Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 15.4 bèta 4 is uit: anti-stalking, stemherkenning Siri en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 15.4 bèta 4


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 15.4 bèta 4 uitgebracht, met anti-stalking-functies voor AirTags, stemherkenning voor de Nederlandse Siri en meer: dit is er nieuw.

iOS 15.4 bèta

Het lijkt erop dat iOS 15.4 de grootste tussentijdse update voor iOS 15 gaat worden. De bèta’s die tot nu toe zijn uitgekomen zaten vol met nieuwe functies, zoals Face ID met mondmasker, Universele bediening op de iPad, 37 nieuwe emoji’s, pushnotificaties voor websites en ondersteuning voor het gebruik van de iPhone als pinautomaat.

Nu heeft Apple de vierde bèta van iOS 15.4 uitgebracht, en alweer zijn er nieuwe functies te bespeuren. Dit is er allemaal vernieuwd.

1. Waarschuwing bij AirTags

iOS 15.4 AirTags


kooptip

In iOS 15.4 bèta 4 zijn vernieuwingen doorgevoerd voor AirTags en andere Zoek Mijn-apparaten die eerder al door Apple waren aangekondigd. Het gaat om functies die tegen moeten gaan dat Zoek Mijn-apparaten gebruikt worden voor stalking.

Ten eerste krijgen gebruikers nu een nieuwe melding bij het instellen van een AirTag. Hierin staat dat AirTags enkel bedoeld zijn voor het volgen van je eigen objecten, en dat bij misbruik je identiteit via je Apple ID gevonden kan worden door de authoriteiten.

2. Zoek Mijn-apparaten identificeren

Ook wordt er nu duidelijker door je iPhone aangegeven wat voor apparaat je mogelijk volgt. Voorheen gaf iOS enkel aan dat een onbekend apparaat gedurende een langere tijd bij jou in de buurt was (zonder dat de eigenaar ervan in de buurt was).

Dit kon echter vanalles zijn: een paar AirPods, een AirTag, of een ander Zoek Mijn-apparaat. In iOS 15.4 bèta 4 wordt er wél vermeld over wat voor apparaat het gaat, en weet je dus waar je naar moet zoeken als je gevolgd wordt.

3. Losse stalking-meldingen

iOS 15.4 release

De laatste verbetering die Apple heeft doorgevoerd voor Zoek Mijn is het splitsen van notificaties. Dit betekent dat je nu de meldingen van Zoek Mijn, en de meldingen over apparaten die je mogelijk volgen, los van elkaar kunt instellen.

Voorheen vielen beide soorten notificaties simpelweg onder ‘Zoek Mijn’. Je vindt de nieuwe instellingen in de Zoek Mijn-app, bij het tabblad ‘Ik’.

4. Stemherkenning Siri op HomePod

HomePod mini

Direct na de installatie van iOS 15.4 bèta 4 krijgen gebruikers met een HomePod nu een melding over het instellen van stemherkenning. Deze functie was al verkrijgbaar in het Engels, maar lijkt nu dus ook naar de Nederlandse Siri te komen.

Met stemherkenning wordt het mogelijk om met jouw stem persoonlijke informatie te krijgen via Siri op de HomePod, zoals notificaties, berichten, afspraken en meer. Vragen anderen hiernaar, dan krijgen ze te horen dat ze geen toegang hebben tot deze informatie. Wel zo veilig!

Ook dit is overigens weer een hint naar de komst van de HomePod mini in Nederland en België. Wij verwachten dat hij ongeveer tegelijkertijd met de uiteindelijke iOS 15.4-update hier uitkomt.

iOS 15.4 release

iOS 15.4 komt zeer waarschijnlijk kort na het eerste Apple Event van het jaar uit. Dit evenement wordt verwacht op 8 maart. Naast iOS 15.4 verwachten we nog véél meer aankondigingen: lees alles over onze Apple Event maart 2022 verwachtingen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom iOS 15.4 en het aankomende Apple Event? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors