Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eerste publieke bèta iOS 17.4 is uit (en hierom kun je hem overslaan)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Binnenkort verschijnt iOS 17.4 en Apple is de deze nieuwe versie van iOS 17 alvast aan het testen. Inmiddels is de eerste publieke bèta van iOS 17.4 uitgekomen. Met heel wat nieuwe functies – waar je echter nog niet direct iets mee kunt.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.4 bèta 1: wat is er nieuw

De eerste publieke bèta van iOS 17.4 is een week na de eerste ontwikkelaarsbèta verschenen. Die eerste ontwikkelaarsbèta heeft Apple overigens opnieuw uitgebracht. De bèta’s geven altijd de nieuwe functies prijs. Wat mag je binnenkort verwachten op je iPhone?

Alternatieve App Stores en meer

Wil je apps downloaden op je iPhone, dan is de App Store de plek waar je zijn moet. Maar vanaf iOS 17.4 staat Apple – onder druk van de EU – ook concurrerende App Stores toe. Dit heet sideloading en je leest er meer over in ons artikel over alternatieve App-winkels. Overigens: op dit moment zijn er nog geen alternatieve App Stores, dus je hebt er nog niks aan.

kooptip

Blijf op de hoogte van al het Apple nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Een beetje van hetzelfde laken en pak: Apple moet de NFC-chip openstellen voor andere aanbieders. Nu kun je nog uitsluitend betalen via Apple Pay en Wallet, straks moet het ook direct kunnen via apps van bijvoorbeeld banken. Maar ook hiervoor geldt dat er in de praktijk nog geen aanbieders zijn, en je het dus nog niet kunt uitproberen.

En dan is er nog een derde nieuwe functie waar je niet direct wat mee kunt: alternatieve browsers installeren, bijvoorbeeld Chrome. Misschien denk je: dat kan toch al? Niet echt: ontwikkelaars moeten nu nog de techniek van Apple gebruiken, straks mogen ze ook hun eigen techniek toepassen, waardoor ze bijvoorbeeld ook hun eigen extensies kunnen gebruiken. Hoe dat zit, lees je in Met je iPhone surfen op internet? Dat verandert vanaf iOS 17.4.

Nieuwe emoji’s

Zitten er in iOS 17.4 vernieuwingen waar je wel wat mee kunt? Zeker! Zo maakt straks een hele lading kersverse emoji-tekens hun debuut op de iPhone. Ook nieuw is dat je de stopwatch in iOS 17.4 voortaan kunt bekijken en bedienen vanuit het Dynamic Island.

Wanneer verschijnt iOS 17.4?

Op dit moment bevindt iOS 17.4 zich nog maar net in de testfase, dus het zal nog even duren voordat de update beschikbaar is. Naar verwachting wordt iOS 17.4 ergens eind februari of begin maart uitgebracht. In ieder geval voor 7 maart, want dan gaat de nieuwe regelgeving van de EU in.