Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gelekt: de grote iPhone 14 heet tóch iPhone 14 Plus

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 pro design


Lees verder na de advertentie

Volgende week kondigt Apple de nieuwe iPhone 14-serie aan. Een van de modellen is een grote versie van de reguliere iPhone 14. In de media werd die tot nu toe steeds de ‘iPhone 14 Max’ genoemd. Maar waarschijnlijk krijgt het toestel toch een andere naam: iPhone 14 Plus. Hoe ziet dat precies?

iPhone 14 design

Geen iPhone 14 Max, maar iPhone 14 Plus?

De iPhone 14 is straks verkrijgbaar in vier modellen: een normale en een grote versie van de reguliere uitvoering, en een normale en een grote versie van de luxere Pro-versie. De laatste jaren kregen de grotere uitvoeringen van iPhones steeds het labeltje Max. De iPhone 14-serie zou er dan als volgt uitzien:

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Max – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar nu is er een foto gelekt die de naamgeving van de ‘iPhone 14 Max’ op losse schroeven zet: het wordt waarschijnlijk de iPhone 14 Plus.

iPhone 14 Plus-hoesje verklapt de naam

iPhone 14 plus hoesje

Op de foto is de verpakking van een transparant MagSafe-hoesje te zien, bestemd voor de iPhone 14 Plus. Het kan natuurlijk gefotoshopt zijn, maar op zich is het plausibel. Ten eerste: tot en met de iPhone 8 in 2017 gebruikte Apple het labeltje ‘Plus’ om de grotere toestellen mee aan te duiden (een tikkeltje gedateerd klinkt het dus wel). Ten tweede is er zo een nog duidelijker onderscheid tussen de grote versie van het basismodel en de grote versie van het luxere model (de iPhone 14 Pro Max).

Naam valt niet voor het eerst

iPhone 14 hoesjes

De naam iPhone 14 Plus valt overigens niet voor het eerst. Twee maanden terug zijn er iPhone 14 hoesjes gelekt. Daarop werd de grotere versie van de reguliere iPhone 14 ook al aangeduid met iPhone 14 Plus – je ziet het op de bovenstaande foto. Eerder deze week werd op soortgelijke wijze ook al de naam iPhone 14 Pro bevestigd.

Of het allemaal klopt, weten we binnen nu en een week. Apple presenteert op woensdag 7 september de nieuwe iPhone 14 tijdens het Far out-event. Wil je meer weten? Lees dan ook de volgende artikelen:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors