Terug naar iOS 14 problemen: heb jij er ook last van?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14 problemen: heb jij er ook last van?

Door Laura Grootaarts24 september 2020 21:056 min. leestijd424

Gisteren zijn iOS 14 voor de iPhone en iPadOS 14 voor de iPad verschenen! Met heel veel gave nieuwe functies, zoals widgets en de Appbiblitheek. En … helaas ook een aantal kinderziektes. Beetje bij beetje druppelen de klachten binnen.

Soms gaat het om echte iOS 14 bugs; foutjes die Apple moet verhelpen met weer een nieuwe update. Soms werken dingen gewoon heel anders dan je zou verwachten. Wij zetten de iPadOS en iOS 14 problemen voor je op een rij en geven je de oplossing, als die er is. Dit overzicht wordt nog aangevuld als er nieuwe veelvoorkomende problemen opduiken.

Toevoeging 24 september: Apple heeft inmiddels iOS 14.0.1 uitgebracht. Met deze update wordt een aantal van de hieronder genoemde problemen verholpen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 14 problemen

Mijn batterij is nu al leeg

Het is ieder jaar de meest gehoorde klacht als er een nieuwe iOS-versie verschijnt. De batterij loopt veel sneller leeg dan normaal. Na een grote update als iOS 14, doet je telefoon nog van alles op de achtergrond, en dat slurpt energie. En misschien ben je zelf ook wat meer bezig met je telefoon om alle nieuwe functies uit te proberen. Batterij besparen? Lees ons artikel met 24 tips voor een langere batterijduur.

Een app doet het niet

Als er een nieuwe versie van iOS verschijnt, moeten ontwikkelaars hun app soms aanpassen om deze werkend te houden. Dit jaar gaf Apple ze daarvoor bijzonder weinig tijd: op dinsdag werd aangekondigd dat iOS 14 op woensdag al zou verschijnen. Dat is wel heel kort dag om alle puntjes op de i te zetten en zorgde ook voor veel verontwaardiging bij de app-ontwikkelaars. Binnenkort verschijnen er waarschijnlijk diverse app-updates om de problemen te verhelpen.

Widget wil niet op het thuisscherm

Widgets zijn er al jaren, nu kun je widgets tussen je apps plaatsen. Maar vooralsnog zijn dat vooral widgets van Apple zelf. Apps van andere makers moeten eerst nog worden bijgewerkt. De meeste vind je nu dus nog steeds in het voormalige widget-scherm, maar op termijn komt daar verandering in.

Geen widgets op de iPad

Op de iPhone kun je de widgets kriskras tussen je apps plaatsen. Op de iPad kan dit niet. Je hebt wel de beschikking over de nieuw ontworpen widgets, maar die kun je alleen plaatsen in de widget-kolom, en die staat gewoon op zijn vaste plek.

Widgets bevriezen

Nog even over de widgets: veel mensen melden dat de widgets soms stoppen met het verversen van informatie. Ze bevriezen dan – de klok blijft bijvoorbeeld stilstaan. En ze zien er pixelig uit. Het enige wat lijkt te helpen, is het opnieuw opstarten van je telefoon.

Klok-widget geeft de tijd verkeerd weer

Klok widget iOS 14

De Klok-widget is momenteel nogal problematisch. Als je hem toevoegt, geeft hij in eerste instantie die tijd in Cupertino weer. Dat moet je veranderen in Amsterdam. Maar ook dan gaat het mis: de klok gaat steeds verder achter lopen.

Geen Appbibliotheek op de iPad

Op de iPhone worden je apps voortaan keurig geordend in de Appbibliotheek, naast je meest rechter thuisscherm. Helaas heeft Apple ervoor gekozen om op de Appbibliotheek niet toe te voegen aan iPadOS 14.

Handschriftherkenning op de iPad werkt niet

Het klinkt zo mooi: je schrijft met de Apple Pencil in bijvoorbeeld het zoekvenster van Safari en je iPad zet het om in getypte tekst. Scribble is er op dit moment nog alleen in het Engels. Toch kun je ermee werken. Voeg alleen even het Engelstalige toetsenbord toe via ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord’. Met korte zinnen en losse woorden gaat het prima.

‘Tik op achterkant’ doet het niet

Een van de nieuwe functies die het meest tot de verbeelding spreekt, is Tik op achterkant. Met een dubbeltik activeer je een zelfgekozen functie, bijvoorbeeld het maken van een schermafbeelding. Maar die werkt niet op alle iPhones met iOS 14. Het werkt op de Phone 8, iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro en nieuwe SE. Maar dus bijvoorbeeld niet op een oude iPhone SE  of iPhone 7 – ook al zijn die wel geschikt voor iOS 14. Een te dik hoesje kan overigens ook een spelbreker zijn.

Widget met favoriete contacten is weg

In iOS 13 kon je op het widget-scherm een widget plaatsen met daarop je favoriete contactpersonen. Zo kon je ze met één tik op de knop bereiken. In iOS 14 is die widget verdwenen. En ook de mogelijkheid om je favorieten sneller te zien door langer of harder op de Telefoon-app te drukken, is verdwenen. Er is wel een alternatief, maar daarover zijn we niet bijzonder enthousiast. Open de app Opdrachten en zoek in de Galerie  naar Contact op beginscherm: daarmee kun je een contactpersoon als een app op je thuisscherm plaatsen. Maar hopelijk komt de widget gewoon weer terug.

Rekenmachine doet raar

De app Rekenmachine kan niet meer goed overweg met nulletjes achter de komma: als je 0,000003 wilt invoeren blijft het scherm steken bij 0,0. De overige nullen worden in één keer weergegeven als je de 3 invoert. Dit gebeurt alleen bij regioinstellingen met een komma als decimaalteken. Je kunt een regio kiezen waar ze een punt als decimaalteken hebben. Dat doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Taal en regio>Regio’ en kies hier bijvoorbeeld Verenigde Staten. Maar als je dit doet, loop je weer tegen andere rariteiten aan … hopelijk komt er snel een update.

Standaard browser switcht weer terug naar Safari

In iOS 14 kun je eindelijk kiezen voor een andere standaard browser. Tik je op een linkje in WhatsApp, dan opent de pagina in bijvoorbeeld Chrome in plaats van Safari. Een bug zorgt ervoor dat na het herstarten van je iPhone, Safari steeds weer de standaard wordt. Je moet dan opnieuw een andere standaard browser kiezen. Lees er meer over in iOS 14 stelt Safari steeds opnieuw in als standaard browser.

Lege knoppen in Bedieningspaneel

Heb je ineens een aantal lege vakjes in het Bedieningspaneel na de update naar iOS 14? Dat zijn de woningregelaars. Waar je voorheen een knop Woning kon toevoegen, heeft Apple nu al je slimme apparaten in huis een prominente plek gegeven. Echter, als je weinig of geen slimme apparaten hebt, dan blijven er lege onderdelen in het Bedieningspaneel van je iPhone over … Je verbergt deze door naar ‘Instellingen>Bedieningspaneel’ te gaan en de schuif achter Toon woningregelaars om te zetten. De enkele knop Woning kun je nog altijd toevoegen, om toch snel toegang te krijgen tot je slimme apparaten.

Apple Watch geeft de datum niet meer weer

Het is eigenlijk een van de veelgehoorde watchOS 7 problemen, maar het probleem wordt veroorzaakt op je iPhone. Geeft je Apple Watch de datum niet meer weer? Kun je geen complicaties toevoegen met de datum? Dat komt in de meeste gevallen omdat je de standaard-app Agenda ooit van je iPhone verwijderd hebt. Je zet hem weer terug via de App Store, en dan werkt het ook op de Apple Watch weer.

Loop jij bij het gebruik van iOS 14 ook tegen vreemde dingen aan? Laat het hieronder weten bij de reacties.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

 

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

424
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan de Bruijn
Lezer
Jan de Bruijn

Heb de APP WeekCal. Met de softwareupdate naar I0S 14 zijn alle afspraken verdwenen. Weet iemand een oplossing?

Britt
Lezer
Britt

Ik heb precies hetzelfde probleem. Het lijkt erop zoals hierboven staat dat de app ontwikkelaars te weinig tijd gekregen hebben om hun app te updaten zodat hij ook doet na de update naar IOS14. Even afwachten? In de Apple agenda staan mijn afspraken nog wel.

Mr Dennis
Lezer
Mr Dennis

Bij mij doet ie het ook niet meer

Jan de Bruijn
Lezer
Jan de Bruijn

Inderdaad maar even afwachten Britt. Via instellingen heb ik op de weekcall app gelezen dat daar nog steeds de version 13.0.1.(6) staat.

Jet Wijne
Lezer
Jet Wijne

Ik heb hetzelfde probleem, geen afspraken meer in WeekCal maar nog wel zichtbaar in Apple Calendar.

Natascha
Lezer
Natascha

Zelfde probleem hier!

Marcel
Lezer
Marcel

Gooi de app eraf en installeer hem opnieuw. De agenda zal dan toestemming vragen of hij info uit de clouddiensten mag halen (of uit de afgenda van Apple zelf). Hij zal zich automatisch weer vullen.

Chris
Lezer
Chris

Hi Marcel,
Super! Gedaan; verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd. Alles staat er meteen weer in 🙂
Dank ?

Eelco
Lezer
Eelco

Marcel! Top, werkt!

Whitley
Lezer
Whitley

Ik had ook hetzelfde probleem. De app verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd. Alle afspraken zijn weer terug, alleen ik had altijd de weergave op mini-maand staan en nu is dat ineens een pro abo geworden. Terwijl dat hiervoor niet was. Meer mensen die dat hebben?

Danielle
Lezer
Danielle

Ja dat heb ik dus ook. Heel irritant. Weet iemand of je hier iets aan kan doen?

misterbe
Lezer
misterbe

Marcel, werkt idd tnx. top!!

griet
Lezer
griet

Bedankt

E. van Dijk
Lezer
E. van Dijk

werkt dit ook voor de apps als bijvoorbeeld whatsApp of twitter of mail om de notificaties weer op je beginscherm/vergrendelscherm te krijgen? deze blijven maar zo achterwege en heb alle instellingen gechecked. kijk, het heeft bepaalde voordelen geen meldingen te krijgen, maar tis niet altijd ideaal

Mr Dennis
Lezer
Mr Dennis

Yess..Bij mij doet ie het weer na: App helemaal verwijderen en opnieuw installeren.
Dan vraagt ie om toestemming tot agenda

Sticky911
Lezer
Sticky911

Verwijderen en opnieuw installeren vanuit de App Store. Dan haalt hij alles weer terug ui de cloud of de standaard kalender. Je moet alleen alle privé instellingen weer handmatig herstellen. En al je sjablonen zijn echt verdwenen. Helaas

Waarwilisiswerk
Lezer
Waarwilisiswerk

Verbinding (opvallend bij whatsapp en Apple Store) zowel via WiFi en 4g komt niet tot stand. Ook niet direct bij opnieuw opstarten. Verversen apps vindt niet zichtbaar plaats dan terwijl sommige apps wel willen verversen.

Yvendi
Lezer
Yvendi

Bij mij zijn de problemen met het 4G netwerk. Met WiFi geen problemen. Heb de telefoon al opnieuw opgestart en de netwerkinstellingen hersteld.

Michiel Ahyi
Lezer
Michiel Ahyi

Ik heb precies hetzelfde probleem en ook nog geen oplossing

Edwin
Lezer
Edwin

ook hier een constant niet werkende 4g (KPN) op een XR

Marcel
Lezer
Marcel

is er inmiddels een oplossing, ook hier problemen met 4G (KPN)… bij zowel mijzelf als mijn vrouw

Marjolein
Lezer
Marjolein

hoihoi, oplossing gevonden! de server moet worden veranderd. ik heb dat laten doen bij een kpn winkel, na 30 seconden stond ik tevreden buiten met een opnieuw goedwerkende telefoon!

Marjolein
Lezer
Marjolein

Zelfde hier! Zo vreemd, ik zoek naar een oplossing maar niemand lijkt iets te weten helaas.

Evert
Lezer
Evert

Ook ik heb geen internet met 4G van KPN, maar mijn hotspot werkt wel. Heel vreemd.

Laartje
Lezer
Laartje

ik kan op vele apps niet. Dan verwijder ik bv Videoland en Netflix. Kom ik niet in de App Store… 🙁
Dat lukt niet op WIFI maar ook niet op 4G van Tmobile

Yvendi
Lezer
Yvendi

Bij mij werkt 4G van het ene op het andere moment weer. Ik had verder niks bijzonders gedaan. Vreemd! Maar wel blij.

Niels Engelaar
Lezer
Niels Engelaar

Als ik de klok instel op ‘Amsterdam’ bij de widget krijg ik niet de juiste tijd te zien. Deze geeft 11.30 uur aan in plaats van dat het 13.30 uur is!

Laura
Lezer
Laura

Hier ook!

Wim O
Lezer
Wim O

Bij mij doet die ook raar, gaat gewoon te traag !

Niels Engelaar
Lezer
Niels Engelaar

Heb de klok op ‘Brussel’ gezet maar zie nu dat die ook niet goed werkt. Naarmate de tijd verstrekt gaat die ontzettend ‘achter’ lopen.

marcel
Lezer
marcel

Ik heb bij Amsterdam johannesburg erbij gezet en nu loopt alles goed

antjen34@kpnmail.nl
Lezer
antjen34@kpnmail.nl

Antjen,
Wim O ik heb dit nu ook,niet bij alles,maar inloggen en wachtwoord gaat heel traag,het lijkt wel of het vast zit.
Ik met mijn bejaarde leeftijd, begrijp hier totaal niks van.

antjen34@kpnmail.nl
Lezer
antjen34@kpnmail.nl

Wim O ik vergeet erbij te zetten,ik heb een IPad

Wim O
Lezer
Wim O

Ik heb een nieuwe SE en de tik op de achterkant werkt bij mij wel

Ton
Lezer
Ton

Klop op de SE 2020 werkt tik op de achterkant gewoon

Peter
Lezer
Peter

Hebben een Oregon weerstation met bijbehorende app weather@home. Die werkt niet meer naar behoren. Vocht percentage worden niet meer weergegeven evenals temperatuur achter de komma. Daarmee is het hele apparaat nutteloos daar hij met meerdere sensoren alleen uitleesbaar is via de app.

Adri Meijer
Lezer
Adri Meijer

Heb het zelfde probleem met de oregon en de bijbehorende app weather@home.
Ook de printer Brother DCP-j725dw wordt niet meer herkend, terwijl volgens Brother wel compatibel is met de iphone 8. Bij mijn zitbank heb ik Aladin CosyControl om met de iphone zit comfort van leuning en zitting te wijzigen, werkt ook niet meer sinds de ios update naar versien 14.01. Vreemd en vervelend allemaal.

Emma
Lezer
Emma

De rekenmachine doet raar: als je 0,000003 wilt invoeren blijft het scherm steken bij 0,0 en worden de overige nullen in één keer weergegeven als je de 3 invoert. Het probleem treedt op bij regioinstellingen met een komma als decimaalteken. Schakel je over naar bijvoorbeeld de regio Verenigde Staten waar de punt het decimaalteken is, is het probleem weg.

Raymond
Lezer
Raymond

Ios 14 komt op mij een beetje over alsof het met haast gelanceerd is. Die klok op mijn homescreen vond ik geweldig todat ik merkte dat ie steeds verder achter gaat lopen en dat is op zijn zachtst gezegd irritant. Ook de widgets zijn beperkt. Ik zie op de iphone ook het nut niet van de appbobliotheek. Alleen maar ballast als je het mij vraagt.

marcel
Lezer
marcel

Ik heb bij Amsterdam johannesburg erbij gezet en nu loopt alles goed

Helma Bakers
Lezer
Helma Bakers

Verschrikkelijk dat de widget favorieten contacten om te bellen weg is!!!

Paul
Lezer
Paul

Dat ben ik helemaal met jou eens. Ik hoop dat die snel terug komt.

Frank
Lezer
Frank

Helemaal mee eens was super handig maakte ik dagelijks gebruik van echt een gemis.

Pietje
Lezer
Pietje

Helemaal mee eens. Zo’n super widget die ook zal helpen in het verkeer. Als je belt in de auto dan is het nu niet handig dat je in je contacten moet zoeken. Heb maar een alternatieve app geïnstalleerd en op een logische plaats gezet, maar hoop dat deze widget heel snel weer terug komt!

Hans
Lezer
Hans

Mee eens, hopelijk snel terug als widget

Antiny
Lezer
Antiny

Berichten/iMessage doet niet meer…. kan niet meer verzenden. Nu een uitroep op de app.oplossing??

Danny
Lezer
Danny

bij mij berichten ook problemen lege app en niet verzenden of ontvangen . ,geschiedenis verdwenen

Alex
Lezer
Alex

Ik kan mijn nieuws widget nergens meer vinden?

Mark
Lezer
Mark

Na de update is de telefoon niet meer te gebruiken, app’s zijn niet te downloaden, widgets verdwijnen uit zich zelf, app’s laten zich niet openen, foto’s zijn niet te zien op de widget, enz

Rachèl Wijnhoven
Lezer
Rachèl Wijnhoven

Bij mij updaten de apps ook niet nee. En de apps van mijn apple watch worden ook niet teruggezet op de watch

Lil
Lezer
Lil

Heb 11 pro en kan ook niks bijwerken of downloaden

Chloë
Lezer
Chloë

Hier hetzelfde probleem. Niks wilt downloaden.. Ugh!

liesbeth polman
Lezer
liesbeth polman

Herkenbaar. Kan apps ook niet verwijderen

Wim Oosterling
Lezer
Wim Oosterling

Ik geen TV (Caiway) meer kijken op mijn iPAD, na de update naar IOS 14, vanmiddag. Mededeling: kan geen verbinding maken met het Internet. Andere dingen (zoeken op het Internet, toegang tot mailbox,…….) werken wel normaal.

George Smit
Lezer
George Smit

ik heb precies hetzelfde. Sinds de upgrade naar IpadOS14 werkt Multiscreen van Caiway TV niet meer. Krijg een encryptie melding en soms dat hij geen verbinding kan maken met de server.

Frank Bakker
Lezer
Frank Bakker

Zelfde probleem. Error “encryptie aanmelding is mislukt. Gecodeerde kanalen kunnen niet worden weergegeven”.
Typisch is wel dat ook ongecodeerde kanalen (Ned1 etc.) alleen een still geven.
Apparaten met IOS13 werken nog wel.

Marie-José van Dijk
Lezer
Marie-José van Dijk

Ook ik kan geen TV (Caiway) meer kijken op mijn Ipad na de update.. vreselijk irritant, eerst een uur aan het prutsen geweest om ingelogd te worden. App opnieuw gedownload en voila: geen enkele zender doet het! Melding: Fout, sommige kanalen zijn misschien niet afspeelbaar (50). Uhh, sommige niet…. ? Geen enkel kanaal doet het!

Brenda
Lezer
Brenda

Mijn camera doet het niet meer, kan dus ook geen gebruik maken van social media hierdoor!!

Priscilla
Lezer
Priscilla

Dit heb ik ook precies hetzelfde! en mijn telefoon start om de 30 minuten opnieuw op

Sebastian Wijnen
Lezer
Sebastian Wijnen

Mijn camera doet het ook niet meer!

Stephen Carrera
Lezer
Stephen Carrera

Werkt jouw microfoon nog wel ??

Jero
Lezer
Jero

Hoi! Dat probleem heb ik ook met mijn iPhone7. Heb je al iets geprobeerd?

Stephen Carrera
Lezer
Stephen Carrera

Ik heb het zelfde probleem

Esmea Bolhuis
Lezer
Esmea Bolhuis

Precies hetzelfde probleem ????

Eric
Lezer
Eric

Ik heb een compleet waardeloze iPhone 7 plus . Geen mic en zwart beeld op de camera! Niet te herstellen. En nu?

Jero
Lezer
Jero

Bij mij dito het zelfde met mijn iPhone7. Heb je het al verholpen ofzo?

Kyla
Lezer
Kyla

Mijn microfoon doet het ook niet meer en mijn camera is ook alleen nog maar een zwart beeld na de update. Heb toevallig ook de 7 plus. Heeft iemand hier al een oplossing voor?

Nadine
Lezer
Nadine

Bij mij werkt mijn microfoon al een jaar niet vanwege software problemen en nu sinds ios14 update is het beeld zwart als ik naar camera ga, van camera zelf, snapchat of instagram, of andere apps?
fucking USELESS. Ik heb een Iphone 7.

Roy
Lezer
Roy

Krijg NFC niet aan de praat….
(iPhone7)

Anneke
Lezer
Anneke

Dat heb ik ook, wilde voor DigiD id check doen. Blijkbaar is de NFC wel aanwezig in de iPhone 7 want het is uiteindelijk wel gelukt. Alleen geen idee waar het zit/is

Anton
Lezer
Anton

Data roaming werkt niet meer na update iOS 14 erg vervelend als je in het buitenland zit

Fik
Lezer
Fik

Batt laad niet meer op, iOS 14 iPhone 8.??

Nadine Coppens
Lezer
Nadine Coppens

Ik heb ineens + 500 inkomende mails !? De verzonden zijn allemaal weg…

Paul
Lezer
Paul

Zojuist de update gedaan voor mijn IPad Pro. Verliep probleemloos. Mijn planet.nl mailbox is wel opnieuw geladen en mijn verzonden mails op de IPad zijn helaas weg.

Cor
Lezer
Cor

Ik heb er al 450 terug naar verwijderde items gezet. Dacht dat nu alkes weg was, nu staan er weer 849 oude mails in….

Mieke
Lezer
Mieke

Ik heb plots alle mails die reeds geopend zijn of verwijderd op mac of iPad nog allemaal op iPhone staan, hij synchroniseert blijkbaar niet meer !

Ignace Borde
Lezer
Ignace Borde

ik heb hetzelfde probleem…!! En via Apple Support is er niets te rapen.
HELP?!

Ignace Borde
Lezer
Ignace Borde

Eergisteren en vandaag uren aan de tel gehangen met Apple Support (Nl). Finaal de e-mail accounts verwijderd en her-installeerd op beide iPhone en macbook. Alles lijkt nu (voorlopig) te marcheren…

Murielle
Lezer
Murielle

De app work-out en in relatie daarmee de conditie app werken bij mij sinds gistermiddag niet meer. Op de  Watch laadt hij deze app niet meer (blijft ‘laden…), ringen worden dus niet meer ‘gevuld’. Ook tijdens work-out is er geen hartslagweergave meer en de afstand wordt niet meer geregistreerd.
Beiden draaien nu onder iOS 14, locatievoorzieningen etc staan goed ingesteld, andere apps (bijvoorbeeld Strava) worden ook niet meer meegenomen in het ringenresultaat.
Harde reset uitgevoerd, maar zonder enig resultaat.

Murielle
Lezer
Murielle

Oplossing: ontkoppel  watch en daarna opnieuw installeren als nieuwe  watch. Workout app werkt daarna weer.

Sjoerd
Lezer
Sjoerd

Bij mij werkt de workout app wel echter krijg ik geen routes meer in beeld. Gebruik ik de niet standaard app, strava, werkt het wel. Vreemd !
Ik heb toevallig ook nieuwe iPhone gekocht (had problemen ook met oude) maar dit werkt helaas niet

Yvonne van der Meer
Lezer
Yvonne van der Meer

Bij mij hetzelfde met iPhone 7 geen routes meer zichtbaar van bijv wandel workout. Wel de afstand.

Sven
Lezer
Sven

Ik heb ook problemen na de update. Dinsdag hardgelopen work-out staat op de watch de beweging is wel gesynchroniseerd naar mijn iphone maar de work-out staat er niet tussen dus kan hem niet uploaden naar strava. Vandaag weer gelopen nu heeft die de route niet geregistreerd…. na het uploaden zonder route gegevens naar strava kloppen de gegevens voor geen meter.

Leo
Lezer
Leo

Mijn workout routes zijn weg en nieuwe maakt hij niet aan. Heb de Watch al opnieuw ingesteld als nieuwe Watch en ook de reservekopie terug gezet maar beide geen resultaat. Ik hoop dat dit snel opgelost is.

Yvonne van der Meer
Lezer
Yvonne van der Meer

Bij mij ook hetzelfde.

Onno
Lezer
Onno

Ook bij mij het geval, foei apple. Al die einden gefiets voor niets.

Yvette Harms
Lezer
Yvette Harms

Denk niet helemaal voor niks, want ik heb hetzelfde probleem maar deel mijn activiteiten met mijn man en daar registreert hij wel mijn activiteiten…heel vreemd allemaal

Marleen
Lezer
Marleen

Hier hetzelfde probleem!

Rick
Lezer
Rick

Ook ik heb dit probleem. Oude routekaarten bij mijn fiets workouts zijn compleet verdwenen en bij mijn gisteren gereden route staat wel een kaart maar wordt de route niet getoond. Verder liep de batterij van mijn applewatch (watchOS 7) tijdens de workout echt achterlijk snel leeg.

Patricia
Lezer
Patricia

Bij mij ook de routes kwijt en de app is niet meer zichtbaar. Echter wanneer ik de app zoek komt de app toch weer te Voorschoten, maar nog steeds niet op mijn “bureaublad”
De work puts worden ook niet meer gekoppeld met Strava ?

Sebastiaan
Lezer
Sebastiaan

Hier ook geen kaarten zichtbaar na gebruik van de work-out app

Angelique
Lezer
Angelique

Ik ook niet. Hij meet De activiteit wel maar laat geen route zien op de kaart

Miki
Lezer
Miki

Is dit inmiddels opgelost? Ik heb hetzelfde probleem krijg het icoon niet op mn beeldscherm maar als ik via Siri zoek komt hij wel tevoorschijn…

Anja visser
Lezer
Anja visser

Ik had, als ik naar rechts swipe, mijn favoriete contacten staan. Handig en snel als je deze mensen vaak belt….maar die zijn nu weg en geen idee hoe ik dat terug kan krijgen ☹️?

Rutger
Lezer
Rutger

Beschikbare updated in de AppStore werken niet blij. Ze blijven maar draaien.

Rob
Lezer
Rob

klopt ik heb hetzelfde probleem iphone XR met iOS 14

Linda
Lezer
Linda

Hier hetzelfde. Ook nieuwe apps erop zetten werkt niet meer.

Sharon
Lezer
Sharon

Ik heb geen wifi meer!!! Na de update ik als een enige in huis loopt bij wifi knop vast, apple gebeld gereset, netwerk instellingen gedaan maar nog niet opgelost , moet nu naar service piont en misschien naar reparatie???

Yvendi
Lezer
Yvendi

Misschien effe wachten met naar het service point te gaan en mogelijk kosten te betalen. Waarschijnlijk kan het daar ook niet opgelost worden. Ligt zeer waarschijnlijk aan de update naar iOS14. Ik heb geen 4G na de update. WiFi werkt dan wel weer. Ik denk dat Apple HEEL SNEL met een volgende update moet komen.

Edwin
Lezer
Edwin

hier ook geen 4g op een XR (KPN)

Iwan
Lezer
Iwan

Ook mijn wifi werkt niet meer (ios 14.0.1) er wordt verbinding gemaakt en na 10 seconden is het weer 4G

Giesen Raph
Lezer
Giesen Raph

Sinds IOS 14 kunnen de apps op mijn ipad pro niet meer updaten. Op mijn ipad 5e generatie werkt de BOSE Soundtouch app niet meer.

Marc
Lezer
Marc

Hier net het zelfde bose Soundtouch werkt niet meer op ipad pro, maar wel op mijn iphone max pro 11, al alles op nieuw geïnstalleerd zonder resultaat…is duidelijk een probeem bij ios 14
Is me terug een gesukkel met al de bijkomde kinderziekten

Ineke
Lezer
Ineke

Heb hetzelfde. Mijn BOSE SoundTouch werkt niet meer op mijn ipad?. Hoop dat dit spoedig verholpen wordt door Apple

Joop B
Lezer
Joop B

Bij mij werkt de BOSE SoundTouch app na de update naar IOS14 ook niet meer. (ipad air 2019)

Piet
Lezer
Piet

Bij mij ook niet wel op de telefoon xs

Kristof
Lezer
Kristof

Voor mij hetzelfde probleem. Met de IPad Air 4 in combinatie met mijn SoundTouch 20 kan ik geen muziek meer streamen vanuit de muziek app, alsook niet vanuit de YouTube app. Vroeger, met de iPad Air 1 was dit wel mogelijk.

Van het moment dat ik stream naar en Bose SoundTouch 20 aanklik, schakelt hij automatisch terug over naar de iPad luidsprekers. Aan en uit zetten lukt wel, alsook de voorgeprogrammeerde radiozenders.

Kristof
Lezer
Kristof

Even de versie erbij zetten. 14.4

Sanne
Lezer
Sanne

Niks werkt met 4g. Alleen met WiFi. Iemand tips?

Edwin
Lezer
Edwin

hierhetzelfde op een XR (KPN)

Henk
Lezer
Henk

Het is de 17e en ik heb nog steeds geen nieuwe update iOs14?
Volgens Apple komt dat nog maar dat het zo lang gaat duren is toch wel heel vreemd!

Lyon de Haan
Lezer
Lyon de Haan

Ik kan niet in Apple account.. Kan mijn abonnementen niet zien

Jennifer
Lezer
Jennifer

Mijn schermhelderheid gaat regelmatig ineens helemaal omlaag. Erg irritant als je buiten staat met zonnebril op. En Siri reageert op ‘maps’ als ‘maps’ praat, terwijl Siri alleen zou moeten reageren ‘hey siri’

Jeroen
Lezer
Jeroen

Op iPad Air kan ik geen enkele app meer downloaden uit de AppStore. Vraagt aantal keer om wachtwoord en daarna wachten tot je een ons weegt

Jos
Lezer
Jos

Sinds de update naar IOS 14 kan ik niet meer aanmelden op het 4G netwerk in België. Als ik naar 3G schakel heb ik wel mobiele data verbinding. Overigens wordt het 4G netwerk wel bovenin het scherm aangegeven. Ik krijg echter de melding: mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk. Het vernieuwen van de netwerkinstellingen heeft het probleem niet opgelost. KPN klantenservice zegt me dat Apple dit probleem moet oplossen.

Sanne Schreuders
Lezer
Sanne Schreuders

Ik heb hier helaas ook last van. Zowel kpn als Apple leggen de schuld bij elkaar, dus ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Ik woon tegen de grens van België dus dit is behoorlijk vervelend. Is er voor jou toevallig al een oplossing gegeven?

Wes
Lezer
Wes

zelfde probleem hier….belletje naar kpn was een dood spoor…..hoorde het voor het eerst….

MD
Lezer
MD

Mijn Iphone 7 doet niets meer na update, blijft in loop zitten. Ook niet te herstellen via Itunes.

Lyon de Haan
Lezer
Lyon de Haan

Kan mijn abonnementen niet inzien cq beëindigen

Priscilla
Lezer
Priscilla

Sinds de update doet mijn camera voor en achter het niet meer, telefoon valt ook steeds uit en start opnieuw op. heel irritant dit.

Niels Konijn
Lezer
Niels Konijn

De nieuwe agenda is een drama. Probeer eens een begintijd in te stellen bij een nieuwe afspraak. Mag ik aub mijn oude vertrouwde perfect functionerende agenda terug. Steve draait zich om in zn graf …

Lia Huiberts
Lezer
Lia Huiberts

Nou datzelfde probleem heb ik ook. Er is geen tijd van een afspraak goed erin te zetten. En dat tandwieltje van vroeger komt niet terug hoor bij vegen!

kelly
Lezer
kelly

iemand nog meer last ervan als je wil reageren op een appje in het begin scherm (de app dus niet openen) dat het toetsenbord dan niet tevoorschijn komt ?

Tessa
Lezer
Tessa

Ja, ineens kan je als je op de melding schuift/klikt niet meer terug appen. Dat was zo verrekte handig. Nu kan je alleen maar appen door te openen.

Haidy
Lezer
Haidy

Jaaa echt suuuper kut! Ben al dagen bezig heel het internet af te zoeken wat dit kan zijn..! Ben blij (voor mij niet voor jou natuurlijk haha) jou bericht nu te zien, dat ik niet de enige ben met dit probleem. Probeer je telefoon opnieuw op te starten. Dat werkt bij mij vaak. Toevallig net ook gedaan en nu kan ik weer reageren. Echt vervelend want daardoor gaat mijn wekker ook vaak af zonder geluid. Opnieuw opstarten en het werkt weer. Maar voor hoe lang..

Lia
Lezer
Lia

Ik maak maandelijks een Nieuwsbrief voor een privé groep op Facebook. Dit wordt als PDF geplaatst. Er is niemand met een IPhone of iPad die dit PDF bestand kan openen. Zeer irritant!!! Ik ben niet blij met deze update. Dit probleem was er al met update 13.7. Ik had goede hoop dat dit probleem opgelost zou worden met de iOS update 14. Nop!!!!

Atilla
Lezer
Atilla

Sinds ik de update heb gedaan is mn camera en flashlight stuk weet iemand een oplossing

Paulus van Manen
Lezer
Paulus van Manen

Bij mij werkt ‘instellen volume wekker/bel signaal’ niet meer. Ik heb ‘Beltoon en Meldingen’ ingesteld op ‘wijzig met volume-knoppen’ maar wat ik ook doe het volume blijft KEIHARD staan. Eerder kon ik dat gewoon aanpassen. Het volume van muziek blijft goed te regelen.

Elk
Lezer
Elk

Heb vooral last van De batterij normaal gesproken ging mijn iPhone se 2020 30 uur mee en nu 24 uur en sommige apps doen het niet meer goed wordt er binnen 1 minuut gewoon eruit gegooid heb alles al geprobeerd maar de apps blijven het doen

Tessa
Lezer
Tessa

Ook bij mij is de batterij sneller leeg. Dit zal ik hoed in de gaten houden. Gebruik hem nu iets meer ik de functies uit te proberen. Blijft dit aankomende week gebeuren, ga ik contact opnemen met Apple

YVermey
Lezer
YVermey

De agenda!! Er staat nog maar één herrinnering in, op IEDERE dag… ik heb nog geen idee hoe ik dit moet gaan oplossen. Maar ik zal nooit de trouwdag van mijn schoonouders meer vergeten 😉 ,

YVermey
Lezer
YVermey

Opnieuw opstarten veranderde niets. Het was een herinnering met een ‘herhaal elk jaar’ vinkje. Na het verwijderen van de ‘activiteit’, is het probleem opgelost.

Serge
Lezer
Serge

Gisteren, na de update, werkte de FaceID niet (iPhone X). Ook vanmorgen niet. Dus dan maar de code intikken… Na een paar keer werkt het wel weer. Nog iemand dit probleem gehad?

Fran kVogel
Lezer
Fran kVogel

Ik gebruik WhatsApp veel met Apple Carplay om de berichten in te spreken en krijg nu met IOS 14 heel vaak terug dat de app niet is geïnstalleerd (echt wel…) en dat is niet fijn, ik vond het juist top dat ik de appjes kon laten voorlezen en antwoorden inspreken zonder aan mijn telefoon te zitten…. ik hoop dat ze dit snel herstellen.

Michiel Duin
Lezer
Michiel Duin

Bij mij werkt whatsapp via CarPlay ook niet meer. Krijg alleen de melding dat er een fout is en probeer opnieuw

Edward
Lezer
Edward

Ik heb hetzelfde probleem Apple Carplay zegt dat ik het later nog eens moet proberen. Zwaar irritant omdat het echt een optie is die ik vaak gebruik. Dit probleem doet zich voor nu update IOS14. Ik heb de Iphone al verwijderd uit Carplay en opnieuw aangemeld dit mag helaas niet baten.

Paul S
Lezer
Paul S

In Duitsland op vakantie en sinds de update met regelmaat geen mobiele data. Heel de vakantie nergens last van gehad tot de update gistermiddag op mijn telefoon staat. Opnieuw opstarten geeft geen verandering. Opeens is er wel weer mobiele data, maar valt met enige regelmaat en behoorlijk lang weg.

Priscilla Erkelens
Lezer
Priscilla Erkelens

Bij mij sluit de kaarten app tijdens de navigatie steeds af. Start je hem dan weer op berekent hij weer een andere route. Zo duurde mijn rit naar Amsterdam zeker 40 minuten langer dan normaal.

Fleur Swienink
Lezer
Fleur Swienink

Is er bij iemsnd anders ook dat de apps uit de appstore niet willen downloaden?

Brigitte
Lezer
Brigitte

De Appstore heeft updates staan maar updaten lukt niet, geen van allen. Allen bijwerken helpt niet en per app bijwerken ook niet sinds de update naar iOS14. Iemand die dit ook heeft en wellicht een oplossing?

Paul
Lezer
Paul

Op mijn IPad doet “werk alle bij” het niet. Maar per app “werk bij” doet het wel. Vreemd.

Paul
Lezer
Paul

Vandaag doet “werk alle bij” het gewoon weer, spontaan.

Tom
Lezer
Tom

Scherm gaat niet meer automatisch uit na de ingestelde 30sec . Als het scherm wel uitstaat en ik krijg een melding blijft het scherm op het klokscherm aanstaan tot ik handmatig op de aan/uitknop druk . Zeer vervelend!! Iphone pro max, en mijn ipad heeft hetzelfde probleem

Peter van Loevezijn
Lezer
Peter van Loevezijn

Heb verschillende apps met een update voor ios14 in de AppStore, maar ze willen geen van allen updaten.

Rik
Lezer
Rik

Ik kan geen apps meer downloaden / bijwerken.

Cris
Lezer
Cris

Mails op iPhone XS Max
Programma blijft aantonen dat ik twee mails heb die ik niet heb.

Face ID op iPad Pro
Als ik naar instellingen ga gaat Face ID onterecht heel even werken

Vincent de Kort
Lezer
Vincent de Kort

Bij mijn iPhone 7 heb ik in het buitenland (België) geen internet. Roaming staat gewoon aan. Maar krijg de melding dat ik het moet aanzetten of WiFi gebruiken.

Peter
Lezer
Peter

Ik wil weer terug!!
Adobe draw wil geen afbeeldingslaag meer maken vanuit de fotobibliotheek, waardeloos!

peter
Lezer
peter

Probleem opgelost. Adobe draw instellingen stond op ‘alleen geselecteerde foto’s gebruiken’. na de installatie van IOS 14 Ik heb de instelling verandered naar ‘alle foto’s’, nu werkt het weer.