Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16 bevat hints naar always-on scherm én nieuwe HomePod

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 16 always-on


Lees verder na de advertentie

De eerste iOS 16 bèta zit vol geheimen – ook onder het oppervlak. In de code van iOS 16 zijn hints gevonden naar een always-on scherm én een nieuwe HomePod.

iOS 16 always-on scherm

Er gaan al jaren geruchten over een always-on scherm op de iPhone, maar tot nu toe is het er nooit van gekomen. Met een always-on scherm wordt een display bedoelt waar altijd informatie op getoond wordt, ook als de telefoon uit staat. Denk bijvoorbeeld aan de tijd, het weer, afspraken en notificaties.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple-analist Mark Gurman gaf eerder al aan dat de always-on functionaliteit in iOS 16 ingebouwd zou worden voor een toekomstige iPhone, en nu blijkt uit de code van iOS 16 dat dit werkelijk het geval is. 9to5Mac vond drie nieuwe ‘frameworks’ voor het beheren van de achtergrondverlichting van de iPhone, die speciaal bedoeld zijn om een always-on functie toe te staan. Gezien de huidige iPhone-modellen de functie niet ondersteunen, is de kans groot dat deze code speciaal voor de iPhone 14 (Pro) is.

Nieuw HomePod-model


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

HomePod

Ook is er in iOS 16 een verwijzing gevonden naar ‘AudioAccessory6’. Dat klinkt erg mysterieus, maar gezien de HomePod mini en originele HomePod respectievelijk ‘AudioAccessory5’ en ‘AudioAccessory1’ worden genoemd, is de kans groot dat het om een nieuwe HomePod gaat.

Wat voor HomePod het is, is nog de vraag. Meerdere opties zijn in eerdere geruchten voorbijgekomen. Volgens Mark Gurman komt er een groter model met betere speakers, maar volgens Ming-Chi Kuo kunnen we juist een nieuwe HomePod mini verwachten. Hoe dan ook komt er wel een nieuw model aan, en de kans is groot dat we hem dit jaar al gaan zien.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over iOS 16, macOS 13 en alle andere aankondigingen van de WWDC 2022? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac