Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Ultra: de beste Watch (maar misschien niet voor jou)

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
Apple Watch ultra


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond tijdens het Far out-event de Apple Watch Ultra onthuld. Het is voor het eerst dat er een Ultra-model van de Apple Watch verschijnt. Dit is wat je moet weten over de meest luxe Apple Watch van dit moment.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra: voor fanatieke sporters

De Apple Watch is al jaren dé wearable om je sportieve activiteiten mee in kaart te brengen. Maar sommige fanatieke of (semi-)professionele sporters eisen net wat meer. Niet alleen van zichzelf, maar ook van hun smartwatch. Mountainbikers, marathonlopers, klimmers, hikers, duikers: dat is de doelgroep waar Apple zich met dit compleet nieuwe Apple Watch-model op richt. En natuurlijk voor de écht fanatieke Apple-fans (wat eigenlijk ook een sport is).

Apple presenteerde vanavond ook de Apple Watch Series 8. De vernieuwingen van dat horloge zijn ook present op de Ultra. Denk aan een temperatuursensor voor het bijhouden van de menstruatiecyclus en crashdetectie.


kooptip

Maar de Apple Watch Ultra is in alles nét wat extremer dan de reguliere Apple Watch. Wat is er zo Ultra aan deze Apple Watch?

Zo onderscheidt de Ultra zich

De Apple Watch Ultra is op het eerste gezicht al duidelijk te onderscheiden van de gewone Apple Watch. Hij ziet er anders uit: een stuk robuuster. De wijzerplaat is in een extra groot formaat – 49 mm! – zodat het tijdens het sporten goed afleesbaar is. Het scherm is wat platter en heeft rondere hoeken – en hij is van saffier. Het gebruikte titanium is een stuk duurzamer en kan goed tegen een stootje.

Ook heeft dit horloge allerlei aanvullende opties voor sporters. De batterijduur van gewone Apple Watch-modellen is aan de korte kant voor duursporters, daarom heeft de Ultra een batterij met uithoudingsvermogen – tot 60 uur. Dat komt van pas als je off-grid gaat. Daarover gesproken: deze Apple Watch heeft een bijzonder accurate vorm van GPS ingebouwd in dit horloge.

En zoals altijd bij een nieuwe Apple Watch, zijn er enkele exclusieve wijzerplaten die optimaal gebruikmaken van het nieuwe scherm. Wayfinder is het paradepaardje, en die shinet het meest in de nachtmodus (die activeer je met een zwenkje aan de kroon).

Actiemodus

De Apple Watch heeft een compleet nieuw onderdeel: een actieknop. Dit is een fysieke knop die je zelf kunt programmeren. Voorbeeld: je wisselt razendsnel tussen verschillende workouts. Handig bijvoorbeeld voor mensen die zich wel eens wagen aan een triathlon. De Watch komt ook in actie als je in een lastige situatie belandt. Er zit een speciaal alarm op dat bijzonder goed hoorbaar is.

Duikhorloge

Apple Watch duiken

De Apple Watch Ultra is eigenlijk voor het eerst ook een duikhorloge. De Apple Watch die je dagelijks draagt, kun je ook gebruiken tijdens het scubadiven. Er is ook een nieuwe Oceanic Plus-app voor duikers. Een échte duikcomputer dus. We duiken later nog in de details hiervan!

Prijzen en beschikbaarheid

De Apple Watch Ultra gaat vandaag al in de verkoop. Op 23 september ligt hij in de winkels. Hij kost € 999. Je kunt er drie specifieke bandjes voor kopen: Alpine, Trail en Ocean – net de sport die je beoefent. Je bestelt de nieuwe Apple Watch het best bij Apple, Coolblue, of Bol.com.

Dit vinden wij ervan

Een interessant horloge; Apple gaat met de Apple Watch Ultra de concurrentie aan met de sporthorloges van Garmin en Polar en zelfs ook met duikhorloges. Het horloge richt zich op een zeer specifieke doelgroep en is dus niet voor iedereen even geschikt. Dat geldt overigens niet alleen voor de functies, maar ook voor het design van dit slimmer horloge – hij is gróót!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!