Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Series 8 aangekondigd – zijn tijd nu ver vooruit?

Auteur: Sven Lamers
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Tijdens het Far Out-event heeft Apple de Apple Watch Series 8 aangekondigd. Zijn voorganger, de Series 7, voelde de tand des tijds al, daarom krijgt het horloge nu eindelijk weer een grote upgrade, met een nieuwe hoop features. Dit moet je weten over de Apple Watch Series 8!

Apple Watch Series 8 officieel gepresenteerd

De Apple Watch Series 8 is het nieuwe slimme horloge van Apple. Je blijft ermee op de hoogte van alle notificaties die op je iPhone binnenkomen en houdt je sportavonturen bij met alle gezondheidsfuncties. Afgelopen jaar bij de Watch Series 7 gingen er al geruchten over revolutionaire nieuwe sensors, maar deze bleken niet waar te zijn. Waarschijnlijk had Apple gewoon nog even tijd nodig, want nu bij de Apple Watch 8 is het eindelijk zover. Jammer genoeg is er weer geen groot redesign, maar tenminste is het scherm wederom een stukje groter geworden. Het gaat nu écht om een bijna randloos scherm. De formaten blijven hetzelfde als bij zijn voorganger, dus er is een 41 en een 45 mm-versie. Qua kleuren heb je de keuze tussen Middernacht, Sterrenlicht, Product(RED) en Zilver voor de aluminium versie. Wil je roestvrijstaal, dan is er Zilver, Goud en Grafiet.

Apple Watch Series 8 meet je lichaamstemperatuur

Zo’n beetje ieder jaar voegt Apple weer nieuwe gezondheidsfuncties toe aan zijn horloge. Het nieuwtje van dit jaar? Een thermometer. En geen simpele, maar een supernauwkeurige temperatuursensor die zelfs kleine schommelingen in je lichaamstemperatuur bijhoudt. Dat doet hij met twee gecombineerde sensors. Op die manier is het mogelijk om de vruchtbare dagen bij vrouwen vast te stellen. Dat is dan ook meteen een van de hoofdfuncties van de Apple Watch Series 8. Vrouwen kunnen hiermee hun cyclus op een zeer precieze manier bijhouden.

Crash-detectie

De Apple Watch houdt al een tijdje bij als je bent gevallen. In dat geval belt de smartwatch meteen de hulpdiensten. Met de Apple Watch Series 8 tilt Apple deze veiligheidsfunctie naar een hoger plan. Nu is er de nieuwe Car Crash Detection, ofwel Crash-detectie in het Nederlands. We hopen dat je deze functie nooit nodig hebt, maar de Watch 8 kan het herkennen als je een auto-ongeluk hebt gehad. Ook dan worden meteen de hulpdiensten op de hoogte gebracht.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Energiebesparingsmodus en roaming

De Apple Watch Series 8 houdt het – net als zijn voorganger – 18 uur vol op een acculading. Maar! Hij heeft ook een nieuwe Energiebesparingsmodus! Hiermee verdubbel je de tijd dat je Apple Watch aan kan blijven staan, zonder al te veel beperkingen. Een echte low-power mode dus, een geen ‘gangreserve’ zoals vroeger bij de Apple Watch. Alsof dat niet al leuk genoeg zou zijn: de energiebesparingsmodus zit ook geïntegreerd in de watchOS 9 en gaat werken op alle Apple Watches vanaf de Series 4.

Ook praktisch: de Apple Watch Series 8 met GPS + Cellular ondersteunt nu wereldwijde roaming. Je koppelt je Watch aan het abonnement op je Watch en het werkt.

Conclusie

De wijzers van de Apple Watch Series 8 staan op vooruitgang! Het aangepaste design is hij weer bij de tijd en de nieuwe gezondheidsfuncties echt revolutionair. Sowieso voor vrouwen, die met de nieuwe cyclus-tracking een betrouwbare en eenvoudige methode hebben om hun vruchtbare (en onvruchtbare) dagen bij te houden. Alleen is het dit jaar moeilijk kiezen, want met de nieuwe Apple Watch Ultra is de ‘standaard’ Apple Watch voor het eerst niet meer de beste smartwatch van Apple!

Prijzen en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 8 is vanaf vandaag al te pre-orderen. Wil je hem volgende week vrijdag hebben (16 september, dan ligt die ook in de winkels), dan moet je bij tijds bestellen natuurlijk!

De Apple Watch Series 8 bij 499 euro voor de GPS-versie, of 619 euro voor de GPS+Cellular-versie.

Je bestelt de Apple Watch Series 8 het best bij Apple, Coolblue of Bol.com.