Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods Pro 2: drie jaar wachten waard?

Auteur: Maurice Snijders
1 reacties
airpods pro 2


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond tijdens het iPhone 14-event nieuwe oordopjes geïntroduceerd: de AirPods Pro 2. In dit artikel lees je alles wat je erover moet weten!

AirPods Pro 2 kopen

De AirPods Pro 2 zijn verkrijgbaar bij:

Amac | Coolblue | Belsimpel | Mediamarkt | Bol.com

AirPods Pro 2 officieel aangekondigd

Het design van de AirPods 2 is niet wezenlijk anders dan dat van de eerste versie. Ze leveren wel een nog betere geluidskwaliteit, meer draagcomfort en actieve ruisonderdrukking. We zetten de belangrijkste functies voor je op een rijtje.

Touch-gebaren

De spannendste nieuwe functie van de AirPods Pro 2 is dat je het volume nu kunt bedienen met touch-gebaren. Je veegt gewoon met je vinger over het steeltje om het geluid harder of zachter te zetten. Het afspelen stoppen en starten, en een oproep beantwoorden doe je met een eenvoudige tik. Dit is mogelijk door een nieuwe, aanraakgevoelige laag. Mogelijk is dit ook de reden dat Apple het design niet heeft vernieuwd en de vertrouwde steeltjes heeft behouden.

touch-gebaren airpods pro 2

Actieve ruisonderdrukking


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met actieve ruisonderdrukking (of chic Engels Active Noise Cancelling) filter je al het omgevingsgeluid weg, zodat je alleen nog maar de muziek uit je oordopjes hoort. Een naar buiten gerichte microfoon detecteert de externe geluiden en die worden vervolgens tegengewerkt met antigeluid. Ideaal als er bijvoorbeeld een draaiende wasmachine in dezelfde kamer staat. De actieve ruisonderdrukking van de AirPods Pro 2 is in staat om de dubbele hoeveelheid omgevingsgeluid te onderdrukken als die van de eerste generatie.

Dankzij de functie adaptieve transparantie worden harde harde geluiden zoals sirenes zachter doorgelaten. Je hoort dus belangrijke geluiden in je omgeving, maar dan zonder dat het storend is. Het geluid wordt 48.000 keer per seconde gereduceerd.

Spatial audio

De functie Spatial audio is niet nieuw en was ook al mogelijk op de oorspronkelijke AirPods Pro. Maar met de AirPods Pro 2 is het mogelijk om met de camera van je iPhone een scan van je oor te maken en er zo een audioprofiel voor aan te maken. Dat is makkelijk, maar ook gewoon cool!

spatial audio

Draagcomfort

De AirPods Pro 2 worden geleverd met zachte en flexibele siliconen oortips in verschillende maten. Daardoor bieden ze meer draagcomfort dan bijvoorbeeld de normale AirPods. Ze vallen ook minder snel uit, wat bijvoorbeeld een voordeel is voor gebruik tijdens het sporten. Bij de nieuwe AirPods Pro 2 wordt voor het eerst ook een extra smalle oortip meegeleverd.

oortips airpods pro 2

H2 chip

De AirPods Pro 2 hebben een nieuwe driver die meer details en helderheid laat horen in alle frequenties. Dit is mogelijk omdat de AirPods Pro 2 zijn voorzien van de H2 chip (Apple’s eigen audioprocessor) en een breedbandverbinding gebruikt voor een verbeterde geluidskwaliteit. Je krijgt dus niet alleen een betere geluidskwaliteit, maar ook een stabielere draadloze verbinding.

h2 chip airpods pro 2

Accuduur

Met de AirPods Pro 2 luister je 33 procent langer naar muziek dan met de eerste versie. Een volle accu is namelijk voldoende voor 6 uur muziek luisteren. Een opgeladen oplaadcase is daarnaast goed voor een luistertijd van 30 uur. Dat is 6 uur langer dan zijn voorganger.

Oplaadcase AirPods Pro 2

De oplaadcase van de nieuwe AirPods Pro heeft een iets anders formaat (even dik, maar iets langer en iets minder breed). De case beschikt nog steeds over een Lightning-poort en dus nog niet over een usb-c-aansluiting zoals eerder werd beweerd. Wel is het nu mogelijk om op te laden met een Apple Watch-lader, via MagSafe, of een Qi-lader.

oplaadcase airpods pro 2

De case is voortaan beter traceerbaar via de Zoek mijn-app. In het doosje zitten gaatjes die geluid produceren, dat vergemakkelijkt je zoektocht. Ook beide oordopjes kunnen nu elk een geluid afspelen, zodat je ze makkelijker terugvindt.

Conclusie

De vorige AirPods Pro waren nu al redelijk gedateerd, en werden qua functies gedeeltelijk al ingehaald door de AirPods 3. Nu met de AirPods Pro 2 laat Apple je weer zien (of vooral horen) waarom je de Pro-versie wilt. Een betere draadloze verbinding, betere geluidskwaliteit, verbeterde ruisonderdrukking en niet in de laatste plaats de touch-bediening zijn zonder meer de moeite waard om over te stappen! 

prijs airpods pro 2

Prijs en beschikbaarheid

De AirPods Pro 2 kosten € 299 en gaan aanstaande vrijdag in de voorverkoop. Op 23 september worden ze bezorgd en op dat moment liggen ze dan ook officieel in de winkels. Je bestelt de AirPods Pro het best bij Apple, Coolblue of Bol.com.