Terug naar ‘Eindelijk: iOS 16 brengt always-on scherm naar iPhone 14 Pro (Max)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Eindelijk: iOS 16 brengt always-on scherm naar iPhone 14 Pro (Max)’

Door Laura Grootaarts30 mei 2022 11:393 min. leestijd0

Krijgt de iPhone 14 dit jaar dan eindelijk een always-on display? iOS 16 lijkt inderdaad te wijzen op een scherm dat altijd aan staat. Dat schrijft Apple-kenner Mark Gurman in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief. Dit moet je weten van deze handige functie.

Always-on display iOS 16

Always-on display iOS 16

Over precies een week gaat Apple’s WWDC van start. Tijdens deze conferentie maken we kennis met de nieuwe besturingssystemen die later dit jaar te downloaden te zijn. iOS 16 voor de iPhone is er daar één van.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een van de opvallendste iOS 16-vernieuwingen is volgens Gurman een verbeterd vergrendelscherm met ‘achtergronden die widget-achtige mogelijkheden hebben’. Die widgets zouden dan na één tik op het scherm  bijvoorbeeld de datum, de tijd en het weerbericht laten zien. Maar: deze verbeteringen zouden ook zomaar de basis kunnen vormen voor een always-on display. Op zo’n scherm is altijd informatie zichtbaar, ook wanneer je iPhone niet actief is.

iPhone 14 always-on display

Het always-on display zal niet voor alle iPhones beschikbaar zijn. Bij de meeste modellen is het scherm er niet geschikt voor. Vorig jaar werd ook al beweerd dat de iPhone 13 een always-on scherm zou krijgen, maar de functie werd toen uiteindelijk geschrapt. Apple is doorgegaan met het ontwikkelen ervan en de functie zou nu naar de luxere iPhone 14-modellen komen: de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max.

De iPhone 13 Pro (Max) heeft een ProMotion-scherm, met de mogelijkheid om dynamisch te verversen. Het iPhone-scherm ververst met 10 tot 120 beelden per seconde, afhankelijk van de content die zichtbaar is op het scherm. Maar 10 keer is eigenlijk nóg te veel voor always-on. Eén verversing per seconde (1Hz) zou eigenlijk genoeg moeten zijn voor statische beelden zoals een always-on scherm. Volgens onder meer Apple-analist Ross Young, kan het scherm van de de iPhone 14 Pro (Max) wel terug naar de 1 Hz, wat dus always-on mogelijk maakt.

Niet helemaal nieuw voor Apple

Always-on zou dus nieuw zijn voor de iPhone, maar het is niet nieuw voor Apple. De Apple Watch heeft ook al enige tijd een always-on display: het gaat dan om de Apple Watch Series 5, Series 6 en Series 7. Het is dus een uitdaging voor Apple, maar zeker niet onmogelijk.

Nu de WWDC 2022 datum nadert, wil je misschien op de hoogte blijven van al het nieuws daaromheen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het iOS 16 event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar