Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 10.1 verschijnt vandaag met twee geniale functies

Auteur: Laura Grootaarts
6 reacties
Dubbeltik

Apple heeft vandaag watchOS 10.1 uitgebracht voor de Apple Watch. Dit is de eerste grote update van watchOS 10. Ook watchOS 10.1 brengt weer nieuwe functies naar je slimme horloge. Maar welke precies? En hoe kun je de update downloaden?

Lees verder na de advertentie

watchOS 10.1 nieuwe functies

In september verscheen watchOS 10 met widgets en slimme stapels op je wijzerplaat, compleet nieuw ontworpen apps en natuurlijk enkele nieuwe wijzerplaten. Maar Apple is nog niet klaar en brengt nog meer nieuws naar je Apple Watch. watchOS 10.1 biedt naast probleemoplossingen en beveiligingsupdates ook een paar prominente nieuwe functies.

NameDrop

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

NameDrop was nieuw in iOS 17: houdt je twee iPhones bij elkaar, dan kun je je contactgegevens uitwisselen, compleet met de nieuwe contactposters. Maar als straks watchOS 10.1 uit is, werkt het ook met de Apple Watch. Hiervoor tik je op Mijn Kaart in de Contacten-app en houd je je horloge in de buurt van een andere Apple Watch.

Tik dubbel

Dubbeltik

De andere nieuwe functie is exclusief voor de twee nieuwe Apple Watch-modellen van dit jaar, de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2, en activeert Tik dubbel. Dit is een nieuwe manier van bedienen: handsfree, door met duim en wijsvinger op elkaar te tikken. Ideaal voor als je bijvoorbeeld de hond uitlaat, of als je bij het koken vieze handen hebt,

watchOS 10.1 downloaden

watchOS 10.1 downloaden kan sinds vanavond 19.00 uur. Je moet wel eerst je iPhone updaten naar iOS 17.1 – die update is tegelijkertijd verschenen. Je vindt de watchOS 10.1-update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ op je Apple Watch zelf. Of open de Watch-update op je iPhone en tik op ‘Algemeen>Software-update’.