Terug naar Apple's Memoji versus Samsung's AR Emoji: dit zijn de verschillen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple's Memoji versus Samsung's AR Emoji: dit zijn de verschillen

Door Koen van Ekeren13 juni 2018 14:042 min. leestijd0

De nieuwe functies van iOS 12 zijn bekend. Eén van de belangrijkste vernieuwingen zijn de Memoji, een exclusieve functie voor iPhone X-bezitters. De geanimeerde aanpasbare emoji bootsen je gezichtsuitdrukking na, net zoals de AR Emoji van Samsung. Maar welke van de twee is de betere ‘moji’?

memoji versus ar emoji

Memoji versus AR Emoji

Memoji zijn 3D-karakters die je gezichtsuitdrukking weerspiegelen. Ze zijn hetzelfde als de al bestaande Animoji, maar dan menselijk en aanpasbaar. Samsung heeft iets vergelijkbaars met de AR Emoji van de Samsung Galaxy S9. Toch zijn er belangrijke verschillen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij de Memoji begin je met een kaal, geel, willekeurig gezicht. Deze pas je met de bewerkingsopties aan, zodat hij meer op jou lijkt. De Samsung Galaxy S9 heeft echter een optie om je gezicht te scannen, waarna er automatisch een 3D-model van jezelf uitrolt. Dit model kan vervolgens verder worden aangepast.

Op dit punt wint de AR Emoji het van de Memoji, maar hier houdt het ook mee op. Allereerst zijn er bij de Memoji een veel grotere hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden, waardoor je eerder een 3D-emoji maakt die sprekend op jou lijkt. Bij de AR Emoji van Samsung leken alle iCreate-redacteuren een beetje op Ruud van Nistelrooij.

En hoe gepolijst en synchroon de Memoji zijn, zo schokkerig en onnauwkeurig zijn de AR Emoji. Dat is overigens niet vreemd, want in de iPhone scant de geavanceerde TrueDepth-camera je gezichtsuitdrukkingen, terwijl de S9 volledig vertrouwt op de selfiecamera. Verder doet de Memoji je ook na als je knipoogt of je je tong uitsteekt – iets wat de AR Emoji (nog) niet kan.

memoji-ios-12

Memoji iOS 12

De Memoji is een functie van iOS 12, dat dit najaar verschijnt. Naast de Memoji zijn er meer interessante vernieuwingen, zoals Schermtijd, gegroepeerde notificaties en de Measure-app. Meer over deze functies lees je in ons iOS 12-dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar