Terug naar Vaarwel pinautomaten: Apple kondigt Tap to Pay voor iPhone aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vaarwel pinautomaten: Apple kondigt Tap to Pay voor iPhone aan

Door Annemiek Lourensen9 februari 2022 10:292 min. leestijd0

Apple werkt aan een splinternieuwe functie voor de iPhone: ‘Tap to Pay’. Wat je nodig hebt? Niets meer dan je telefoon en je centjes.

Tap to Pay iPhone

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Tap to Pay voor de iPhone

Apple heeft in de nieuwe bèta voor iOS 15.4 ondersteuning verwerkt voor Tap to Pay, een functie die het in de toekomst mogelijk maakt om betalingen te accepteren met je iPhone. Het bedrijf wil dat dit op een ‘naadloze en veilige manier’ kan; er zou slechts één tik op je scherm voor nodig zijn. Uiteraard kun je dan betalingen ontvangen via Apple Pay, maar ook met andere digitale wallets en contactloze bankpassen of creditcards.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Met deze techniek worden pinautomaten langzaam maar zeker een overbodige luxe, wat vooral een uitkomst biedt voor kleine bedrijven. Zij hoeven geen extra accessoires meer aan te schaffen om hun diensten of producten te verkopen.

Maar ook normale gebruikers kunnen ervan genieten. Houd na een avondje uit alleen even je toestellen tegen elkaar aan om een Tikkie te betalen, en je bent elkaar niets meer verschuldigd. Sneller kan haast niet.

Derde partijen

Apple gaat samenwerken met andere partijen om Tap to Pay beschikbaar te stellen voor verschillende app-ontwikkelaars en betaaldiensten. Dit wijst erop dat de functie niet onlosmakelijk is verbonden met iOS, maar dat er externe apps voor nodig zijn.

De betalingen kunnen alleen plaatsvinden dankzij de chip voor NFC (Near Field Communication) in de iPhone. De derde partijen moeten daarom inzage krijgen in deze chip, want alleen zo kunnen zij apps ontwikkelen die Tap to Pay ondersteunen.

Pinautomaat of Tap to Pay?

Tap to Pay zal richting het einde van het jaar worden gelanceerd in de Verenigde Staten. Wanneer het in Nederland verschijnt, is nog onduidelijk. Wel is helder dat de functie (in het begin) alleen toegankelijk wordt voor de iPhone XS of nieuwer. Heb je een klein bedrijfje of ga je er een starten, dan wordt een nieuwe iPhone een mooie investering. Of toch een pinautomaat.

Bron: 9to5Mac

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar