Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 14

Bug: iOS 14 stelt Safari steeds opnieuw in als standaard browser

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 14 ondersteuning


Lees verder na de advertentie

Het is een van de handige functies van iOS 14: een andere browser als standaard aanwijzen. Als je op een linkje tikt in bijvoorbeeld WhatsApp, dan opent de pagina in je favoriete browser in plaats van in Safari. Maar een bug zorgt ervoor dat je deze instelling steeds opnieuw moet activeren.

standaard browser veranderen

Bug: standaard browserapp vergeten

Apps als Google Chrome, Edge, DuckDuckGo en Firefox kun je nu als standaard browserapp instellen. Maar zet je je iPhone uit en weer aan? Of is de batterij helemaal leeg en schakel je je telefoon weer in? Dan is Safari plots toch weer je standaard browser – bijzonder hardnekkig. Je moet de standaard browserapp dan dus weer opnieuw instellen. Hetzelfde geldt ook voor de standaard mail-app.


kooptip

En daar komt nog iets bij: als je na het opnieuw opstarten naar ‘Instellingen>Safari’ tikt, dan is de optie voor het veranderen van de Standaard browserapp daar plotseling verdwenen. Je vindt hem wel als je via de Instellingen naar bijvoorbeeld Chrome gaat.

Er komt een update

Apple heeft inmiddels aangekondigd dat het om een foutje gaat. Bij de eerstvolgende update zal het verholpen worden. We verwachten dat het snel gaat gebeuren, want er zijn best veel vreemde iOS 14 problemen die opgelost moeten worden. Hoe je een andere browser als standaard instelt, lees je in ons artikel Zo stel je Google Chrome in als je standaard browser. Zolang je je iPhone maar niet herstart, werkt het allemaal prima.