Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Update maakt AirTags minder geschikt voor stalking

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirTags update


Lees verder na de advertentie

Apple heeft aangekondigd een update uit te brengen voor AirTags en andere Zoek Mijn-apparaten, waardoor stalking moeilijker wordt.

Zorgen om AirTags

Al sinds de introductie van AirTags zijn er zorgen over het gebruik van de kleine tracker van Apple om mensen te volgen. Apple heeft hiervoor twee veiligheidssystemen ingebouwd.

De eerste is een waarschuwing die getoond wordt op je iPhone als er gedurende een langere tijd een onbekende AirTag in de buurt is. De tweede is een geluidssignaal uit de AirTag als de eigenaar ervan een tijd uit de buurt is terwijl de AirTag beweegt.

AirTag zonder speaker

Vorige week werd duidelijk dat AirTags worden omgebouwd om de speaker onklaar te maken. Hierdoor lopen met name Android-gebruikers het risico om gevolgd te worden. Toestellen met tonen namelijk Android géén melding zoals de iPhone en hebben dus geen tweede veiligheidssysteem om op terug te vallen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hier is wel een oplossing voor: de Tracker Detect-app. Deze app voor Android kan handmatig naar AirTags zoeken. Deze oplossing is echter nog steeds niet perfect: hij zoekt namelijk niet altijd actief naar AirTags, dus je wordt niet automatisch gewaarschuwd. Je leest er meer over in ons artikel: Apple brengt app uit voor Android om naar AirTags te scannen.

Maatregelen via AirTags update

Apple heeft nu aangekondigd meerdere maatregelen te treffen om stalking met AirTags lastiger te maken. Er wordt vanaf een aankomende update gewaarschuwd bij het instellen van de AirTag dat het een misdrijf is om mensen te tracken, en Apple heeft een nieuw support-artikel toegevoegd over het onderwerp.

Ook wordt er met de update niet langer de melding ‘object gevonden bij jou’ gegeven. Er wordt in plaats daarvan aangegeven om wat voor apparaat het gaat: een AirTag, AirPods of een ander Zoek Mijn-apparaat.

Meer AirTags updates

Op de langere termijn voert Apple meer updates door voor AirTags en Zoek Mijn. Daarmee wordt het mogelijk om met de iPhone 11 en nieuwer heel precies een AirTag te vinden die je mogelijk volgt. Ook verstuurt een AirTag bij een geluidssignaal straks een melding. Zo kan hij ook als de speaker niet werkt opgemerkt worden. Werkt de speaker nog wel, dan zal het geluid luider zijn dan voorheen.

Wanneer de updates met maatregelen tegen stalking uitkomen, is nog onbekend. Waarschijnlijk worden de functies vanaf iOS 15.4 uitgerold: die update verwachten we begin maart.

Bron: Apple Newsroom