, dit jaar wordt het zelfs een drievoudige camera. De derde lens wordt waarschijnlijk een groothoeklens. Die maakt een nieuwe camera-functie mogelijk: Smart Frame. Maak je een foto of video en valt er net een deel buiten beeld, dan kun je bij het bewerken kiezen voor een wijder beeld. Foto gered!

Een andere opvallende nieuwe functie is bilateraal draadloos opladen. Met je iPhone kun je andere apparaten draadloos opladen: leg je AirPods en Apple Watch op de achterzijde van de iPhone om ze op te laden. Je plaatst ze dan op het Apple-logo, dat naar het schijnt verschoven is hiervoor.

Daarnaast zijn er nog allerlei opvallende en minder opvallende vernieuwingen. Een snelle A13-chip, een betere batterij, Face ID nieuwe stijl: lees er alles over in het dossier over de iPhone 11 Pro.

2. iPhone 11

iPhone XR 2019

Misschien niet het beste toestel dat Apple morgen gaat presenteren, maar waarschijnlijk wel het populairste: de iPhone 11 (ook hier weten we de naam nog niet zeker). De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR en Apple’s instapmodel. Daarmee haal je nog steeds een uitstekende iPhone in huis, met de nodige verbeteringen.

Ook bij de iPhone 11 verandert er weinig qua design. Het toestel heeft net zoals de iPhone XR een 6,1-inch lcd-scherm en is beschikbare in diverse kleurtjes. Mogelijk worden enkele kleuren van vorig jaar vervangen door nieuwe kleuren – naar verluidt lavendel en groen.

De iPhone 11 gaat er ook op vooruit voor wat betreft de camera. Vorig jaar moest de XR het nog doen met een enkele camera, nu krijgt de iPhone 11 er twee. Dat betekent dat je eindelijk kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies en dat je nog mooiere portretfoto’s kunt maken.

Het bilateraal draadloos opladen komt misschien ook naar deze iPhone, hoewel we ons kunnen voorstellen dat Apple dit exclusief houdt voor het toptoestel. Verder krijgt ook de iPhone 11 een snellere chip en een grotere batterij. Meer lees je in het dossier over de iPhone 11.

3. Apple Watch Series 5

September betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuwe Apple Watch. De Apple Watch Series 5 kun je qua looks waarschijnlijk nauwelijks onderscheiden van zijn voorganger. Voor de Apple Watch Series 4 had Apple vorig jaar voor het eerst sinds de eerste Watch een behoorlijk ander design, en het zou vreemd zijn als dat nu alweer anders wordt. Wel wordt er misschien gebruikgemaakt van andere materialen: er zijn geruchten over een keramieken en titanium behuizing.

Apple Watch Keramiek Titanium

Verder is het tot nu toe vrij stil rondom de nieuwe Apple Watch. In de code van iOS 13 werden vorige week wel aanwijzingen gevonden voor een slaaptracker in de Apple Watch. Maar het is onduidelijk of dat een functie is exclusief voor de nieuwe Watch, of dat dit middels een watchOS-update naar meerdere Apple Watch-modellen komt.

4. Releasedatum nieuwe besturingssystemen

ios 13

Ook als je geen nieuwe Apple-spullen wilt kopen is de keynote de moeite waard. Want Apple gaat bekendmaken wanneer de nieuwe besturingssystemen verschijnen en daarmee voelt al je Apple-spul weer als nieuw. Apple heeft ze tijdens de WWDC-keynote in juni al aangekondigd: iOS 13, iPadOS, tvOS 13, watchOS 6 en macOS Catalina.

5. Apple TV+ en Apple Arcade

Apple Arcade prijs

Eerder dit jaar kondigde Apple twee nieuwe diensten aan. Apple TV+ is Apple’s eigen Netflix-concurrent, met series, films en documentaires. Apple Arcade is een game-abonnement, waarmee je onbeperkt voor een vast bedrag per maand een selectie games uit de App Store mag spelen. Zonder advertenties of in-app aankopen. We verwachten dat Apple morgen iets meer vertelt over de nieuwe services. En stiekem hopen we ook dat ze een gunstige geprijsde bundel met verschillende Apple-diensten aankondigen. Met TV+. Arcade, maar ook Apple Music en iCloud-opslag.

6. Apple Tag

Van de eerste vier zaken in dit lijstje zijn we zo goed als zeker maar nu begeven we ons zo langzamerhand op glad ijs. Apple zou morgen de Apple Tag aankondigen: een sleutelhanger die je kunt traceren via de vernieuwde Zoek mijn-app. Hang hem aan je sleutelbos, stop hem in je te dure jas of bevestig hem aan de halsband van je chihuahua – zo raak je nooit meer iets kwijt.

7. Apple TV

Ook twijfelachtig, maar wel logisch: een nieuwe Apple TV! De laatste Apple TV dateert uit 2017. Dit najaar verschijnen Apple TV+ en Apple Arcade. Deze streamingdienst en dit game-abonnement zouden natuurlijk een uitstekende combinatie vormen met een nieuwe Apple TV. Vooral de games van Apple Arcade zijn gebaat bij een snellere processor. In de code van iOS 13 zitten bovendien verwijzingen naar een nieuwe Apple TV!

En hier rekenen we juist niet op

Er zijn de laatste tijd diverse geruchten over toekomstige Apple-producten, maar we twijfelen erover of we deze morgen tijdens de keynote gaan zien. Zo wordt er gesproken over een nieuwe iPad en over een 16-inch MacBook Pro met een compleet nieuw en randloos design. We geloven zeker dat Apple momenteel aan deze producten werkt, en dat ze ook dit jaar nog verschijnen. Maar als dat zo is, dan verwachten we de aankondiging ervan toch op een later moment. Bijvoorbeeld tijdens een ander event eind oktober. Dan zijn er ook nog de vele speculaties over een augmented reality-bril van Apple. Ook daarvan durven we niet echt te hopen dat we die morgen al gaan zien. Heel misschien is die bril dan de ‘one more thing’; de uitsmijter van de keynote. Maar pin ons er niet op vast. Als zo’n bril al wordt aangekondigd, gaat het waarschijnlijk om een sneakpreview en duurt het waarschijnlijk nog tot 2020 voordat hij in de winkels ligt.

iPhone 2019 keynote

Aanstaande dinsdag 10 september geeft Apple om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote rondom de nieuwe iPhones (de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro Max) en de Apple Watch Series 5. Ook horen we dan de releasedatum van de nieuwe besturingssystemen.

Via icreatemagazine.nl en ons Twitter-kanaal @icreate_NL houden we je live op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook verschijnen op de website artikelen over de onthullingen. Na afloop vatten we alles samen in een nieuwsbrief, zodat je helemaal op de hoogte bent. Schrijf je hier in:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!