Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.2 bèta: je iPhone krijgt straks veel extra functies

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 17.2

Apple heeft de eerste bèta (testversie) van iOS 17.2 uitgebracht. De nieuwe update zit vol vernieuwingen en de iPhone krijgt er zelfs een compleet nieuwe app bij. Dit is er nieuw in iOS 17.2!

iOS 17.2 bèta 1

Deze week bracht Apple iOS 17.1 uit. Daarmee kreeg je iPhone er al verschillende vernieuwingen bij, onder meer voor het vergrendelscherm, wallappers, de app Muziek, AirDrop en meer. In het artikel lees je meer over alle nieuwe functies in iOS 17.1.

Nu is de bèta van iOS 17.2 verschenen, waardoor we al weten wat we in de volgende tussentijdse update kunnen verwachten. Hieronder sommen we alle vernieuwingen op die zijn gespot in de volgende update.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe Dagboek-app

Dagboek-app

De grootste verandering van iOS 17.2 is de toevoeging van de nieuwe Dagboek-app. Dit is een app voor het bijhouden van je dagelijkse gedachten, activiteiten en doelen. Je kunt zelf notities maken, terugkijken op je dag en een agenda bijhouden. De app gebruikt ook AI om je te helpen met onderwerpen waar je over kunt schrijven, gebaseerd op je foto’s, locaties, muziek, workouts en meer.

Nieuwe Apple Music-functies

Apple brengt in iOS 17.2 meerdere grote vernieuwingen naar Apple Music. Het gaat om:

  • Samenwerken in Apple Music-afspeellijsten. Er is een optie om een afspeellijst te maken waaraan meerdere mensen kunnen deelnemen. Je kunt een link naar de afspeellijst maken en iedereen die toegang heeft tot de link kan er een nummer aan toevoegen. Je kunt ook instellen dat personen eerst moeten worden goedgekeurd voordat ze mee mogen doen.
  • Nieuwe ‘favorieten’-afspeellijst. In iOS 17.1 kwam er een nieuwe Favorieten-functie. Nu voegt de app weer iets nieuws toe. Alle nummers die je als favoriet hebt gemarkeerd in de Apple Music-app, worden nu verzameld in een afspeellijst.
  • Focus-filter. Als iemand anders je iPhone wilt gebruiken om naar muziek te luisteren, kun je een Focus-filter activeren om de luistergeschiedenis uit te schakelen. Zo hebben songkeuzes van anderen geen invloed op je aanbevelingen.

Actieknop

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben een speciale Actieknop. Die heeft er met iOS 17.2 een nieuwe vertaaloptie bij. Wanneer de actieknop ingesteld is op ‘Vertalen’, zorg je met één druk op de knop dat de spraak wordt wordt naar tekst, in de door jou gekozen taal.

Nieuwe Weer-widget

Weer-widget

De populaire Weer-widget heeft er drie nieuwe widgets bij. Dat zijn:

  • Details: bekijk de kans op neerslag, UV-index, wind en meer.
  • Verwachting per dag: bekijk de dagelijkse voorspelling en de huidige weersomstandigheden voor een locatie.
  • Zonsopgang en zonsondergang: bekijk wanneer de zon opkomst en ondergaat in de door jou ingestelde locatie.

Nieuwe Klok-widget

Klok-widget

Steeds meer jonge mensen hebben moeite met het lezen van een analoge klok. Lees je de tijd liever af in een digitaal formaat? Dan kun je in iOS 17.2 de ‘Digitale klok’-widget toevoegen. De widget geeft de huidige tijd in een digitaal formaat weer, in plaats van analoog.

Stickers in Berichten

Berichten stickers

In de Berichten-app in iOS 17.2 kun je op berichten reageren met een sticker of emoji. Druk hiervoor simpelweg langer op een bericht en kies voor de optie ‘Voeg Sticker toe’. Lees ook het artikel over hoe je alle foto’s op je iPhone omtovert tot stickers.