Terug naar iPhone 14-notch ziet er heel anders uit dan gedacht!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14-notch ziet er heel anders uit dan gedacht!

Door Laura Grootaarts1 september 2022 09:033 min. leestijd0

Volgende week is het zover: dan kondigt Apple de nieuwe iPhone 14 aan. Een van de meest hardnekkige geruchten over de nieuwe iPhone blijkt last-minute toch nét even anders uit te pakken. Het gaat over de iPhone 14-notch, oftewel de inkeping in het scherm. Die gaat er anders uitzien dan tot nu toe werd aangenomen.

iPhone 14 notch

iPhone 14 notch: een balkje in plaats van twee gaatjes

Sinds vijf jaar heeft de iPhone een notch, en ieder jaar wordt die weer ietsje subtieler. Voor dit jaar werd er voor het luxere Pro-model een andere aanpak verwacht. Volgens gelekte CAD-tekeningen van de iPhone 14 vind je op de plek van de notch twee gaatjes: de een rond, de ander pilvormig. Die bieden ruimte aan de camera en verschillende sensoren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Twee gaten in het scherm, veel mensen vroegen zich af of dat wel mooi zou worden. Maar nu blijkt dat een stukje van de puzzel ontbrak. Er zitten inderdaad twee uitsnedes in het scherm, maar als de iPhone aan staat lijken die samen één geheel te vormen. Software zorgt ervoor dat het tussenliggende gedeelte zwart wordt weergegeven, waardoor de gaatjes wegvallen tegen de achtergrond. Zo ontstaat er een balkje met afgeronde uiteindes.

Het gerucht kwam in eerste instantie naar buiten via MacRumors. Later werd het bevestigd door Apple-kenner Mark Gurman. Die beschikt doorgaans over betrouwbaar informatie.

Extra functionaliteit

De ruimte tussen de twee gaatjes wordt dus overbrugd door zwarte pixels, maar het lijkt erop dat Apple de ruimte tussen de twee uitsnedes ook gaat gebruiken voor andere toepassingen. Op deze plek worden straks de stippen weergeven die aangeven of je camera of microfoon aan staat. Nu staan deze groene en oranje stippen nog in de statusbalk. Mogelijk verhuizen ook de gereedschappen in de Camera-app naar boven in het scherm.

iPhone-event volgende week

Aanstaande woensdag weten we of het gerucht klopt: dan houdt Apple zijn Far out-event, waarbij onder meer de nieuwe iPhone 14 gepresenteerd wordt. Verder verwachten we een nieuwe Apple Watch Series 8 en een nieuwe generatie AirPods Pro. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer iPhone 14 nieuws

Bron: MacRumors Afbeelding: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar