Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPadOS 16 ondersteuning: deze iPads kun je updaten

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
iPadOS 16


Lees verder na de advertentie

iOS 16 is al enkele weken uit. Misschien wilde je in september na je iPhone direct ook je iPad gaan updaten, en kwam je tot de conclusie dat dat niet ging. De update is nergens terug te vinden! Heeft jouw iPad nog wel iPadOS 16 ondersteuning? Je leest het hier!

iOS 16 is al uit …

De iPadOS 16-update is nergens te bekennen in de app Instellingen. Maar concludeer nu niet meteen dat je iPad niet meer geschikt is. De reden dat je de iPad-update niet ziet, is dat hij is uitgesteld: iOS 16 voor de iPhone is dus in september verschenen, maar iPadOS 16 voor de iPad laat dit jaar wat langer op zich wachten. Het is voor het eerst dat de iOS en iPadOS-updates niet tegelijk verschijnen. We verwachten overigens dat Apple de iPadOS 16 release date binnenkort bekendmaakt en grote kans dat je dan alsnog kunt updaten – hoewel enkele modellen dit jaar buiten de boot vallen.

iPadOS 16 ondersteuning

De nieuwe versie van iPadOS belooft heel wat fantastische nieuwe functies die je natuurlijk niet wilt missen. Als je iPad inderdaad nog wordt ondersteund, kun je iPadOS 16 het dit najaar installeren. Is dit niet het geval, dan moet je je erbij neerleggen dat er helaas niets verandert. Het goede nieuws is dat er vergeleken met de iPads die iPadOS 15 ondersteunen, maar twee versies zijn die iPadOS 16 niet ondersteunen.

Welke iPads krijgen iPadOS 16?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Heb je een iPad met iPadOS 15, dan is de kans dat je later deze maand kunt updaten naar iPadOS 16 redelijk groot. Alleen als je een iPad mini 4 of een iPad Air 2 hebt, val je helaas voor het eerst buiten de boot.

Deze iPads krijgen in elk geval een update naar iPadOS 16:

  • iPad Pro (alle versies)
  • iPad (5e generatie en nieuwer)
  • iPad mini (5e generatie en nieuwer)
  • iPad Air (3e generatie en nieuwer)

Heb je een iPad mini 4 of een iPad Air 2, dan hoef je die niet gelijk de deur uit te doen. Tot het verschijnen van iPadOS 16 dit najaar ontvang je nog steeds alle updates. Na die tijd blijf je de belangrijkste beveiligingsupdates ontvangen. Je moet het alleen doen zonder de nieuwe functies en op termijn kan het zijn dat bepaalde apps minder goed werken.

Welke iPad heb je?

Twijfel je erover welke iPad je ook al weer hebt, dan kun je dat heel eenvoudig controleren. Open gewoon de app Instellingen, tik op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Info’. Daar zie je in een oogopslag de versie van je iPad en weet je dus gelijk of je dit najaar nog kunt updaten.

Wil je weten wanneer iPadOS 16 verschijnt? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!