Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

watchOS 7 problemen: wat gaat er allemaal mis?

Auteur: Laura Grootaarts
39 reacties
Apple Watch en een Mac


Lees verder na de advertentie

Sinds deze maand is watchOS 7 beschikbaar. Deze update brengt diverse nieuwe functies naar je Apple Watch: je horloge meet voortaan je slaap, er is een handenwas-timer en je kunt kiezen uit heel veel nieuwe wijzerplaten. Leuk! Wat minder leuk is, is dat er ook wat bugs zijn. In dit artikel bespreken we de hardnekkigste watchOS 7-problemen van dit moment. En we geven je een oplossing – als die er is.

Geen datum-complicatie meer

Geeft je Apple Watch de datum niet meer weer? Kun je geen complicaties toevoegen met de datum? Dat komt in de meeste gevallen omdat je de standaard-app Agenda ooit van je iPhone verwijderd hebt. Je zet hem weer terug via de App Store, en dan werkt het ook op de Apple Watch weer.

Batterij loopt snel leeg

Het is altijd een veelgehoorde klacht na een grote update: de batterij loopt veel sneller leeg den voorheen. Je Watch doet de eerste dagen van alles op de achtergrond. Misschien ben je zelf wat drukker bezig met je horloge. Meestal herstelt het na een tijdje weer. Soms kan het helpen om de Watch uit en weer aan te zetten. Of om hem los te koppelen van je iPhone en dan weer te verbinden. Via ‘Instellingen>Batterij’ kun je de batterijconditie controleren of de spaarstand activeren.

Force Touch doet het niet

Met een hardere druk op het scherm kon je voorheen extra opties oproepen. Zo kun je met een harde duw al je meldingen wissen, of bij de apps switchen tussen de lijst- of rasterweergave. Maar omdat de nieuwste Apple Watch Series 6 geen drukgevoelig scherm meer heeft, lost Apple dat nu anders op. Alle functies zijn er nog wel, maar je roept ze op een andere manier op. Soms moet je je vinger wat langer op het scherm houden. Of er zijn knoppen en menu-items bij gekomen. Het is echt even zoeken!

Routes verschijnen niet op de iPhone


kooptip

Ga je wel eens fietsen, wandelen of hardlopen met je Apple Watch en laat je je iPhone dan thuis? Je Watch heeft GPS en bij thuiskomst kun je in de app Conditie alsnog de afgelegde route zien. Maar veel Apple Watch-gebruikers zien sinds watchOS 7 alleen het start- en eindpunt van de route verschijnen. Ook van eerder afgelegde routes is de informatie plots verdwenen. In sommige gevallen helpt het om de Watch uit en weer aan te zetten. Of om hem los te koppelen van je iPhone en dan weer te verbinden. Apple heeft inmiddels een oplossing voor dit probleem, maar het is een hoop gedoe.

Handenwasdetectie werkt niet

De Apple Watch heeft nu ook een timer voor handen wassen. Slimme sensoren detecteren dat je je handen aan het wassen bent en dan begint het horloge af te tellen. Gebeurt er niets als je je handen wast? Je moet de Timer voor handen wassen wél eerst activeren. Hoe je dat doet, lees je in ons artikel Lang genoeg je handen wassen met de Apple Watch.

Apple Watch Series 3 heeft er moeite mee

De Apple Watch Series 3 is de oudste Apple Watch die nog geschikt is voor watchOS 7. Alhoewel … Sinds de update regent het klachten. Want de Series 3 lijkt er bijzonder veel moeite mee te hebben. Het horloge loopt steeds vast, reageert bijzonder traag en met de batterij kom je nauwelijks de dag door.

Loop jij bij het gebruik van watchOS 7 ook tegen vreemde dingen aan? Laat het hieronder weten bij de reacties.