Terug naar iOS 12 bèta 3 beschikbaar: zo download je de software op je iPhone of iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12 bèta 3 beschikbaar: zo download je de software op je iPhone of iPad

Door Koen van Ekeren4 juli 2018 09:282 min. leestijd0

Precies een maand geleden kondigde Apple iOS 12 aan, tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC). In een bètaversie kun je de nieuwe functies alvast uitproberen. De ‘gewone’ gebruiker kan hiervoor terecht bij de publieke bèta, voor app-makers is er de ontwikkelaarsbèta. En voor die laatste groep is alweer de derde testversie verschenen.

iOS 12 bèta 3

iOS 12 bèta 3

Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad bevat verschillende belangrijke veranderingen. Waar iOS-gebruikers zich misschien het meest op verheugen, zijn de prestatieverbeteringen. De nieuwe software maakt je iPhone of iPad tot wel twee keer sneller, waardoor je toestel weer aanvoelt als nieuw.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar er zijn ook interessante nieuwe functies. Neem bijvoorbeeld Schermtijd, dat je met een groot aantal opties helpt om je iPhone-gebruik in te dammen. Ook is Niet storen uitgebreid, komt er een handige automatisering-app (Siri Shortcuts) en creëer je je persoonlijke Animoji: de Memoji. Meer weten over de vernieuwingen van iOS 12? Je leest ze in het iOS 12 dossier, of bekijk de video onder dit artikel.

De derde ontwikkelaarsbèta is overigens niet heel anders dan de tweede: de software bevat vooral bugfixes. Een paar kleine verbeteringen zijn verder:

  • De Dictafoon-app op de iPad heeft een aantal wijzigingen in het ontwerp.
  • ‘Deel mijn locatie’ heeft een prominentere plek gekregen: hij staat nu in ‘Instellingen>je Apple ID’. Voorheen zat de functie verstopt in ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’.
  • Het nieuwe ontwerp van Kaarten is alvast uitgerold in San Francisco.
  • Wanneer je op de iPad lag op de X boven de lijst met meldingen drukt, worden alle meldingen in een keer gewist.

iOS 12 bèta downloaden

De iOS 12 bèta 3 is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met een licentie (kosten: €99). Maar er is ook een gratis testversie van iOS 12: de publieke bèta. Hoe je die downloadt op je iPhone of iPad, lees je in het artikel Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar