Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iOS 13 hint naar AR-bril’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AR-bril


Lees verder na de advertentie

Is Apple tóch bezig met een augmented-reality-bril? Geruchten zijn er al jaren – bijvoorbeeld omdat Apple vorig jaar een lenzenspecialist overnam. De komst van zo’n bril lijkt weer iets dichterbij nu er opeens verwijzingen naar een dergelijk product zijn aangetroffen in iOS 13.

Apple AR-bril iOS 13

De code van een iOS 13-testversie maakt duidelijk dat Apple nog altijd werkt aan een AR-bril. Zo is er een zogenaamde STARTester-app die een modus heeft voor ‘dragen op het hoofd’ en voor ‘vasthouden’. Ook interessant: een tekstdocumentje waarin gesproken wordt over stereo AR-apps en een mysterieus product met de codenaam ‘Garta’ – mogelijk wordt hiermee de bril in kwestie bedoeld. Bovendien zijn er in de vernieuwde Zoek mijn-app afbeeldingen aangetroffen die bijzonder veel lijken op een AR-bril:

Afbeelding AR-bril

Augmented Reality (AR) voegt een extra informatielaag toe aan de wereld om je heen. Je richt je camera op je omgeving en de virtuele objecten of teksten verschijnen dan op het scherm van je iPhone – óf op de glazen van een bril, dat kan natuurlijk ook. Dergelijke slimme brillen bestaan al, denk aan Google Glass en Microsoft HoloLens.

Keynote Apple


kooptip

Volgende week is er een keynote van Apple die hoofdzakelijk draait om de nieuwe iPhone 2019. Of de AR-bril aan bod komt tijdens het event, is nog maar zeer de vraag. Eerdere geruchten spraken over een release in 2020. Dan maken we ook kennis met het eigen besturingssysteem van de bril: rOS, oftewel Reality OS. De kans dat er in de toekomst zo’n bril komt is overigens aanzienlijk: Tim Cook heeft eerder in interviews al aangegeven dat augmented reality ’the next big thing’ is – hopelijk ook voor de brildragenden onder ons.

Bron: MacRumors