Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple's Memoji versus Samsung's AR Emoji: dit zijn de verschillen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
memoji versus ar emoji


Lees verder na de advertentie

De nieuwe functies van iOS 12 zijn bekend. Eén van de belangrijkste vernieuwingen zijn de Memoji, een exclusieve functie voor iPhone X-bezitters. De geanimeerde aanpasbare emoji bootsen je gezichtsuitdrukking na, net zoals de AR Emoji van Samsung. Maar welke van de twee is de betere ‘moji’?

Memoji versus AR Emoji

Memoji zijn 3D-karakters die je gezichtsuitdrukking weerspiegelen. Ze zijn hetzelfde als de al bestaande Animoji, maar dan menselijk en aanpasbaar. Samsung heeft iets vergelijkbaars met de AR Emoji van de Samsung Galaxy S9. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Bij de Memoji begin je met een kaal, geel, willekeurig gezicht. Deze pas je met de bewerkingsopties aan, zodat hij meer op jou lijkt. De Samsung Galaxy S9 heeft echter een optie om je gezicht te scannen, waarna er automatisch een 3D-model van jezelf uitrolt. Dit model kan vervolgens verder worden aangepast.

Op dit punt wint de AR Emoji het van de Memoji, maar hier houdt het ook mee op. Allereerst zijn er bij de Memoji een veel grotere hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden, waardoor je eerder een 3D-emoji maakt die sprekend op jou lijkt. Bij de AR Emoji van Samsung leken alle iCreate-redacteuren een beetje op Ruud van Nistelrooij.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

En hoe gepolijst en synchroon de Memoji zijn, zo schokkerig en onnauwkeurig zijn de AR Emoji. Dat is overigens niet vreemd, want in de iPhone scant de geavanceerde TrueDepth-camera je gezichtsuitdrukkingen, terwijl de S9 volledig vertrouwt op de selfiecamera. Verder doet de Memoji je ook na als je knipoogt of je je tong uitsteekt – iets wat de AR Emoji (nog) niet kan.

memoji-ios-12

Memoji iOS 12

De Memoji is een functie van iOS 12, dat dit najaar verschijnt. Naast de Memoji zijn er meer interessante vernieuwingen, zoals Schermtijd, gegroepeerde notificaties en de Measure-app. Meer over deze functies lees je in ons iOS 12-dossier.