Terug naar iOS 16 bevat hints naar always-on scherm én nieuwe HomePod
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 bevat hints naar always-on scherm én nieuwe HomePod

Door Ward Edema8 juni 2022 09:522 min. leestijd0

De eerste iOS 16 bèta zit vol geheimen – ook onder het oppervlak. In de code van iOS 16 zijn hints gevonden naar een always-on scherm én een nieuwe HomePod.

iOS 16 always-on

iOS 16 always-on scherm

Er gaan al jaren geruchten over een always-on scherm op de iPhone, maar tot nu toe is het er nooit van gekomen. Met een always-on scherm wordt een display bedoelt waar altijd informatie op getoond wordt, ook als de telefoon uit staat. Denk bijvoorbeeld aan de tijd, het weer, afspraken en notificaties.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple-analist Mark Gurman gaf eerder al aan dat de always-on functionaliteit in iOS 16 ingebouwd zou worden voor een toekomstige iPhone, en nu blijkt uit de code van iOS 16 dat dit werkelijk het geval is. 9to5Mac vond drie nieuwe ‘frameworks’ voor het beheren van de achtergrondverlichting van de iPhone, die speciaal bedoeld zijn om een always-on functie toe te staan. Gezien de huidige iPhone-modellen de functie niet ondersteunen, is de kans groot dat deze code speciaal voor de iPhone 14 (Pro) is.

Nieuw HomePod-model

HomePod

Ook is er in iOS 16 een verwijzing gevonden naar ‘AudioAccessory6’. Dat klinkt erg mysterieus, maar gezien de HomePod mini en originele HomePod respectievelijk ‘AudioAccessory5’ en ‘AudioAccessory1’ worden genoemd, is de kans groot dat het om een nieuwe HomePod gaat.

Wat voor HomePod het is, is nog de vraag. Meerdere opties zijn in eerdere geruchten voorbijgekomen. Volgens Mark Gurman komt er een groter model met betere speakers, maar volgens Ming-Chi Kuo kunnen we juist een nieuwe HomePod mini verwachten. Hoe dan ook komt er wel een nieuw model aan, en de kans is groot dat we hem dit jaar al gaan zien.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over iOS 16, macOS 13 en alle andere aankondigingen van de WWDC 2022? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar