Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Vaarwel pinautomaten: Apple kondigt Tap to Pay voor iPhone aan

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Tap to Pay iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een splinternieuwe functie voor de iPhone: ‘Tap to Pay’. Wat je nodig hebt? Niets meer dan je telefoon en je centjes.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Tap to Pay voor de iPhone

Apple heeft in de nieuwe bèta voor iOS 15.4 ondersteuning verwerkt voor Tap to Pay, een functie die het in de toekomst mogelijk maakt om betalingen te accepteren met je iPhone. Het bedrijf wil dat dit op een ‘naadloze en veilige manier’ kan; er zou slechts één tik op je scherm voor nodig zijn. Uiteraard kun je dan betalingen ontvangen via Apple Pay, maar ook met andere digitale wallets en contactloze bankpassen of creditcards.

Met deze techniek worden pinautomaten langzaam maar zeker een overbodige luxe, wat vooral een uitkomst biedt voor kleine bedrijven. Zij hoeven geen extra accessoires meer aan te schaffen om hun diensten of producten te verkopen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar ook normale gebruikers kunnen ervan genieten. Houd na een avondje uit alleen even je toestellen tegen elkaar aan om een Tikkie te betalen, en je bent elkaar niets meer verschuldigd. Sneller kan haast niet.

Derde partijen

Apple gaat samenwerken met andere partijen om Tap to Pay beschikbaar te stellen voor verschillende app-ontwikkelaars en betaaldiensten. Dit wijst erop dat de functie niet onlosmakelijk is verbonden met iOS, maar dat er externe apps voor nodig zijn.

De betalingen kunnen alleen plaatsvinden dankzij de chip voor NFC (Near Field Communication) in de iPhone. De derde partijen moeten daarom inzage krijgen in deze chip, want alleen zo kunnen zij apps ontwikkelen die Tap to Pay ondersteunen.

Pinautomaat of Tap to Pay?

Tap to Pay zal richting het einde van het jaar worden gelanceerd in de Verenigde Staten. Wanneer het in Nederland verschijnt, is nog onduidelijk. Wel is helder dat de functie (in het begin) alleen toegankelijk wordt voor de iPhone XS of nieuwer. Heb je een klein bedrijfje of ga je er een starten, dan wordt een nieuwe iPhone een mooie investering. Of toch een pinautomaat.

Bron: 9to5Mac