Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo werkt het sterk verbeterde Niet Storen in iOS 12

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Niet storen nachtmodus


Lees verder na de advertentie

Hij is dagelijks je grootste temptation. Niet-aanraken is onmogelijk. Maar vanaf iOS 12 lukt het ons wellicht beter om de verleidingen van onze beminde iPhone te weerstaan. In het nieuwe besturingssysteem is de functie Niet Storen uitgebreid met een heleboel handige opties.

iOS 12 Niet Storen

Niet Storen in iOS 12

Niet Storen kreeg vorig jaar een functie voor in de auto, nu komt er nog veel meer. Je krijgt meer controle over wanneer je gestoord mag worden door je iPhone of iPad en wanneer niet.

Dit regel je vlug via het Bedieningspaneel. Met een 3D Touch-tik op de regelaar van Niet Storen ontpoppen zich verschillende opties. Zo stel je razendsnel in dat je het komende uur niet afgeleid wilt worden, of dat het in de avond pas weer mag.


kooptip

Of je schakelt hem in op basis van je locatie; pas wanneer je je huidige locatie verlaat, mag je weer gestoord worden. Dat is bijvoorbeeld handig voor tijdens het werk, of wanneer je in de bibliotheek zit. Ook koppel je de functie eenvoudig aan een evenement in Agenda, zoals een college.

Verder krijgt Niet storen een speciale nachtmodus. Zet je nu je iPhone op ‘Niet storen’ en check je ’s nachts even hoe laat het is, dan staan daar al die meldingen op je te wachten. Dat maakt de verleiding wel erg groot … De nieuwe nachtmodus voorkomt dit en verbergt ’s nachts alle meldingen. ’s Ochtends word je eerst een goede morgen gewenst; pas als jij er klaar voor bent kun je in alle rust nalezen wat je tijdens je slaap hebt gemist.

Niet Storen iOS 12

Vanaf iOS 12 kun je gebruikmaken van het vernieuwde Niet Storen. Dit besturingssysteem voor de iPhone en iPad komt naar verwachting medio september uit. Geen geduld? Installeer dan straks de iOS 12 bèta, zodat je de nieuwe functies alvast kunt uitproberen. iOS 12 bevat ook een andere handige optie om van je iPhone-verslaving af te komen: Schermtijd. Meer daarover lees je in iOS 12 Schermtijd: zo helpt Apple je afkicken van je iPhone.