Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Wanneer komt de iPhone 14 uit?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14


Lees verder na de advertentie

Tijdens Apple’s september-event zijn er weer allerlei nieuwe producten gepresenteerd, waaronder de nieuwe iPhone. Deze is behoorlijk anders dan zijn voorganger. Een fris design, een vernieuwde camera, een always-on scherm … Misschien word je nu al enthousiast en wil je hem hoe dan ook gaan kopen. Maar wanneer komt de iPhone 14 precies uit?

Wanneer komt de iPhone 14 uit?

Als je Apple een beetje in de gaten houdt, dan weet je dat ze behoorlijk voorspelbaar zijn. Zéker als het gaat om de nieuwe iPhone, kun je de klok er bijna op gelijk zetten. Ieder jaar komt er een nieuwe iPhone uit, en traditioneel gebeurt dat in september. Ook dit jaar: deze week is er een Apple-event gehouden waarin Apple de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max) officieel heeft aangekondigd. En de iPhone 14 pre-order volgt dan al snel.

iPhone 14 release date

Het iPhone-event vond plaats op woensdag 7 september 2022, en nu weten we precies wanneer de iPhone 14 wordt uitgebracht. Maar hier hoort een kanttekening bij: de iPhone 14 Plus verschijnt pas later dan de rest. Voor de andere drie modellen houdt Apple zich aan het bekende schema na de release van nieuwe iPhones. Oftewel: de voorverkoop start op de vrijdag na de keynote, de vrijdag daarna ligt het toestel daadwerkelijk in de winkels. Dit jaar ziet het er als volgt uit:

  • iPhone 14 pre-order: vrijdag 9 september 2022 om 14:00 uur.
  • iPhone 14 en iPhone 14 Pro (Max) release date: vrijdag 16 september 2022.
  • iPhone 14 Plus release date: vrijdag 7 oktober 2022.

Nederland hoort tegenwoordig tot de groep van landen waar nieuwe iPhone-modellen vanaf dag één beschikbaar zijn. Heb je er tijdens de voorverkoop een besteld, dan kun je de nieuwe iPhone volgende week dus al in huis hebben.

Wat is er nieuw?


kooptip

iPhone 14 kleuren modellen

De iPhone 14 is een behoorlijke upgrade ten opzichte van de iPhone 13 – en dan hebben we het over de luxere Pro-modellen. De notch (inkeping in het scherm) verdwijnt: er zitten twee gaatjes in het scherm die met een software-trucje aan elkaar worden geplakt. Dit pilvormige gat wordt ‘Dynamic Island’ genoemd, en wordt gebruikt in de interface van de iPhone. Bijvoorbeeld wanneer je iemand belt of Face ID gebruikt. Het scherm is ‘altijd aan’ en toont dan de belangrijkste informatie. En de 12-megapixelcamera maakt plaats voor een 48-megapixelcamera. Meer over alle vernieuwingen lees je in ons iPhone 14-dossier:

Wil je op de hoogte blijven van de iPhone 14 en andere zaken die met het Apple-event te maken hebben? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!