Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 14-event roundup: 7 grote aankondigingen op een rij

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
Apple event september 2022


Lees verder na de advertentie

Apple heeft op woensdag 7 september tijdens zijn september-keynote allerlei nieuwe producten aangekondigd. De nieuwe iPhone 14-line-up, nieuwe Apple Watch-modellen en de AirPods Pro 2. In dit artikel zetten we het allemaal nog eens voor je op een rij.

Het thema van het Apple-event was ‘Verder dan ver’. En inderdaad: met de nieuwe producten maakt Apple weer grote stappen vooruit. Bij sommigen gaan deze stappen zelfs verder van ver. Uiteraard stond het event helemaal in het teken van de iPhone 14, maar zijn nog meer dan genoeg andere dingen om naar uit te kijken. We zetten alles wat Apple te vertellen had op een rij.

1. iPhone 14 (Plus)

iPhone 14

De iPhone 14 is er: Apple heeft zijn nieuwste iPhone-generatie gepresenteerd, die in nieuwe formaten worden aangeboden. Naast de iPhone 14 met een 6,1- inch scherm is er ook de iPhone 14 Plus met een 6,7 inch-scherm. Dit formaat kreeg je voorheen alleen met de dure Pro Max. Vooral de lange accuduur van laatstgenoemde steelt de show. Voor de rest is het vooral een leuke update, maar niets baanbrekends (althans, niet in Nederland en België). Maar daar hebben we de iPhone 14 Pro voor.


kooptip

Lees meer over de iPhone 14 (Plus)

2. iPhone 14 Pro (Max)

Dynamic island iPhone

De baanbrekende nieuwe iPhone van dit jaar is ongetwijfeld de de iPhone 14 Pro (Max). Dat begint bij de notch, want die is weg. In plaats daarvan is er het ‘Dynamic Island’. Boven in het scherm zitten twee gaatjes voor de frontcamera en Face ID-sensors. Maar deze twee gaatjes worden softwarematig door iOS tot een geheel gecombineerd. En niet alleen dat! Er wordt dynamisch gebruik van gemaakt, door notificaties weer te geven, de muziekspeler en andere praktische functies. Móét je even zien! En dan hebben we het nog niets eens gehad over de 48-megapixel camera, het always-on scherm en de A16 Bionic-chip.

Lees meer over de iPhone 14 Pro (Max)

3. Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 is het nieuwe standaardmodel van Apple’s smartwatch. Het scherm is iets groter geworden, maar het zijn vooral de nieuwe sensors en functies die de Series 8 de moeite waard zijn. Een nieuwe temperatuursensor maakt het voor vrouwen mogelijk om hun cyclus supernauwkeurig bij te houden, er is een auto-ongelukdetectie die automatisch de hulpdiensten belt en dankzij de nieuwe Energiebesparingsmodus kun je dubbel zo lang vooruit op een acculading.

Lees meer over de Apple Watch Series 8

4. Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE 2022 is de opvolger van de ‘budget’ smartwatch uit 2020. De twee spannendste dingen zijn de de S8-chip die ook in de Series 8 zit. Dat zorgt ervoor dat deze smartwatch nog jaren mee kan gaan. Nog een functie die de SE van de ‘standaard’ Watch leert? De ECG-functie om een hartfilmpje te maken.

Lees meer over de Apple Watch SE 2022

5. Apple Watch Ultra

Apple Watch ultra

De Apple Watch Ultra is een compleet nieuwe versie van de Apple Watch, gemaakt voor extreme sporters. Of mensen die van de nieuwe, extra stevige look van deze Watch houden. Over de ook gesproken: het ontwerp is lichtjes aangepast. De digitale kroon en de zijknop hebben nu een apart blokje aan de rechterkant van de horlogekast. Die zijknop voorzie je gemakkelijk met een functie naar keus. Start bijvoorbeeld een bepaalde app op als de knop indrukt.

Lees meer over de Apple Watch Ultra

6. AirPods Pro 2

Apple professionele draadloze oordopjes, de AirPods Pro, hebben een opvolger gekregen. Het uiterlijk is hetzelfde, de interne hardware is daarentegen helemaal nieuw. De nieuwe H2-chip zorgt voor een betere geluidskwaliteit. Dat is cool, maar een andere functie maakt de AirPods Pro 2 écht de moeite waard: je kunt het volume nu met veegbewegingen op de steeltjes van de AirPods aanpassen. Dat is toch wel dé functie die we altijd op de AirPods wilden hebben.

Lees meer over de AirPods Pro 2

7. Releasedatum van de besturingssystemen

Apple kondigde ook aan wanneer je je iPhone en Apple Watch kunt updaten. En dat is al heel snel! Volgende week maandag verschijnen iOS 16 en watchOS 9 (en tvOS 16) al. Waarschijnlijk kun je rond 19.00 uur updaten. iPadOS 16 en macOS Ventura verschijnen later dit najaar. Lees meer over de release van iOS 16