Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple-event maart 2022: dit zijn onze verwachtingen

Auteur: Ward Edema
4 reacties
Apple Event maart 2022


Lees verder na de advertentie

Het is officieel: Het eerste Apple-event van het jaar  vindt plaats op 8 maart. Apple heeft de uitnodiging voor het ‘Peek performance’-event inmiddels verstuurd. Het belooft een bomvolle presentatie te worden: dit zijn al onze Apple Event maart 2022 verwachtingen.

Apple event maart 2022

Apple Event maart 2022

Het eerste Apple Event van het jaar zit meestal vol nieuwe hardware. Vorig jaar maakten we tijdens dit evenement kennis met de totaal nieuwe iMac, AirTag, iPad Pro met M1-chip en een nieuwe Apple TV.

Ook dit jaar lijkt het Apple tijdens de eerste presentatie van het jaar met een golf van nieuwe producten te komen. Dit zijn onze Apple Event maart 2022 verwachtingen – mét een indicatie (drie bolletjes) van hoe waarschijnlijk het is dat we het product gaan zien.

1. iPhone SE 2022 •••


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone SE 2022

De huidige iPhone SE is inmiddels al twee jaar oud, en is dus toe aan vernieuwing. En die vernieuwing komt er tijdens dit Apple Event!

De iPhone SE 2022 krijgt naar verwachting ondersteuning voor 5G, dezelfde supersnelle A15-chip die je ook in de iPhone 13 vindt, en allerlei nieuwe camerafuncties zoals Nachtmodus en Deep Fusion. Ook verwachten we nieuwe kleuren en standaard twee keer zoveel opslag: 128 GB. Het algehele ontwerp blijft echter hetzelfde, met dikke schermranden en een ouderwetse thuisknop. Ook de vanafprijs blijft waarschijnlijk gelijk: € 489.

Lees meer in ons iPhone SE 2022-dossier

2. iPad Air 2022 •••

iPad Air 2022

De iPad Air bevindt zich in een aparte positie: z’n kleinere broertje, de iPad mini, heeft ‘m namelijk ingehaald. De mini is sneller, heeft een beter camerasysteem, en ondersteuning voor 5G.

Dit jaar wordt dus een inhaaljaar voor de iPad Air. Dit betekent: snellere A15-chip, een 12-megapixel ultragroothoekselfiecamera, een flitser aan de achterkant, en ondersteuning voor 5G op het Cellular-model. Ook de kleuren van de Air zullen verfrist worden. De iPad Air 2022 prijs blijft gelijk aan die van z’n voorganger: vanaf € 669.

Lees meer in ons iPad Air 2022-dossier

3. MacBook Pro 2022 •••

MacBook Pro 2022

We verwachten tijdens dit Apple Event maar liefst drie nieuwe Macs. Onlangs zijn er namelijk drie Macs verschenen in een database van de Eurasion Economic Commission (EEC). Het zou gaan om één laptop, en twee vaste computers. Dit zijn waarschijnlijk de 13-inch MacBook Pro, Mac mini en iMac Pro.

Laten we beginnen met de nieuwe 13-inch MacBook Pro. Deze krijgt volgens de laatste geruchten een M2-chip (de opvolger van de M1) en verder … helemaal niets nieuws! Dit lijkt dus niet een heel interessante aankondiging te worden. Sterker nog, wij denken vooral dat het voor verwarring gaat zorgen.

4. Mac mini 2022 ••

Mac mini 2022

De Mac mini is op het moment verkrijgbaar in twee smaken: een model met een M1-chip, en een duurder model met een Intel Core i5/i7. Dit tweede model wordt vervangen door een Mac mini met een M1 Pro- en M1 Max-chip.

Naast de snellere chips, verwachten we ook een nieuw ontwerp met een plexiglas bovenkant en (voor het eerst) een externe voeding. De prijs van de nieuwe Mac mini ligt waarschijnlijk rond de € 1500. Er is overigens ook een kans dat het huidige M1-model van de Mac mini een upgrade krijgt naar de M2-chip. Verder blijft dit goedkopere model ongewijzigd.

Lees meer in ons Mac mini 2022-dossier

5. iMac Pro 2022 ••

iMac Pro 2022

De 27-inch iMac wordt dit jaar vervangen door een nieuwe iMac Pro met dezelfde schermgrootte. Dit model krijgt een nieuw design wat lijkt op dat van z’n kleinere broer. Intern is hij echter helemaal anders, met supersnelle M1 Pro- en M1 Max-chips. Wat dat betreft wordt het dus een echte krachtpatser.

Ook het scherm wordt onder handen genomen, met mini-led-techniek. Hierdoor krijg je een waanzinnig contrast, een hogere helderheid, en ondersteuning voor HDR. Daarnaast worden er meer aansluitingen verwacht dan bij de ‘normale’ iMac, met een sd-kaartlezer en hdmi. De vanafprijs zal rond de € 3000 zijn. De komst van de iMac Pro tijdens dit Apple Event is overigens nog een twijfelgevalletje: veel geruchten spreken over een release in juni of zelfs later in het jaar.

Lees meer in ons iMac Pro 2022-dossier

6. HomePod mini in Nederland •••

HomePod mini Nederland

Last but not least: de HomePod mini. Deze kleine slimme speaker van Apple is officieel nog stééds niet te koop in Nederland en België, maar hier komt waarschijnlijk verandering in.

Sinds een recente software-update spreekt Siri op de HomePod eindelijk Nederlands, en ook stemherkenning voor Siri werkt vanaf de aankomende 15.4-update in onze taal. De release van de slimme speaker in Nederland en België kan dus niet lang op zich laten wachten. Wij verwachten dan ook dat Apple het evenement in maart gaat gebruiken om de release aan te kondigen. Overigens zullen Nederland en België niet alleen zijn: ook Zweden is waarschijnlijk aan de beurt voor de HomePod mini.

Lees meer in ons HomePod mini-dossier

Apple Event maart 2022

Het Apple Event vindt plaats op dinsdag 8 maart om 19.00 uur Nederlandse tijd. De release van alle besproken producten volgt dan niet veel later. Soms staan de nieuwe producten na afloop van het event meteen al in de online Apple Store, en anders zal het de vrijdag erna zijn – 11 maart dus.

Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!