Terug naar Apple werkt aan veel betere Kaarten-app in iOS 12
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan veel betere Kaarten-app in iOS 12

Door Sven Lamers2 juli 2018 09:372 min. leestijd0

Apple plant een grote update voor zijn Kaarten-app. Dat melden verschillende media uit de VS, bijvoorbeeld TechCrunch. Apple bouwt de kaartendienst helemaal opnieuw op, vooral wat het gebruikte kaartmateriaal betreft. Hiervoor gebruikt Apple de gegevens van zijn eigen voertuigvloot die het bedrijf al een aantal jaren rond laat rijden. Daarnaast wil Apple high-res satellietfoto’s gebruiken.

Concurrentie met Google Maps

Met de nieuwe ruwe gegevens wil Apple voor veel meer details in het kaartmateriaal zorgen. Bij de grote concurrent Google Maps is het materiaal voor sommige regio’s nog steeds beduidend beter. Sinds de introductie van Apple Kaarten zo’n zes jaar geleden werd er al veel geïnvesteerd in de dienst, aldus Apple-services baas Eddy Cue. Zo zijn er miljoenen wijzigingen doorgevoerd, miljoenen nieuwe plaatsen toegevoegd en waren er talloze kleine updates om Kaarten te verbeteren.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Sterk verbeterde Kaarten-app in iOS 12

Voor de toekomst moeten betere realtime gegevens in Kaarten geïntegreerd worden. Dat zijn onder meer wegomstandigheden, nieuwe gebouwen, veranderingen voor voetgangers en nog kleinere wegen, zoals paden in parken die nu nog ontbreken. Als eerste stad met de nieuwe gegevens heeft Apple voor San Francisco gekozen. Die kun je dan al in de volgende bèta van iOS 12 bewonderen. De rest van het noorden van Californië moet voor de release van iOS 12 dit najaar klaar zijn.

Apple Kaarten naar een hoger plan

Volgens Apple zijn de nieuwe gegevens het resultaat van het werk van de afgelopen vier jaar. ‘We wilden een hoger niveau bereiken’, aldus Cue. Apple Kaarten moet ‘de beste kaarten-app ter wereld worden. Daarom heeft het bedrijf zijn eigen kaartgegevens nodig. Op dit moment gebruikt Apple verschillende bronnen, waaronder TomTom, OpenStreetMap en andere aanbieders. Apple wil ook gegevens gebruiken van de miljoenen iPhones ter wereld – ook dit moet helpen met de snelle updates. Al deze gegevens blijven uiteraard anoniem, zegt Apple.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar