Terug naar Nieuw bewijs: HomePod mini komt naar Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw bewijs: HomePod mini komt naar Nederland

Door Ward Edema14 december 2021 16:522 min. leestijd0

Nadat Apple’s website in augustus al verklapte dat de Apple Watch 4G naar Nederland kwam, gebeurt nu hetzelfde voor de HomePod mini.

HomePod mini Nederland

Nederlandse Siri

Sinds maandag is het mogelijk om je HomePod te updaten naar versie 15.2. Hierbij is de Nederlandse taal toegevoegd aan Siri. Dit maakt het eindelijk mogelijk om in het Nederlands te communiceren met je HomePod (mini).

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Echter: officieel is de HomePod mini nog steeds niet te koop in Nederland en België, waardoor de toevoeging van de taal enigszins opmerkelijk is. Hij is niet te koop via Apple, en ook niet via officiële Apple Resellers zoals Amac.

Er zijn wel Nederlandse webshops die de HomePod mini aanbieden, maar doordat hij niet officieel hier te koop is krijg je na aankoop geen ondersteuning van Apple of service providers.

Apple Support-website

Maar met de toevoeging van de Nederlandse taal, kan een Nederlandse release toch niet ver weg zijn? Wij gingen op onderzoek uit, en Apple lijkt nu via zijn eigen website verklapt te hebben wat we al vermoedden: de HomePod mini komt naar Nederland.

Zoek je namelijk op de Apple-website naar ‘HomePod’ onder ‘Support’, dan vind je een link naar een niet-bestaande Nederlandse ‘Support voor HomePod’-pagina. In andere landen waar de HomePod mini ook niet beschikbaar is, krijg je alleen een link naar de Amerikaanse versie van die pagina.

HomePod mini Apple website

Extra opvallend: op de Russische Apple-website geeft dit trucje ook een link naar niet-bestaande Russische ‘Поддержка HomePod’-pagina. En laat Russisch nou net de andere taal zijn die de HomePod in 15.2 heeft geleerd!

HomePod mini Nederland: release?

De release van de HomePod mini in Nederland lijkt dus zo goed als zeker, en kan nu niet lang meer duren. Misschien komt hij nog wel voor de Kerst!

Als je op de hoogte wilt blijven van de HomePod mini en nog veel meer Apple-nieuws, abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar