Terug naar ‘iOS 13 hint naar AR-bril’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 13 hint naar AR-bril’

Door Laura Grootaarts3 september 2019 09:362 min. leestijd0

Is Apple tóch bezig met een augmented-reality-bril? Geruchten zijn er al jaren – bijvoorbeeld omdat Apple vorig jaar een lenzenspecialist overnam. De komst van zo’n bril lijkt weer iets dichterbij nu er opeens verwijzingen naar een dergelijk product zijn aangetroffen in iOS 13.

AR-bril

Apple AR-bril iOS 13

De code van een iOS 13-testversie maakt duidelijk dat Apple nog altijd werkt aan een AR-bril. Zo is er een zogenaamde STARTester-app die een modus heeft voor ‘dragen op het hoofd’ en voor ‘vasthouden’. Ook interessant: een tekstdocumentje waarin gesproken wordt over stereo AR-apps en een mysterieus product met de codenaam ‘Garta’ – mogelijk wordt hiermee de bril in kwestie bedoeld. Bovendien zijn er in de vernieuwde Zoek mijn-app afbeeldingen aangetroffen die bijzonder veel lijken op een AR-bril:

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Afbeelding AR-bril

Augmented Reality (AR) voegt een extra informatielaag toe aan de wereld om je heen. Je richt je camera op je omgeving en de virtuele objecten of teksten verschijnen dan op het scherm van je iPhone – óf op de glazen van een bril, dat kan natuurlijk ook. Dergelijke slimme brillen bestaan al, denk aan Google Glass en Microsoft HoloLens.

Keynote Apple

Volgende week is er een keynote van Apple die hoofdzakelijk draait om de nieuwe iPhone 2019. Of de AR-bril aan bod komt tijdens het event, is nog maar zeer de vraag. Eerdere geruchten spraken over een release in 2020. Dan maken we ook kennis met het eigen besturingssysteem van de bril: rOS, oftewel Reality OS. De kans dat er in de toekomst zo’n bril komt is overigens aanzienlijk: Tim Cook heeft eerder in interviews al aangegeven dat augmented reality ‘the next big thing’ is – hopelijk ook voor de brildragenden onder ons.

Bron: MacRumors

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar