Apple Watch Ultra: de beste Watch (maar misschien niet voor jou)
Apple heeft vanavond tijdens het Far out-event de Apple Watch Ultra onthuld. Het is voor het eerst dat er een Ultra-model van de Apple Watch verschijnt. Dit is wat je moet weten over de meest luxe Apple Watch van dit moment.
Apple Watch Ultra: voor fanatieke sporters
De Apple Watch is al jaren dé wearable om je sportieve activiteiten mee in kaart te brengen. Maar sommige fanatieke of (semi-)professionele sporters eisen net wat meer. Niet alleen van zichzelf, maar ook van hun smartwatch. Mountainbikers, marathonlopers, klimmers, hikers, duikers: dat is de doelgroep waar Apple zich met dit compleet nieuwe Apple Watch-model op richt. En natuurlijk voor de écht fanatieke Apple-fans (wat eigenlijk ook een sport is).
Apple presenteerde vanavond ook de Apple Watch Series 8. De vernieuwingen van dat horloge zijn ook present op de Ultra. Denk aan een temperatuursensor voor het bijhouden van de menstruatiecyclus en crashdetectie.
Maar de Apple Watch Ultra is in alles nét wat extremer dan de reguliere Apple Watch. Wat is er zo Ultra aan deze Apple Watch?
Zo onderscheidt de Ultra zich
De Apple Watch Ultra is op het eerste gezicht al duidelijk te onderscheiden van de gewone Apple Watch. Hij ziet er anders uit: een stuk robuuster. De wijzerplaat is in een extra groot formaat – 49 mm! – zodat het tijdens het sporten goed afleesbaar is. Het scherm is wat platter en heeft rondere hoeken – en hij is van saffier. Het gebruikte titanium is een stuk duurzamer en kan goed tegen een stootje.
Ook heeft dit horloge allerlei aanvullende opties voor sporters. De batterijduur van gewone Apple Watch-modellen is aan de korte kant voor duursporters, daarom heeft de Ultra een batterij met uithoudingsvermogen – tot 60 uur. Dat komt van pas als je off-grid gaat. Daarover gesproken: deze Apple Watch heeft een bijzonder accurate vorm van GPS ingebouwd in dit horloge.
En zoals altijd bij een nieuwe Apple Watch, zijn er enkele exclusieve wijzerplaten die optimaal gebruikmaken van het nieuwe scherm. Wayfinder is het paradepaardje, en die shinet het meest in de nachtmodus (die activeer je met een zwenkje aan de kroon).
Actiemodus
De Apple Watch heeft een compleet nieuw onderdeel: een actieknop. Dit is een fysieke knop die je zelf kunt programmeren. Voorbeeld: je wisselt razendsnel tussen verschillende workouts. Handig bijvoorbeeld voor mensen die zich wel eens wagen aan een triathlon. De Watch komt ook in actie als je in een lastige situatie belandt. Er zit een speciaal alarm op dat bijzonder goed hoorbaar is.
Duikhorloge
De Apple Watch Ultra is eigenlijk voor het eerst ook een duikhorloge. De Apple Watch die je dagelijks draagt, kun je ook gebruiken tijdens het scubadiven. Er is ook een nieuwe Oceanic Plus-app voor duikers. Een échte duikcomputer dus. We duiken later nog in de details hiervan!
Prijzen en beschikbaarheid
De Apple Watch Ultra gaat vandaag al in de verkoop. Op 23 september ligt hij in de winkels. Hij kost € 999. Je kunt er drie specifieke bandjes voor kopen: Alpine, Trail en Ocean – net de sport die je beoefent. Je bestelt de nieuwe Apple Watch het best bij Apple, Coolblue, of Bol.com.
Dit vinden wij ervan
Een interessant horloge; Apple gaat met de Apple Watch Ultra de concurrentie aan met de sporthorloges van Garmin en Polar en zelfs ook met duikhorloges. Het horloge richt zich op een zeer specifieke doelgroep en is dus niet voor iedereen even geschikt. Dat geldt overigens niet alleen voor de functies, maar ook voor het design van dit slimmer horloge – hij is gróót!
En weer geen clucosemeter, elk jaar worden we hier lekker mee gemaakt en steeds weer blijkt het een luchtbel die weer knapt, graag hier niets meer over schrijven als het alleen geruchten zijn en diabetes patiënten valse hoopt geeft
Even snel teruggezocht: het laatste wat we geschreven hebben hierover is juist dat die misschien pas einde van dit decennium komt. Maar inderdaad, dit is dé gewenste functie! https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/apple-watch-pro-nieuw-ontwerp/
Wanneer is de bloeddruk sensor beschikbaar?
Zou een mooie additionele gezondheidsfunctie zijn!