Terug naar ‘Slaaptracker Apple Watch komt er eindelijk aan’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Slaaptracker Apple Watch komt er eindelijk aan’

Door Laura Grootaarts3 september 2019 10:413 min. leestijd0

In de code van een iOS 13 zijn verwijzingen gevonden naar diverse toekomstige Apple Watch-functies. Zo gaat de Apple Watch misschien eindelijk werken als slaaptracker, en komt er een speciale afleidingsvrije schoolmodus. De aanwijzingen zijn gevonden in een testversie van iOS 13 die intern had moet blijven, maar die in handen is gekomen van MacRumors.

Apple Watch Nike+

Schoolmodus voorkomt afleiding

De speciale schoolmodus helpt studenten en scholieren om bij de les te blijven. Apps, notificaties en complicaties worden gedurende de schooldag geblokkeerd, zodat ze niet voor afleiding zorgen. SOS-noodmeldingen blijven wel beschikbaar uit veiligheidsoverwegingen. In de code is ook al een pictogram opgedoken die naar deze nieuwe functies verwijst:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple Watch Schoolmodus

Slaaptracker Apple Watch

Al sinds Apple slaaptracker Beddit overnam, zijn er geruchten over een Apple Watch die je slaap analyseert – wat ons toch een vrij basale functie lijkt. Maar schijnt het er nu dan toch echt van te komen. De codenaam voor de slaapanalyse is ‘Burrito’. Er komt zelfs een speciale wijzerplaat; die duikt in de code op onder de naam ‘ClockFaces-Burrito’. De nieuwe Slaap-app toont voortaan je slaappatroon en stuurt herinneringen als het tijd is om naar bed te gaan of om je batterij op te laden. Want als je je Watch draagt tijdens je slaap voor analyse-doeleinden, dan moet er minimaal 30 procent batterij resteren. Ook opgedoken in de code: zinnetjes als ‘Tijd in bed bijhouden’ en ‘Je kunt je slaap bijhouden en rustig gewekt worden door je Watch als je deze draagt wanneer je in bed ligt.’

Nieuwe complicaties voor op de wijzerplaat

In de bèta van watchOS 6 zitten diverse nieuwe complicaties, zo krijgen de nieuwe apps Geluid en Boeken hun eigen snelkoppelingen op de wijzerplaat. Maar in de code zijn nog meer nieuwe widgets aangetroffen, en wel voor Hoogte, Breedtegraad, Lengtegraad en Slaap – met de laatste open je waarschijnlijk de voorgenoemde Slaap-app.

Op welke Watch?

We weten op dit moment niet of de functies straks door middel van een update beschikbaar komen voor alle Apple Watch-modellen, of dat ze exclusief voor de nieuwe Apple Watch Series 5 zijn. Er zijn nog weinig details bekend, over het nieuwe horloge – het meest betrouwbare gerucht betreft het materiaal van de behuizing. Over precies een week horen we tijdens de keynote van Apple meer details. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Na de keynote ontvang je dan een nieuwsbrief met alle highlights én een digitaal magazine over iOS 13!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar