Terug naar iOS 14 en iPadOS 14 verschijnen véél sneller dan verwacht!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14 en iPadOS 14 verschijnen véél sneller dan verwacht!

Door Laura Grootaarts15 september 2020 20:073 min. leestijd0

iOS 14 en iPadOS 14 komen eraan, en al veel sneller dan verwacht: morgen! Dat heeft Apple zojuist bekendgemaakt tijdens het Time Flies-event. Je iPhone en iPad krijgen er dus heel snel al allerlei fijne nieuwe functies bij!

iPadOS en iOS 14 release: wat is er nieuw?

iOS 14

iOS 14 en iPadOS 14 brengen diverse vernieuwingen naar je iPhone en iPad. Hiervoor heb je een iPhone 6s of nieuwer nodig. Dit zijn de opvallendste nieuwe functies.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 • Appbibliotheek. Op je iPhone staan al snel tientallen apps en het wordt steeds lastiger om ze terug te vinden. Op de iPhone heb je binnenkort een Appbibliotheek, waarin al je apps automatisch gesorteerd worden.
 • Widgets. Voor het eerst gaat je iPhone-scherm er heel anders uitzien, want met iOS 14 kun je widgets tussen je apps plaatsen. Op de iPad kun je de nieuw ontworpen widgets kwijt in de zijbalk van de Vandaag-weergave.
 • Compactere meldingen. Zit je midden in een game, wordt het hele scherm overgenomen door een binnenkomend gesprek. In iOS en iPadOS 14 overkomt het je niet meer, want de meldingen zijn voortaan smalle stroken. Ook Siri is een stuk compacter.
 • Berichten. De app Berichten krijgt meer overzicht. Pin je belangrijkste gesprekken, reageer op een specifiek bericht of richt je direct tot één persoon in een groepsgesprek.
 • Scribble. Heb je een iPad en een Apple Pencil, dan kun je voortaan gebruikmaken van handschriftherkenning. Geschreven tekst wordt daarbij omgezet in getypte tekst.
 • Vertaal. Met de nieuwe app Vertaal wordt je iPhone een vertaalmachine die tussen elf talen tolkt.

Verder zijn er talloze kleine nieuwe functies. Zo kies je straks zelf wat je standaard mail- of browser-app is, kun je app-abonnementen delen met je gezin, is er een emoji-zoekmachine, bekijk je video’s beeld-in-beeld en tik je bijschriften bij foto’s. Houd deze website in de gaten voor allerlei handige tips!

iPadOS en iOS 14 ondersteuning

iOS 14 en iPadOS 14 werken op alle iPhones en iPads die ook al iOS 13 en iPadOS 13 kunnen draaien. Meestal stopt Apple met het ondersteunen van één of enkele oudere apparaten, maar dit jaar is dat niet het geval.

Dit zijn alle iPhone modellen die iOS 14 ondersteunen:

iOS 14 draait natuurlijk ook op de nieuwe iPhone 12 die later dit najaar verschijnt.

iPadOS 14 draait op de volgende iPads:

 • Alle iPad Pro’s
 • iPad 5e, 6e en 7e generatie
 • iPad Air 2 en 3
 • iPad mini 4 en 5

iOS 14 downloaden

Updaten naar iOS 14 en iPadOS 14 kan dus op woensdag 16 september, naar verwachting om 19.00 uur ’s avonds. Updaten is gratis en je vindt de update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Als je de update niet meteen downloadt, verschijnt er na een paar dagen een rood bolletje bij de Instellingen-app om je eraan te herinneren.

WatchOS 7 en tvOS 14

Naast iOS 14 en iPadOS 14 komen ook watchOS 7 en tvOS 14 op woensdag 16 september beschikbaar. De nieuwe versie van watchOS zal geschikt zijn voor de Apple Watch Series 3, 4, 5 – en natuurlijk de zojuist aangekondigde Series 6 en Watch SE. Draait jouw Apple TV tvOS, dan zul je hier ook de nieuwe versie op kunnen installeren.

En Big Sur?

Over de nieuwste versie van macOS, Big Sur, is met geen woord gerept in Apple’s presentatie. Vorig jaar kwam de nieuwe macOS-versie begin oktober uit. Wij houden voor dit jaar rekening met eind september, begin oktober. Maar daar horen we ongetwijfeld snel meer over.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar